Ridzi, despre comisia de ancheta: ironica si tendentioasa

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 16:03
2094 citiri
Ridzi, despre comisia de ancheta: ironica si tendentioasa

Comisia de ancheta din cadrul Camerei Deputatilor, care a audiat-o, miercuri, pentru a doua oara pe ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, ar fi avut o atitudine ironica si tendentioasa, potrivit acuzatei.

"Interventii ironice si intrebari tendentioase al unor membri ai acestui for. Stiu foarte clar ca sunt nevinovata si ca lucrurile au fost facute in mod legal. Vreau sa clarificam aceste suspiciuni", a declarat Ridzi, miercuri, la finalul audierile la care a avut acces presa.

Ridzi: Nu stiam de Media Pro

Totodata, sefa MTS sustine ca nu a stiut ca evenimentul de la Costinesti a fost platit de Media Pro, mai exact, ca angajatii din minister nu au informat-o ca firmele Artisan si Mark au actionariat comun, dar si ca nu a stiut ca scena si trupele care au cantat in Costinesti au fost platite de Media Pro.

Dupa ce a fost intrebata din nou daca se simte in vreun fel vinovata, Ridzi a explicat ca nu a facut nimic ilegal. In acest context, a subliniat ca a cerut un control al ANRMAP in momentul in care directorul Directiei de achizitii i-a propus aceasta varianta de selectie de oferta.

Monica Iacob Ridzit l-a acuzat pe demnitarul din cadrul MTS, care intre timp a plecat din minister, ca "a facut totul".

"Atunci am cerut urgent un raport de control. Nu vreau sa spun ca a fost facut ceva cu intentie, astept raspunsul auditului, pe care sper sa-l am maine", a declarat ministrul.

Artisan si Mark, date in judecata?

Tot miercuri, Ridzi a declarat ca ia in calcul trimiterea in instanta a celor doua firme care au contractat lucrarile de organizare a evenimentelor de Ziua Tineretului, Artisan si Mark.

Decizia depinde, insa, de continutul auditului intern, pe care ministrul se asteapta sa-l primeasca vineri. Asadar, daca continutul auditului intern va impune acest lucru, cele doua firme vor fi date in judecata, Ridzi adaugand ca va respecta ad literam recomandarile din document.

Daca Artisan Consulting si Mark SRL sunt criticate de Ridzi ca nu au respectat obligatia legala de a informa ministerul despre subcontractorii angajati, ministrul a sugerat ca ar putea ordona sanctiuni dure in cazul subordonatilor sai desemnati cu coordonarea evenimentului si atribuirea contractelor.

"Cele doua firme aveau obligatia sa ne anunte daca cu subcontractat lucrarile. dar nu au facut-o. O sa fac o evaluare foarte claraa tot ceea ce s-a intamplat in minister. Sper ca pana maine sau cel tarziu vineri sa am raportul de audit.

Voi lua toate masurile care se impun. Voi fi foarte ferma in masurile pe carele voi lua" a afirmat Ridzi, dupa audierea de astazi, intrebata fiind daca va dispun sanctionarea directorilor si membrilor comisiei de evaluare care s-au ocupt cu atribuirea contractelor catre cel doua firme.

Ministrul a precizat ca ia in calcul si darea in judecata a celor doua firme pentru nerespectarea relatiilor contractuale, cu toate ca, din punct de vedere juridic, este imposibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Ridzi comisie ironica, #Ridzi audieri comisie, #Ridzi ancheta , #ministrul Sportului