Sotul Monicai Ridzi s-a inscris in UNPR

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 12:57
2499 citiri
Sotul Monicai Ridzi s-a inscris in UNPR
Foto: Arhiva

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani, judetul Hunedoara, s-a inscris, miercuri, in UNPR.

El a castigat in 2012 al treilea mandat de primar candidand pe listele PDL. De asemenea, el si sotia lui, deputatul Monica Iacob Ridzi, au detinut functii de conducere in formatiunea democrat-liberala, insa la ultimele alegeri parlamentare ea a mers pe mana PP-DD si a castigat un mandat din partea acestei formatiuni politice.

Tiberiu Iacob Ridzi a putut sa migreze la un alt partid decat cel pe listele caruia a fost ales fara sa isi piarda mandatul ca urmare a adoptarii de catre Guvern a ordonantei de urgenta, care incepand cu 2 septembrie suspenda prerogativele legii alesilor locali pentru 45 de zile.

La inceputul acestui an, dupa ce Monica Iacob Ridzi a fost condamnata in prima instanta la cinci ani de inchisoare cu executare, Tiberiu Iacob Ridzi a renuntat la toate functiile politice detinute in PDL, nemultumit ca sotia sa nu a fost aparata.

Ridzi, 5 ani de inchisoare cu executare: Pedeapsa e profund netemeinica! Cum este posibil?

"In toti acesti ani am fost alaturi de PDL si la bine, dar mai ales la greu. Am trecut prin campanii electorale deosebit de grele atat in Petrosani cat si peste tot in Valea Jiului si judetul Hunedoara. Din 2007 am adus PDL trei mandate de primar, obtinand o medie de voturi peste media generala a partidului. Din pacate am simtit in ultimii ani tot mai des anumite rezerve ale partidului fata de mine, fata de rezultatele mele politice si fata de comunitatea pe care o reprezint.

Nu am abandonat familia PDL nici atunci cand acei care stiau ca sotia mea este o victima a unei facaturi josnice, in loc sa ia atitudinea normala si morala a unui partid cu tinuta cautau sa o dea la o parte din viata politica. Din cauza acestor motive am luat decizia de a renunta la toate functiile mele politice din PDL", a declarat atunci Tiberiu Iacob - Ridzi, citat de Evenimentul Zilei.

#Tiberiu Ridzi inscris UNPR, #sot Monica Ridzi UNPR, #primar Petrosani UNPR , #PDL