Alina Gorghiu: Camera Deputatilor tergiverseaza pur si simplu dosarul Ridzi

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 20:06
1684 citiri
Alina Gorghiu: Camera Deputatilor tergiverseaza pur si simplu dosarul Ridzi

Deputatul PNL Alina Gorghiu, care a prezidat Comisia de ancheta parlamentara in cazul Ridzi, i-a adresat sambata o scrisoare deschisa presedintelui Camerei, Roberta Anastase, cerandu-i sa nu se mai treneze dosarul fostului ministru al Tineretului la Comisia juridica a deputatilor.

"Incep prin a va semnala faptul ca, in timp ce Senatul a dat aviz favorabil cererii DNA de incuviintare a arestarii senatorului Catalin Voicu, iar Consiliul Superior al Magistraturii a avizat retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, Camera Deputatilor tergiverseaza pur si simplu, la Comisia Juridica, dosarul fostului ministru PDL, Monica Iacob-Ridzi (foto)", sustine Gorghiu.

Deputatul PNL face o scurta trecere in revista a detaliilor cazului Ridzi:

"In cazul in care nu va mai amintiti, DNA a cerut o perchezitie informatica pentru rechizitoriul acestui dosar dupa ce comisia parlamentara de ancheta pe care am condus-o a descoperit si confirmat cheltuirea abuziva a banului public. Desi DNA asteapta in continuare avizul Parlamentului, dosarul treneaza la Comisia Juridica de mai bine de trei luni, pe baza unui argument hilar: e nevoie de punctul de vedere al dnei Ridzi, care nu se poate deplasa, fiind in concediu prenatal. Regulamentul Camerei Deputatilor nu prevede insa nici prezenta obligatorie la audieri a fostului ministru al Tineretului si Sportului, si nici necesitatea unui punct de vedere scris", spune Alina Gorghiu.

"Profitand, probabil, de faptul ca atentia opiniei publice este indreptata spre alte dosare rasunatoare, amanati un act procedural banal, care putea fi indeplinit indiferent de situatia doamnei Ridzi. Va amintesc, de asemenea, ca functia pe care o detineti nu serveste exclusiv partidului din care faceti parte, presedintia Camerei Deputatilor fiind mai presus intereselor de moment ale unora sau altora, care va solicita amanari, diversiuni si ocolisuri procedurale", sustine deputatul liberal.

"Consecventa abordarii politice asumate de Partidul National Liberal si probate de grupul nostru parlamentar de la Senat in cazul Voicu, conform careia nimeni - nici macar un fost ministru PDL - nu poate fi mai presus de lege, va cer sa va exercitati atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru a asigura bunul mers al anchetei penale in cazul colegei dvs. de partid, Monica Iacob Ridzi", incheie Gorghiu scrisoarea deschisa adresata presedintelui Camerei Deputatilor.

Deputatii juristi au decis, pe 23 februarie, sa-i solicite fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, un punct de vedere scris in legatura cu solicitarea de perchezitie informatica formulata de DNA, daca nu se va putea deplasa la Comisie.

Procurorul general solicitase, cu o saptamana inainte, Camerei Deputatilor sa avizeze declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Monica Iacob pentru un nou contract al Ministerului Tineretului si Sportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Alina Gorghiu dosar Ridzi, #tergiversare dosar Ridzi, #Monica Ridzi DNA , #stiri Monica Iacob Ridzi
Comentarii
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Alina Gorghiu .... ce fiinta liberala .... cum s-a mai scolit ea sub Bogdan Olteanu si sub Vanghelie ..... si cu folos , nu gluma .