Finul familiei Ridzi incearca sa-si anuleze amenzile in instanta

Vineri, 04 Martie 2011, ora 16:34
1957 citiri
Finul familiei Ridzi incearca sa-si anuleze amenzile in instanta

Omul de afaceri Emil Irinel Bercea, finul familiei Ridzi, refuza sa-si plateasca amenzile pe care le-a primit in cursul anului trecut, de la autoritatile locale, pentru ca ar fi construit ilegal.

Este vorba despre 3 amenzi a cate 3.000 de lei fiecare, pe care omul de afaceri, le-a incasat in perioada mai-iunie 2010.

Cu toate ca documentele arata ca pe locul unde Emil Irinel Bercea are Hotelul Rustic, un depozit de materiale de constructii si un Centru de Afaceri ar fi trebuit sa existe un cotet si o locuinta, omul de afaceri a contestat amenzile.

Intr-o prima faza, instanta a dat castig de cauza municipalitatii, dar firma Cepi Impex SRL, ce apartine familiei Bercea, a facut recurs, iar acum dosarul care are ca obiect anularea procesului verbal de contraventie se afla la Tribunalul Hunedoara.

Si asta dupa ce, in luna august 2010, omul de afaceri Emil Bercea a depus o cerere catre Consiliul Local Petrosani, prin care le-a solicitat consilierilor sa-i aprobe Planul de Urbanism Zonal intocmit pentru a intra in legalitate cu cele trei proprietati, iar alesii i-au aprobat documentatia.

"S-a constatat cu ocazia controlului efectuat de Inspectoratul de Stat in Constructii ca nu s-au respectat autorizatiile de construire nr. 227/2004, 201/2005, 7/2008 si 211/2009 la obiectivele construite de d-na Cristina Bercea - administratorul societatii, drept pentru care proprietarii imobilelor au fost sanctionati contraventional in conformitate cu Legea 50/1991 republicata, dupa care s-a impus intrarea in legalitate a obiectivelor dupa intocmirea PUZ. Documentatia a fost avizata favorabil de Comisia Locala de Urbanism si Amenajarea Teritoriului", arata la vremea respectiva Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pe de alta parte, zona aflata la iesirea din Petrosani, inspre Defileu, de pe DN 66, s-a transformat intr-o perioada scurta de timp intr-un adevarat conglomerat de constructii private, iar banda intai a Drumului National este in permanenta ocupata, fapt ce creeaza de multe ori probleme in trafic.

Oamenii care trec prin zona au reclamat in repetate randuri aceste aspecte, cat si pericolul din trafic, insa organele competente s-au facut de fiecare data ca nu vad ce se intampla in acel loc.

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...