Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD vrea sesiune extraordinara pentru concluziile comisiei Ridzi

Luni, 13 Iulie 2009, ora 14:40
1202 citiri
PSD vrea sesiune extraordinara pentru concluziile comisiei Ridzi
Foto: antena 3

Membrii comisiei de ancheta care a facut raportul in cazul ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, cer o sesiune extraordinara in cadrul careia sa fie discutate concluziile la care s-a ajuns, a anuntat, luni, Bogdan Niculescu Duvaz.

"Vrem sesiune extraordinara pentru concluziile comisie de ancheta", a declarat purtatorul de cuvamt al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, luni, adaugand ca lucrarile comisiei pot continua cu un al doilea raport, care sa se bazeze pe destinatia banilor.

Declaratia purtatoruliu de cuvant al PSD vine dupa ce vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a anuntat luni, dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca democrat-liberalii vor vota, cel mai probabil, pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru cazurile Ridzi si Tariceanu.

El nu a spus, insa, cum va vota partidul in cazul ministrului sau, Monica Iacob Ridzi, in cazul careia o comisie parlamentara a propus inceperea urmaririi penale.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a propus vineri convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei, care sa ia in calcul rezultatele rapoartelor in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi, dar si plangerea la adresa fostului premier Tariceanu.

"Luand in considerare prevederile regulamentare, care spun ca rapoartele comisiei de ancheta urmeaza sa fie dezbatute in plenul Camerei, am decis convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei Deputatilor pentru a lua in considerare cele doua rapoarte", a declarat Roberta Anastase.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, raportul comisiei de ancheta in cazul ministrului Tineretului are doua tipuri de concluzii: unele care vizeaza aspecte civile si care presupun sesizarea unor institutii ale statului, si altele care vizeaza inceperea urmaririi penale.

Din aceasta cauza, este necesara si interventia Comisiei juridice, unde se afla deja doua sesizari, una pentru ministrul Monica Iacob-Ridzi, si una pentru fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

"Acestia sunt pasii procedurali. Ceea ce sper este ca colegii din Camera Deputatilor sa nu se prevaleze de faptul ca suntem in vacanta parlamentara si sa vina in aceasta sesiune extraordinara", a conchis Roberta Anastase.

Comisia parlamentara care a anchetat modul in care au fost organizate de catre Ministerul Tineretului si Sportului evenimentele din 2 mai, de Ziua Tineretului, a decis sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul Monicai Iacob Ridzi.

Ea este acuzata de fapte extrem de grave, cum ar fi traficarea banilor ministerului pe care il conduce, iar comisia ii propune premierului Emil Boc sa ceara presedintelui Traian Basescu revocarea din functie a ministrului Ridzi.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ridzi comisie sesiune extraordinara, #comisie Ridzi raport , #ministrul Sportului