Monica Ridzi, tupeu de politician puscariabil (Opinii)

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 21:05
8664 citiri
Monica Ridzi, tupeu de politician puscariabil (Opinii)
Foto: Arhiva

Demisia tafnoasa este primul mare serviciu pe care Monica Iacob Ridzi il face PDL, caruia de ani de zile, mai precis de cand a fost inculpata de DNA, i-a atarnat ca un bolovan de picior.

Faptul ca Monica Ridzi nu a mai primit nicio candidatura este un semnal bun din partea PDL si un prim efect al criteriilor de integritate impuse de Monica Macovei.

Ele sunt, intr-adevar, stricte si conducera PDL nu le-a acceptat decat cu cutitul la os, adica atunci cand ele au devenit singura sansa de a avea un autentic atu electoral.

Pentru a reprezinta Alianta Romania Dreapta, un candidat trebuie sa nu fi fost condamnat penal definitiv, sa nu fi fost arestat preventiv sau sa nu fi fost trimis in judecata pentru o infractiune savarsita cu intentie, sa nu existe asupra lui indicii temeinice ca a comis fapte penale de coruptie, frauda, crima organizata sau alte fapte penale grave, sa nu existe indicii temeinice privind incheierea ilegala, netransparenta sau preferentiala de contracte de afaceri cu institutii publice, sa nu fie in conflict de interese, sa nu aiba, potrivit ANI sau instantei, o avere nejustificata, sa nu fi incalcat grav normele de morala publica, sa nu afecteze, prin imaginea lui, imaginea ARD.

Ramane de vazut daca aceste criterii vor fi aplicate uniform, pentru ca Monica Ridzi nu este, intr-adevar, singura care pica textul. De exemplu, ma intreb daca d-na Udrea, d-na Anastase, dl. Popoviciu merita sa treaca testul.

Am invatat sa nu fiu optimist cand vine vorba despre politica romaneasca si inca nu pot uita ca dl. Blaga a fost in fruntea celor care i-au linsat pe reformistii in PDL cand, anul trecut, au incercat sa impuna in PDL acelasi criterii de integritate.

In plus, mi-e tare greu sa asociez aplicarea fara exceptii a acestor criterii cu usa lasata de deschisa de dl. Blaga pentru colaborarea post electorala cu Dan Diaconescu.

Dar daca si numai daca aceste criterii vor fi intr-adevar aplicate fara exceptii, eu cred ca PDL ar reusi, fortat de disperare, o prima reforma politica certa, pentru care ar merita o noua sansa.

Aceste indoieli nu o scuza insa cu nimic pe Monica Ridzi, care a reusit sa dea o mostra de tupeu nemasurat, deloc surprinzator insa si tipic pentru politicianul puscariabil roman al carui principal discurs este cel autovictimizant.

Un personaj cu o minima onoare aflat in situatia in care este d-na Ridzi nici macar nu ar fi incercat sa mai candideze pana la clarificarea stituatiei. E adevarat inca ca asta ar fi presupus ca d-na Ridzi sa-si fi dorit clarificarea situatiei, ceea ce nu este cazul.

Exact cum s-a ascuns Adrian Nastase sub fustele Parlamentului, la fel si d-na Ridzi, cand gravida, cand grav bolnava (de o boala care, iata, nu i-a spulberat ambitiile politice), cand suspinatoare pe patul de suferinta al mamei, a facut tot ce a putut ca sa intarzie ancheta si sa blocheze actiunea porcurorilor.

Va aminti probabil discursul ei atunci cand a fost dezbatuta in Camera Deputatilor solicitarea Parchetului pentru aviz de percheztie informatica: nu ma dati pe mana lor, pentru ca maine veti ajunge si voi acolo. Si a avut succes, pentru ca partidul pe care acum il acuza de dubla masura si lipsa de solidaritate, a refuzat, spre imensa lui rusine, sa acorde avizul.

Dar cum vorbesc eu despre onoarea unui politician care nu demisioneaza din functia de ministru, de care este acuzat ca s-a folosit pentru a comite acte de coruptie, ingnorand mai bine de o luna presiuni si solicitari explicite in directia demisiei?

Eveniment Quarterly Report

Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
#Monica Iacob Ridzi demisie PDL, #anchete parlamentari PDL, #puscariabili PDL , #PDL