Explozie la Mina Uricani - Monica Iacob-Ridzi: Am trait si eu clipe de groaza

Luni, 07 Februarie 2011, ora 16:09
2069 citiri
Explozie la Mina Uricani - Monica Iacob-Ridzi: Am trait si eu clipe de groaza

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, si-a exprimat revolta pe blogul sau, fata de declaratiile publice ale "unora dintre cei care si-au dat cu parerea despre accident, despre minerit, despre 'politica zonei', care nu au facut decat sa demonstreze 'cat de departe sunt unii de realitate'..."

Monica Iacob Ridzi a postat un material extrem de dur pe care l-a intitulat "Valea fruntilor plecate", ca reactie de... "Frustrare, manie, indignare? Nu stiu ce simt mai intai..."

"Valea Jiului este amintita doar cand se mai surpa un perete sau cand mai mor oameni in explozii... In rest, orice incercare de a scoate acea zona la lumina, orice formula de a regandi oportunitatile zonei, sunt ridiculizate, iar cei care le incearca... balacariti si tarati prin tribunale si Parchete. Voi mai vorbi despre asta, va asigur!! Am tacut prea mult!", spune Monica Iacob Ridzi pe blog.

Potrivit lui Ridzi, realitatea este prezentata deformat de "specialisti in minerit" care isi dau cu parerea despre Valea Jiului fara a intra in contact cu zona, blamand si punand sub semnul suspiciunii investitiile ce se fac aici.

"Am trait si eu clipe de groaza"

"Cum puteti spune, domnilor 'fosti lideri', 'specialisti in minerit' ca 'daca esti sub armatura ai sanse sa scapi'? Daca esti sub armatura ai sanse sa scapi, eventual, in cazul unei surpari, nu a unei explozii!!!! A fost explozie, domnilor, EXPLOZIE!!! [...]

Iar cele doua echipe de salvatori profesionisti (coordonate de directorul Securitatii Miniere de la CNH si care a intrat la randul sau in mina) nu au ezitat sa isi asume riscul, stiind ca este iminenta o noua explozie, doar pentru a incerca sa mai gaseasca supravietuitori? [...]

Am trait si eu clipe de groaza, si nu este familie din Vale sa nu fi trait asta!!! Stiu ce simt sotii, parintii sau prietenii celor care pleaca dimineata la mina, pentru ca si sotul meu Tiberiu a lucrat la mina (ca electrician), si bunicul meu a lucrat la mina, si socrul meu a lucrat la mina, si unchiul meu, tot electrician, s-a accidentat in mina, electrocutandu-se la 6000 V si a supravietuit ramanand fara un ochi si un picior...", mai scrie fostul ministru.

"Valea plange, domnilor! Lasati familiile celor disparuti si pe noi, cei care am crescut acolo, sa ne plangem, cu fruntile plecate, durerea, neputinta si...atat", le cere deputatul de Valea Jiului celor care nu stiu ce inseamna minerit si care au au politizat drama din Valea Jiului.

Singurul gand bun al fostului ministru s-a indreptat catre salvatorii mineri care, "constienti de riscuri, au intrat in mina sa isi salveze ortacii, care au fost la 10 minute de moarte, care si-au carat ortacii morti aproape 2 km prin galeriile intoxicate cu metan si care au avut zile de la Dumnezeu...Ma plec in fata lor....."

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...