Bellu nu vrea sa fie ministru in locul Monicai Iacob Ridzi

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 18:06
687 citiri
Bellu nu vrea sa fie ministru in locul Monicai Iacob Ridzi

Octavian Bellu, fostul secretar de stat al MTS, a declarat sambata ca nu-si doreste sa preia functia de ministru al Tineretului si Sportului in situatia in care Monica Iacob Ridzi, ar parasi postul ca urmare a scandalului privind organizarea "Zilei Tineretului".

"Nu-mi doresc aceasta functie de ministru, nu-i invidiez pe ministrii. Am vazut prin expunerea pe care o au si prin problemele pe care trebuie sa le rezolve intr-o perioada de criza, nu-i invidiez pentru postura in care se afla si nu mi-am dorit niciodata.

Eu raman la parerea ca ministrul trebuie sa fie un om politic, in jurul ministrului trebuie sa fie oameni de specialitate", a spus Bellu in cadrul unei emisiuni de la Realitatea Tv, precizand ca asteapta "cat mai repede" din partea premierul Emil Boc aprobarea cererii sale de eliberare din functia de secretar de stat al MTS.

De asemenea, Bellu a explicat despre "situatia din interior" de la MTS, facand referire la momentul in care i s-a solicitat sa recomande pe cineva in locul sau.

"La o intrebare pusa de cineva, pe cine as recomanda sa fie secretar de stat in MTS, am raspuns 'nu urasc nimeni atat de mult incat sa-l recomand sa ia aceasta povara pe umeri' ", a povestit Bellu, precizand ca in opinia sa "modul in care a fost structurat acest minister din plecare nu a fost bine gandit".

"Nu fac politica, nu sunt in niciun partid, am incercat sa fac politica sportului atata cat am putut, am fost constient de propriile limite si poate cineva poate sa faca mai mult, nu trebuie sa ne eternizam in niste pozitii (...) Daca as fi facut vreun compromis, unul, cat de mic, as fi ramas in antrenorat. Nu am facut nici atunci, nu fac nici acum", a mai spus Bellu.

Mai mult, fostul antrenor a vorbit despre situatia in care se afla ministerul dupa scandalul privind organizarea "Zilei Tineretului".

"Unde apare problema? Pe aceasta stare de nesiguranta, pe aceasta presiune resimtita de toti din minister, nu prea mai exista entuziasm pe de o parte, dar exista si teama de a semna cea mai mica hartie, cel mai mic decont. Devin dintr-o data extrem de sensibili, incearca sa se departeze de orice implica o semnatura si au acea reactie de a fi cat mai putin vizibili(...)

La doamna ministru Ridzi, este o problema pe care eu am mai spus-o si o mai spun inca o data: tinrete, entuziasm, dorinta de a face lucruri deosebite, de a face lucruri de o amploare deosebita, o putere de munca fantastica, o rabdare in a studia fiecare fraza dusa la extrem, dar in acelasi timp poate lipsita de experienta, poate de o naivitate si de o candoare specifica varstei si iata, a cazut in aceasta situatie", a mai precizat Bellu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Octavian Bellu ministru, #Bellu Ministerul Turismului, #scandal Monica Iacob Ridzi , #stiri Monica Iacob Ridzi
Comentarii
Poza Gellu
Gellu
rank 5
Incompetentul Belu. Era mai bine sa ramana in amintirea noastra cel mai mare antrenor
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Nu as zice, dom'le Bellu "naivitate si candoare"!