Ridzi habar n-are ce scena detine ministerul si da vina pe subalterni

Marti, 30 Iunie 2009, ora 16:26
1940 citiri
Ridzi habar n-are ce scena detine ministerul si da vina pe subalterni

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat marti, in fata comisiei de ancheta a Parlamentului, ca nu are nicio legatura cu firmele care au primit banii pentru organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului.

Ea a adaugat ca Ministerul este obligat prin lege sa organizeze astfel de activitati si ca va comanda diverse studii de piata pentru a demonstra ca sumele pe care le-a platit pentru manifestarile respective sunt corecte.

Ministrul a declarat ca s-a ajuns la cercetari in cazul sau pentru ca "nu a comunicat cum trebuie cu mass-media si opinia publica" si a precizat ca a cerut desfiintarea comisiei parlamentare in urma inceperii cercetarii penale "crezand ca asa respecta regulamentul".

Acelasi motiv l-a invocat Ridzi si pentru faptul ca a venit la audierile comisiei fara niciun document solicitat de aceasta, actele necesare pentru clarificarea modului in care s-au cheltuit banii ministerului de 1 si 2 mai.

"Cu buna credinta am inaintat acel raspuns primit de la procurorul de caz crezand ca este modul in care indeplinesc procedura. Stiind ca este o cercetare penala in curs, am considerat ca aceasta comisie isi inceteaza de drept activitatea si inaintarea tututor documentelor catre DNA este de ajuns", a declarat Ridzi.

Ea a adaugat insa ca va transmite respectivele documente pana vineri si ca zilnic Ministerul Tineretului raspunde la cererile Prachetului privind diverse acte. Luni, presedintele comisiei de ancheta, Alina Gorghiu, a declarat ca Ridzi "sfideaza comisia" prin faptul ca nu a transmis documentele respective.

Ridzi a initiat controale la Ministerul Tineretului

Ridzi a reiterat faptul ca isi doreste ca situatia sa fie clarificata cat mai rapid si ca a initiat o serie de controale pentru a demonstra ca banii au fost cheltuiti corect si ca nu are legaturi cu firmele care au derulat contractele.

"Am cerut un raport de control de la Autoritatea Nationala a Achizitiilor Publice si am solicitat un audit intern, am emis si un ordin in acest sens si sper sa am rezultatele in aceasta saptamana. Voi cere si o evaluare a unei companii internationale din domeniu cu privire la aceste contracte", a precizat Ridzi.

Mai mult, ministrul a promis comisiei ca va demonstra ca nu exista legaturi intre ea sau rudele sale (pana la gradul trei) si angajatii sau patronii celor doua firme care au derulat contractele. Ea a promis ca nici macar angajatii Ministerului Tineretului si Sportului nu au nicio legatura cu firmele respective si ca va fi verificata si destinatia finala a fondurilor.

O companie internationala va efectua o expertiza privind modul in care s-au cheltuit banii

"Nu am niciun fel de legatura cu firmele care au derulat contractele in zilele de 1 si 2 mai", a declarat ministrul.

"Voi face si un studiu comparativ de piata al altor oferte similare cu cele ofertate de cele doua companii si costul serviciilor conexe din cadrul evenimentelor de la Costinesti, dar si al evenimentelor din tara", a adaugat Ridzi.

Ea a precizat ca expertiza pe care o va comanda nu va fi facuta din bani publici.

In ceea ce priveste organizarea concertelor, Ridzi a declarat in fata comisiei ca legea obliga ministerul sa organizeze activitati culturale, artistice si sportive pentru tineret, iar administratia publica si locala are obligatia de a acorda sprijin material, financiar si organizatoric sarbatoririi Zilei Nationale a Tineretului.

Ridzi: Legea nu imi permite sa refuz contractele facute de minister

Ridzi a venit si cu explicatii privind banii pe care ministerul i-a dat pentru scena si artistii care au concertat la evenimentele de Ziua Tineretului. Ridzi a precizat ca ministerul nu a avut contact direct cu artistii si ca acestia au fost platiti prin firmele organizatoare. Mai mult, Ridzi a adaugat ca "nu are cunostinta despre sumele pe care le-au primit artistii".

Legat de faptul ca ministerul ar fi platit 75.000 de euro pentru o scena in conditiile in care dispunea deja de una si a existat o oferta pentru achizitionarea alteia la pretul de 1.400 de euro, Monica Iacob Ridzi a precizat ca nu stia nimic despre aceste lucruri.

"Eu nu stiu sa fi avut o oferta in minister legata de acest pret", a declarat Ridzi in fata comisiei, adaugand ca nu stia ca institutia pe care o conduce dispune deja de o scena achizitionata prin Directia Judeteana pentru Sport Constanta. "Probabil ca de acum incolo o vom folosi pe aceea", a declarat Ridzi, adaugand ca "evenimentele au fost organizate de directiile de Tineret, care probabil ca nu au comunicat destul de bine".

Mai mult, ministrul a precizat ca achizitiile s-au facut prin contracte atribuite printr-o comisie a ministerului si ca legea nu ii permite sa refuze acele contracte.

"Exista in minister comisii de atribuire a contractelor si sunt obligata sa fiu de acord cu ele, legea ma impiedica sa refuz un contract care a fost deja atribuit de o comisie de atribuire a contractelor", a declarat marti ministrul.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Monica Iacob Ridzi, #Ridizi audiata Parlament, #Ridzi sustine nevinovatie , #ministrul Sportului