Liberalul Voicu: Sesizati politia medicala sa mearga acasa la Ridzi

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 15:36
2041 citiri
Liberalul Voicu: Sesizati politia medicala sa mearga acasa la Ridzi

Deputatul liberal Mihai Voicu si-a aratat suspiciunea ca Monica Iacob-Ridzi n-ar fi in concediu medical, deoarece aceasta ar fi fost prezenta luni la doua noaptea la votul pentru desemnarea unui judecator la Curtea Constitutionala.

Mihai Voicu a facut propunerea ca Politia si Casa de asigurari de sanatate sa fie sesizate pentru a-i face o vizita acasa Monicai Iacob-Ridzi, potrivit Realitatea.Net.

"Daca doamna Monica Iacob Ridzi se afla in concediu medical, va cer in mod oficial sa sesizati politia si Casa de asigurari de sanatate Hunedoara, pentru ca banuiesc ca legea aceea cu oamenii care trebuie sa fie acasa in timpul concediului medical este valabila pentru toti cetatenii Romaniei", a spus Voicu in sedinta de Birou Permanent a Camerei de miercuri.

"Nu este concediu medical pentru boala, ci este concediu pentru ingrijire copil; asta nu inseamna ca esti acasa bolnav, daca este pentru ingrijire copil, nu trebuie sa stai legat in casa. Asa cred. Ea nu este bolnava, Doamne fereste!", a replicat deputatului PD-L, Gheorghe Albu.

"Atunci, daca lucrurile stau asa, este momentul sa o invitam la Comisia juridica pentru audiere cu privire la perchezitia informatica, pentru ca daca a putut sa vina la doua noaptea la un vot, banuiesc ca poate veni si la o ora decenta la Comisia juridica", a conluzionat Voicu.

Monica Iacob Ridzi a ocupat functia de ministru al Tineretului si Sportului in Guvernul Emil Boc din decembrie 2008 pana in iulie 2009. La cateva luni de la instalarea in functie, numele Monicai Ridzi a fost implicat intr-un scandal legat de organizarea Zilei Tineretului, pe 2 mai 2009. Ea este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice.

DNA a solicitat in luna februarie ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului PD-L Monica Iacob Ridzi pentru inceperea urmaririi penale intr-un al doilea dosar in care este vorba de o licitatie ce viza achizitia de calculatoare si laptopuri considerata ilegala.

#Mihai Voicu politie, #Ridzi concediu medical, #Monica Iacob Ridzi , #PDL