Monica Iacob-Ridzi: Ancheta merge mai departe

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 20:55
1812 citiri
Monica Iacob-Ridzi: Ancheta merge mai departe

Monica Iacob-Ridzi, fostul ministru al Tineretului, a postat din nou pe blog joi, de aceasta data referindu-se la ancheta in care este implicata.

"Exista voci care au sustinut, relativ la votul din Camera Deputatilor referitor la avizele solicitate de catre DNA, ca anchetele ar fi "obstructionate".

Fara a face niciun alt comentariu pe aceasta tema (din teama de a nu fi interpretata ca fiind subiectiva), voi cita un extras din declaratiile procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Daniel Morar, date aseara la TVR 1 in emisiunea "Tema zilei".

Ele definesc, cu impartialitate si profesionalism, efectul juridic al acestor voturi pentru ancheta procurorilor. Le multumesc, pentru semnalarea acestui interviu, prietenilor mei din Colegiul unde am fost aleasa, precum si pentru sustinerea lor", scrie Ridzi, pe blog.

Ridzi si-a facut blog pentru ca "mai crede in buna-credinta"

In continuare, fostul ministru posteaza chiar interventia lui Daniel Morar: "...vreau sa va spun ca un fapt nu se probeaza doar cu un mijloc de proba, in cazul de fata doar cu perchezitia. Sunt mai multe mijloace de proba, mai multe probe care concura la dovedirea sau nu a unui fapt, a unui fapt penal. In cazul de fata, procurorii vor folosi celelalte mijloace de proba.

Si probabil intr-un interval de 2-3 luni de zile, dupa estimarile lor, vor finaliza acel dosar. Categoric ca ar fi fost bine sa putem folosi si acest mijloc de proba, nu se poate. Dar nu as spune neaparat ca e o obstructionare care sa duca la inchiderea dosarului in acest moment. (...) Ancheta va merge mai departe pe baza celorlalte probe administrate".

Deputatii au respins extinderea urmaririi penale in dosarul Ridzi (Video)

Camera Deputatilor a respins, marti, cererile DNA privind-o pe Monica Ridzi. In favoarea solicitarii de incuviintare a perchezitiei s-au inregistrat 109 voturi, in timp ce 110 au fost "impotriva", iar trei voturi au fost anulate.

In privinta cererii de extindere a urmaririi penale, s-au exprimat 99 voturi favorabile, 109 "impotriva", 14 fiind anulate. Votul exprimat a fost secret cu bile, iar in total si-au exprimat votul 222 de deputati.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...