Ziare.com

Ministerul Tineretului devine Autoritatea Nationala de Sport si Tineret

de Irina Ursu
Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 13:03

   

Ministerul Tineretului devine Autoritatea Nationala de Sport si Tineret
Guvernul a decis in sedinta de vineri ca atributiile fostului Minister al Tineretului si Sporturilor, condus de Monica Iacob Ridzi si Sorina Placinta, sa treaca la Ministerul Educatiei, dar a fost infiintata si Autoritatea Nationala de Sport si Tineret.

"A fost infiintata Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport, care va functiona in cadrul MECTS. Institutia nou infiintata va prelua atributiile din domeniul tineret si sport, personal, patrimoniul si bugetul fostului Minister al Tineretului si Sportului. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va avea un numar de 691 posturi, pe langa demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, iar conducerea institutiei va fi realizata de ministru si 6 secretari de stat, dintre care unul va coordona Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica si unul Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

La sfarsitul anului 2008 a fost infiintat Ministerul Tineretului si Sportului prin Ordonanta de urgenta nr. 221, iar la conducerea lui a fost numita democrat liberala Monica Iacob Ridzi. Insa in urma unui scandal cu bani publici in care a fost implicata, Ridzi si-a dat demisia, iar locul ei a fost preluat de senatorul Sorina Luminita Placinta.

Insa acesta a fost desfiintat din nou dupa ce Emil Boc a fost numit din nou premier.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3116 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor