Comisia juridica ii cere Monicai Ridzi un punct de vedere privind perchezitia

Marti, 23 Februarie 2010, ora 19:25
775 citiri
Comisia juridica ii cere Monicai Ridzi un punct de vedere privind perchezitia
Foto: 1235.ro

Deputatii juristi au decis, marti, sa-i solicite fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, un punct de vedere scris in legatura cu solicitarea de perchezitie informatica formulata de DNA, daca nu se va putea deplasa la Comisie.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anuntat ca a informat-o pe Monica Iacob Ridzi ca poate studia materialul probator referitor la solicitarea de perchezitie informatica ce o vizeaza si ca are dreptul de a fi ascultata in cadrul comisiei.

"Am inteles ca exista o comunicare din partea dansei ca, in acest moment, se afla in concediu de maternitate. S-ar putea ca starea fizica si biologica sa-i permita totusi, la un moment dat, sa vina in fata Comisiei juridice, inca nu am un punct de vedere din partea sa.

Nu putem azi merge mai departe cu procedura pana nu avem punctul sau de vedere. In urma studierii acestor documente (n.r. de la Parchet) am vazut ca este vorba de un calculator care apartine institutiei (Ministerului), eu cred ca ar trebui sa ne dea un punct de vedere, poate chiar si scris, ca sa putem merge mai departe", a explicat democat-liberalul.

Si deputatul PC Bogdan Ciuca a subliniat ca, potrivit procedurii aplicate de fiecare data la Comisie, persoana vizata de o solicitare din partea Parchetului a fost prezenta de fiecare data sa-si formuleze apararea, aratand ca se poate amana discutia pana cand Ridzi va putea veni la Comisie. La randul sau, deputatul independent Eugen Nicolicea a sustinut ca, daca fostul ministru ar fi fost prezent la sedinta, cererea Parchetului "cu siguranta ar fi avut destule motive sa fie respinsa".

Parchetul cere Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale a Monicai Ridzi

Si liberalul Gheorghe Gabor a aratat ca, daca starea fizica nu-i permite lui Ridzi sa fie audiata la Comisie, atunci aceasta ar trebui sa trimita un punct de vedere scris, in conditiile in care "amanarea sine die, pana cand va putea sa vina la Parlament, da loc multor interpretari".

La final, deputatii juristi au convenit sa-i solicite Monicai Iacob Ridzi un punct de vedere in scris si o informare asupra stadiului discutiilor din Comisia juridica. Buda a precizat ca spera ca, pana saptamana viitoare, Ridzi sa transmita Comisiei juridice punctul sau de vedere.

Procurorul general a solicitat saptamana trecuta Camerei Deputatilor sa avizeze declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Monica Iacob pentru un nou contract al Ministerului Tineretului si Sportului.

Ridzi scapa de sedintele comisiilor: a intrat in concediu prenatal

Unul din contractele Ministerului Tineretului si Sportului, pentru care DNA cere Parlamentului avizul pentru extinderea urmaririi penale pe numele Monicai Iacob Ridzi, a fost incheiat cu o firma al carui administrator este vicepresedintele filialei PDL Gaesti, Aurica Bojin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#comisia juridica, #Monica Ridzi, #perchezitie Ridzi , #stiri Monica Iacob Ridzi