Ridzi: Nu Sulfina Barbu poate vorbi de integritate in PD-L

Luni, 21 Februarie 2011, ora 14:53
4975 citiri
Ridzi: Nu Sulfina Barbu poate vorbi de integritate in PD-L
Foto: Arhiva

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi declara ca s-ar fi autosuspendat din partid daca statutul formatiunii i-ar fi permis acest lucru pana acum si ii da replici dure colegei sale Sulfina Barbu, care nu ar fi in masura sa vorbeasca despre integritate si nici nu a avut "minima decenta" sa ii asculte explicatiile.

"Pot sa va spun ca m-as fi 'autosuspendat' deja daca as fi avut aceasta posibilitate statutara. As vrea sa fac o mentiune: in statutul actual al PD-L nu exista posibilitatea 'autosuspendarii', nu exista aceasta notiune, a 'autosuspendarii'. Cei care-mi cer vehement sa ma 'autosuspend' fie nu cunosc prevederile statutului, fie ma imping sa incalc statutul PD-L, pe care, dupa 14 ani de politica in acelasi partid, am pretentia ca il cunosc. (...)

Dupa cum stiti, in cazul meu, s-a inceput urmarirea penala de peste un an si jumatate, nu am fost trimisa in judecata, insa voi lua decizii tinand de 'autosuspendarea' mea doar cand ele vor avea acoperire intr-o norma a statutului PD-L, si va asigur ca o voi face", a declarat Monica Ridzi intr-un interviu acordat Mediafax.

Monica Iacob Ridzi a reamintit ca s-a retras din functia de presedinte al Organizatiei de Tineret a PD-L, in incercarea de a nu aduce prejudicii de imagine partidului. Pe de alta parte, Ridzi precizeaza ca nu va demisiona din Parlament, argumentand ca a fost aleasa prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegatorilor din colegiul sau din Hunedoara sunt ca trebuie sa-si continue activitatea.

"Niciodata nu imi voi pune problema demisiei mele din Parlament si va spun doar cateva argumente in acest sens. In primul rand, am fost aleasa, intr-un sistem de vot uninominal, in colegiul pe care-l reprezint, de 54% dintre alegatori, in conditiile in care PD-L in judetul Hunedoara avea aproximativ 25%. In al doilea rand, cred ca primii care ar trebui sa ma judece sunt alegatorii mei, iar semnalele din colegiul meu sunt ca trebuie sa-mi continui activitatea in Parlament", a afirmat Ridzi.

In acelasi timp, deputatul a tinut sa ii dea cateva replici si colegei sale de partid, Sulfina Barbu.

"Mi se par nedrepte, cel putin nedrepte, afirmatiile Sulfinei Barbu, legate de o posibila autosuspendare a mea. In primul rand, nu cred ca doamna Sulfina Barbu este in masura sa vorbeasca despre integritate in cadrul PD-L, atata timp cat nici domnia sa nu a luat o decizie de a se 'autosuspenda' din partid in momentul in care, din cate am auzit, a avut dosare penale.(...)

In al doilea rand, i-as recomanda doamnei Sulfina Barbu sa fie mai moderata in discursul public si i-as sugera ca, in calitate de comunicator al partidului, sa evite accesele unui discurs 'de opozitie'.

In plus, as ruga-o pe doamna Barbu sa isi regleze tirul abilitatilor comunicationale mai putin pe cazul Ridzi, si mai mult pe alte cazuri, pe cazul Nemirschi de exemplu, despre care toata lumea a uitat, mai ales ca domnia-sa a fost si presedintele unei comisii de ancheta ineficiente", a mai spus Monica Iacob Ridzi, subliniind ca, spre deosebire de alti colegi, Sulfina Barbu a fost singura care nu a avut "minima decenta" sa-i asculte argumentele.

#Monica Ridzi autosuspendare, #Ridzi Sulfina Barbu, #demisie Ridzi Parlament , #PDL