Monica Ridzi sustine mineritul subventionat ca in Germania

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 07:33
1707 citiri
Monica Ridzi sustine mineritul subventionat ca in Germania
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Deputatul Monica Iacob Ridzi sustine ideea subventionarii mineritului, pe modelul german, unde toate minele au fost trecute in programul de inchidere si primesc subventii.

Pentru minele noastre, aceasta ar putea fi o solutie sigura pana in 2018, cand lucrurile ar putea fi regandite dintr-o alta perspectiva.

"Vreau sa va spun ca Germania a trecut toate minele pe programul de inchidere pana in 2018, pentru a primi subventie. Asta este gandirea occidentalilor, care merg pe ideea ca pana atunci mai sunt multi ani si strategia energetica ar putea sa fie regandita. Asa vad si eu calea de viitor, pentru ca mineritul de carbune trebuie sa existe si pe viitor", a declarat Monica Iacob Ridzi, deputat de Valea Jiului.

Cat priveste numirea unui manager pentru Compania Huilei, deputata Monica Iacob Ridzi spune ca inca nu se stie cine si cum va fi numit pentru Valea Jiului.

"Tot ce se stie pana acum este ca a fost selectata o firma pentru a se ocupa de acest lucru, dar inca nu se stie cum se va proceda. Totusi, eu cred ca nu managementul este o problema la CNH, ci strategia viitoare, care trebuie sa tina cont de nevoia de huila", a mai precizat Monica Iacob Ridzi.

Trei unitati miniere (Petrila, Paroseni si Uricani) vor fi inchise in Valea Jiului, pana in 2012. Programul a fost discutat si cu FMI si masurile sunt cuprinse intr-un plan care este valabil pana in 2018.

#Monica Ridzi minerit, #mine Valea Jiului inchise , #PDL