Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Iacob-Ridzi, trimisa in judecata

Marti, 03 Mai 2011, ora 13:12
5083 citiri
Monica Iacob-Ridzi, trimisa in judecata
Foto: Arhiva

Procurorii DNA au trimis-o, marti, in judecata, pe Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului.

Aceasta este pusa sub acuzare in legatura cu organizarea Zilei Tineretului in 2 mai 2009, in statiunea Costinesti, anunta Antena 3. Procesul se va judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit sursei citate.

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, nu s-a aratat surprinsa de decizia procurorilor anticoruptie, precizand ca fostul ministru are acum posibilitatea de a-si demonstra nevinovatia.

"Ma bucur ca acest dosar pleaca spre instanta de judecata. Spre ironia sortii se intampla chiar astazi, la o zi distanta de Ziua Tineretului, pe care nu am mai sarbatorit-o ca in alti ani. Nu sunt incantata ca fostul ministru este in asemenea situatie, dar cred ca suspiciunea legata de anumite infractiuni trebuie dovedita in instanta.

Nu este o surpriza pentru mine aceasta decizie. Astept solutia instantei cu acelasi interes. Doamna ministru are posibilitatea de a-si demonstra nevinovatia in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie", a declarat intr-o interventie telefonica la Antena 3, Alina Gorghiu.

Raluca Turcan, deputat PD-L, a declarat ca trimiterea in judecata a Monicai Iacod Ridzi este "o reusita" si arata ca "statul nu mai este o opreliste pentru Justitie", in ceea ce ii priveste pe politicieni.

In ceea ce priveste faptul ca Parlamentul nu a avizat continuarea anchetei in cazul Monica Iacob Ridzi, Raluca Turcan spune ca a fost vorba despre "disfunctionalitati la vot in cazul coalitiei de Guvernare", si ca democrat-liberalii "nu au facut scut in fata Monicai Iacob Ridzi", la fel ca PSD si PNL in fata propriilor membri.

"Acesti oameni au facut scut cand s-au dus la Arges si la Consiliul Judetean si l-au aparat pe Nicolescu, care este suspectat de deturnare de fonduri europene catre firmele sotiei sale. Scut inseamna sa te duci sa stai brat la brat cu toata elita pesedista, cu domnul Nicolaescu in frunte, o disfucntionalitate la vot inseamna altceva", a declarat Turcan, la Realitatea TV.

Deputatul PD-L a adaugat ca, in opinia sa, cazul Ridzi reprezinta "costuri foarte mari de imagine" pentru partid.

Monica Iacob Ridzi este cercetata penal pentru acordarea mai multor contracte fara licitatie in perioada cand a detinut functia de ministru al Tineretului si Sportului. Dezvaluirile din presa au aratat ca Monica Iacob Ridzi a cumparat o scena pentru evenimentele organizate de Ziua Tineretului cu 75.000 de euro, in conditiile in care ministerul dispunea deja de o scena.

Ridzi, la DNA: Nu sunt motive sa fiu trimisa in judecata

La finele lunii martie, Monica Iacob-Ridzi sustinea ca nu sunt motive sa fie trimisa in judecata.

"Sustin in continuare ca nu sunt vinovata si din punctul meu de vedere nu sunt motive sa fiu trimisa in judecata", declara atunci fostul ministru al Tineretului si Sportului.

Primul termen al procesului fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi a fost stabilit pentru data de 7 septembrie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Monica Iacob Ridzi DNA, #proces fost ministru , #stiri Monica Iacob Ridzi