Ziare.com

Nicolae Banicioiu si Robert Negoita cer demisia deputatului Monicai Iacob Ridzi

de Irina Ursu
Luni, 12 Octombrie 2009, ora 22:28

   

Nicolae Banicioiu si Robert Negoita cer demisia deputatului Monicai Iacob Ridzi
Deputatii PSD Nicolae Banicioiu si Robert Negoita cer demisia imediata a deputatului PD-L Monica Iacob Ridzi ca urmare a concluziilor controlului efectuat de Curtea de Conturi a Romaniei, care confirma astfel Raportul Comisiei parlamentare.

"In calitate de membri ai Comisiei parlamentare de ancheta in cazul Monica Iacob-Ridzi din partea Partidului Social Democrat (PSD) solicitam demisia imediata a fostului ministru al Tineretului si Sporturilor din functia de deputat, ca urmare a concluziilor controlului efectuat de Curtea de Conturi a Romaniei, care confirma astfel Raportul Comisiei parlamentare", anunta un comunicat al Tinerilor Social Democrati remis Ziare.com.

Cei doi deputati PSD ii mai cer premierului Emil Boc sa isi ceara public scuze fata de membrii comisiei Ridzia.

"Totodata, le solicitam premierului Emil Boc si liderilor Partidului Democrat Liberal sa-si ceara public scuze celorlati membri ai Comisiei Iacob-Ridzi, carora le-au adus acuze nefondate de rea-credinta si de politizare a anchetei efectuate", se mai arata in comunicat.

Nicolae Banicioiu si Robert Negoita au declarat ca asteapta o pozitie oficiala a reprezentantilor PD-L cu privire la concluziile Curtii de Conturi a Romaniei, dar si la locul pe care il ocupa fostul ministru in cadrul partidului si al grupului parlamentar.

"In concluzie, ne manifestam deplina incredere in demersurile Justitiei, apreciind ca "nimeni nu este mai presus de Lege", oricat de mult si-ar dori unii sau altii", au mai precizat cei doi deputati PSD.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1513 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NIMENI NU ESTE DEASUPRA LEGII, II ASTEPTAM CU MARE INTERES PE CEI DE LA INCEPUT

In Romania, CRIMA ORGANIZATA iși are originea in primele forme organizate imediat după 1990, in jurul activitatilor care aveau potential de a creea profituri rapide cat mai mari, indiferent de limitele impuse de normele legate din diferitele domenii de activitate. Primele manifestari ale CRIMEI ORGANIZATE apar așadar in randul functionarilor privilegiati si a unora dintre activistii de partid din vechiul sistem centralizat, care aveau in acel moment acces la informatii secrete legate in special de conturi uriașe de bani. Activitǎtile ilicite, precum talhǎrii, amenintǎri, rǎpiri si trafic de persoane, trafic de droguri, sisteme de valorificare a bunurilor furate, impunerea de taxe de protectie, contrabandǎ, evaziune fiscalǎ, coruptie au proliferat rapid; se constată o anumitǎ preferintǎ pentru lovituri mari care sǎ schimbe destinul celor implicati, pentru activitǎti de trafic si fals care sǎ presupunǎ riscuri cat mai mici si profituri cat mai mari. Specifice mediului roman al criminalitǎtii organizate sunt: MAFIA ARABǍ, MAFIA TURCǍ, MAFIA ŢIGǍNEASCǍ SI MAFIA GULERELOR ALBE.
Membrii mafiei gulerelor albe provin din randul expertilor in operatiuni de import-export, a directorilor de mari unităti economice, fosti angajati la reprezentantele comerciale ale Romaniei in străinătate, fosti diplomati si demnitari in regimul comunist. Aceste grupuri, cu puternică priză si influentă in structurile de decizie, s-au profilat pe afaceri ilegale in domeniul privatizării, obtinerea ilegală de credite in valută, sustragerea de la plata taxelor aferente importurilor de cereale si altor bunuri de larg consum, obtinerea ilegală a unor licente de export pentru bunuri contingentate. Prin forta financiară dobandită intr-un timp relativ scurt (3-4 ani) aceste grupuri au determinat autoritătile să subevalueze patrimoniul unor importante obiective economice, industriale, turistice, agricole etc. pe care le-au achizitionat la preturi scăzute, devenind proprietari ai unor averi fabuloase. Elita albă se află in prezent in imediata apropiere a structurilor de putere din Romania (parlament, guvern, administratie, justitie si mass-media), fiind mai abilă si mai rafinată decat orice fortă legală a statului.
Elita albă din Romania are capacitatea de a influenta decizia in domeniul politic, legislativ, economic si al justitiei.

 

Desigur, nimeni nu e mai presus de lege,

cu exceptia lui Nastase, Iliescu, Mitrea si alti cativa PSD-isti de frunte, la care se pot alatura si alti tovarasi de drum, Voiculescu, Patriciu s.a.
Iar nea Nicu Vacaroiu de la Curtea de Conturi stie exact cine-i deasupra si cine-i dedesubt...

 

mai sunt si altii...

nu numai Iliescu si Nastase...
De Traian Bezvanu', Mircea Teroristu', Leana lu' Cocos, Berceanu, Oprescu Extirpatoru'(de borduri, fireste)...

O concluzie inteleapta: nimeni nu este mai presus de lege

Si noi avem incredere in demersurile Justitiei, apreciind ca "nimeni nu este mai presus de Lege", asa cum bine spun deputatii PSD, "oricat de mult si-ar dori unii sau altii".
Dupa alegeri cand presedinte Basescu va fi reales si cel mai probabil vor fi alegeri parlamentare anticipate, asa cum indica tabloul politic, ii asteptam pe colegii dvs. de partid, domnii Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Patriciu (care are deschise pe rol 7 capete de acuzare din cele mai grave), Seres, Nemirchi, Serban Mihailescu, si toti ceilalti care au dosare blocate. Asteptam rezolvarea marilor cazuri de coruptie exemplar, rapid la fel cum s-a procedat in cazul Ritzi-Pitzi.

 

Ei da!

Mai da moralisti mai sunteti voi! Uitati sau nu vreti sa va amintiti, ca a fost aleasa ca si voi, insa tocmai voi care-l aveti pe "tata hotilor", zis si Bombonel+GUZGANUL ROZALIU, va credeti cei mai curati? Nu o fi FECIOARA MARIA nici asta, dar nici voi nu sunteti indreptatiti sa luati piatra in mana!
Recomand d-lui Negita sa-si rezolve la vedere problemele ***-ul datorat statului, cel care-i asigura o parte din salarul se ne simtit, pardon, parlamentar!

 

Precizare!

In locul *** se va citi tva;nu stiam ca asta este o combinatie triviala, imorala...
Inteleg o oarecare cenzura, dar totusi, poate o face cineva care stie romaneste!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor