Ridzi: Proiectele europene, in pericol la Petrosani si in Teleorman, la Dragnea

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 14:22
1911 citiri
Ridzi: Proiectele europene, in pericol la Petrosani si in Teleorman, la Dragnea
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Lucrarile executate din fonduri europene sunt in pericol de a fi oprite, din cauza ca nu sunt respectate conditiile din proiect, sustine deputatul PDL de Valea Jiului Monica Iacob Ridzi.

Ridzi a declarat ca proiectele de anvergura ce privesc reabilitarea drumurilor, ca de exemplu "Reabilitarea si modernizarea arterei principale din Municipiul Petrosani", ori reabilitarea drumurilor din Teleorman, ar putea fi stopate, daca cei care se ocupa de lucrari nu respecta intocmai toate detaliile si conditiile prevazute in proiect.

"Daca proiectul european nu este respectat intocmai, nu vor mai fi alocate fonduri europene. Daca proiectul prevede ca trebuiesc, spre exemplu, borduri de 20 de centimetri, constructorul trebuie sa respecte aceste conditii, pentru ca daca nu respecta nu se mai aloca banii. Din cauza ca nu sunt respectate conditiile din proiect am inteles ca sunt in pericol proiectele europene si cele de la Petrosani sau de la Teleorman, de la domnul Liviu Dragnea", a declarat Monica Iacob Ridzi.

La Petrosani, unde primar este chiar Tiberiu Iacob Ridzi, sotul sau, lucrarile de reabilitare a arterei principale din municipiul Petrosani finantate cu fonduri europene si executate de firma DRUPO au avut o multime de deficiente.

Chiar Departamentul pentru Lupta Antifrauda a pus ochii pe DRUPO, la sfarsit anului trecut, cand in urma unui control al specialistilor din cadrul Servicului Verificare Fonduri Comunitare si Gestionare Neregului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au descoperit o serie de deficiente in lucrarile executate in cadrul proiectului "Reabilitarea si modernizarea arterei principale din Municipiul Petrosani", proiect in valoare de 9,35 milioane de lei, finantat de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si bugetul local al municipiului Petrosani.

De asemenea, in Teleorman, firma Tel Drum SA, despre care se spune ca in spatele ei s-ar afla presedintele Consiliului Judetean, Liviu Dragnea, ar fi beneficiat de fonduri pentru reabilitarea a doua drumuri, DJ 506 si DJ 701.

Numai ca o verificare a Comisiei Europene a scos la iveala nereguli care ar putea duce la intreruperea platilor pe axa 2 a Programului Operational Regional pentru Romania.

In acest caz, ar fi vorba despre pierderea unor finantari de 743 de milioane de euro din bani de la UE.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Monica Iacob Ridzi lucrari europene, #proiecte europene Ridzi , #PDL