Presa de azi: Comisia Ridzi trece la verificat amanti

Joi, 02 Iulie 2009, ora 07:17
4276 citiri
Presa de azi: Comisia Ridzi trece la verificat amanti

Cazul Ridzi: de la publicitate pe bani publici la "sotii si amanti", titreaza Romania libera in editia de joi. Documentele si faptele in cazul ministrului Ridzi au palit miercuri in fata adversitatii dintre deputatii din Comisia de ancheta parlamentara.

Ceea ce trebuia sa fie un demers riguros pentru verificarea modului in care au fost cheltuiti 630.000 euro risca astfel sa fie aruncat in derizoriu.

De-a lungul intregii zile, audierile din Comisia de ancheta au fost afectate de contrele dintre deputatii PD-L, PSD si PNL, contre duse pana la limita unor atacuri personale. Totul a pornit de la incercarea democrat-liberalilor de a-si convinge colegii de necesitatea suspendarii anchetei sub pretextul ca ar exista "o informatie publica" potrivit careia este o procedura juridica in vigoare.

Pledoaria a fost tinuta de deputatul PD-L Cristian Boureanu si a starnit din partea liberalilor acuze ca incearca tergiversarea anchetei. Nemultumit de faptul ca este intrerupt de presedintele comisiei, Alina Gorghiu (PNL), Boureanu (37 de ani) a rabufnit: "Nu ma intrerupeti... domnisorica!".

La reactiile dezaprobatoare ale colegilor, tanarul pedelist a explicat ca "este un cuvant din DEX foarte delicat si foarte frumos". "Sa-l pastrati pentru sotia dvs.!", a replicat Gorghiu (31 de ani).

Ziua scrie despre Imoralitatea lui Ridzi. Democrat-liberalii si social-democratii din Comisia parlamentara de ancheta in cazul Ridzi s-au acuzat, miercuri, de faptul ca si-au delegat in comisie reprezentanti care sunt cercetati de Departamentul National Anticoruptie.

Aratati cu degetul au fost pedelistul Cristian Boureanu si pesedistul Cristian Rizea. Cele aproximativ sapte ore de audieri s-au remarcat mai mult prin jigniri si tipete, decat prin audierea celor convocati. Pesedistii s-au ratoit la Boureanu, pe care l-au acuzat ca are o relatie stransa cu DNA, deoarece prezinta prea multe informatii si documente provenite de la procurori.

In schimb, colegii de partid ai ministrului Monica Iacob-Ridzi au incercat in cateva randuri sa saboteze continuarea lucrarilor Comisiei pentru a apara cauza acesteia. Dupa ce sarabanda invectivelor a continuat cu termeni precum "stalinist" si "comunist", pedelistii au fost primii care au cedat nervos.

Asa ca au parasit sala, lasandu-i balta pe membrii Comisiei. In acel moment, presedintele Alina Gorghiu a constatat lipsa cvorumului si a stabilit ca audierilor vor continua joi.

Comisia "Ridzi" trece la verificat "amanti", noteaza Evenimentul Zilei. Circul din comisia de ancheta in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi a luat miercur noi proportii. In centrul atentiei s-au aflat cand Cristian Boureanu (PD-L) si Alina Gorghiu (PNL), cand acelasi Boureanu cu PSD-istul Cristian Rizea, care a sfarsit prin a se retrage definitiv.

Mai importante decat verificarile de la Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) au devenit deja pentru parlamentari legaturile amoroase ale presedintelui comisiei, Alina Gorghiu, ca si anchetele DNA in cazurile "Boureanu" si "Rizea".

Primele pasiuni au fost starnite, pentru a doua zi la rand, de dezbaterea asupra legalitatii comisiei. PDL-istii au insistat din nou, aproape o ora, ca activitatea nu ar fi legala intrucat DNA desfasoara o ancheta paralela. Deputatii PNL si PSD le-au repetat ca sunt acoperiti sa mearga mai departe. Nervos, Boureanu i s-a adresat lui Gorghiu cu apelativul "don'sorica".

"Este un cuvant din DEX foarte delicat si foarte frumos", s-a justificat el. "Sa-l pastrati pentru sotia dumneavoastra", a venit replica liberalei. "Vorbim de sotii sau de amanti? Sa nu intram in chestiuni de familie pentru ca sunteti intr-o situatie delicata!", a amenintat atunci Boureanu, peste masa, cu deconspirarea sentimentala.

Circul de ancheta Ridzi, titreaza Gandul. Membrii PNL, PD-L si PSD din Comisia Ridzi au bifat, miercuri, un maraton de jigniri de sapte ore. Tonul l-a dat deputatul PD-L Cristian Boureanu, care a invocat in mod repetat, la fel ca si in ziua precedenta, faptul ca activitatea comisiei ar trebui sa inceteze, avand in vedere ca DNA a inceput ancheta.

Dezacordul cu colegii a degenerat intr-un schimb de replici jenant cu presedinta Comisiei, liberala Alina Gorghiu, careia Boureanu i s-a adresat cu apelativul "domnisorica", in opinia sa un termen "foarte delicat si foarte frumos" din DEX. "Pastrati-l pentru sotia dumneavoastra!", i-a intors-o, iritata, Gorghiu.

Vorbim de sotii sau si de amanti? Sa nu intram in chestiuni de familie pentru ca sunteti intr-o situatie delicata!", a transat pedelistul disputa, cu aluzie la relatia dintre Gorghiu si Bogdan Olteanu, membru si el in aceeasi comisie.

Ulterior, liberala a refuzat sa comenteze pe seama atitudinii lui Boureanu, mentionand doar ca i-a trecut supararea. La randul sau, pedelistul s-a facut ca isi cere scuze, invocand faptul ca "domnisorica" este "o varianta populara, draguta a cuvantului domnisoara" si ca referirea sa la amanti nu era decat dorinta de a nu invoca familia in public.

Pedelistul Gelu Visan i-a facut concurenta colegului Boureanu la capitolul comentarii, spunandu-i Aurei Vasile ca nu mai vede bine din cauza varstei si ca numai Elena Ceausescu dadea cu pumnul in masa.

Dispute pe marginea amantilor, sotiilor, si conflictelor de interese la comisia Ridzi, scrie si Gardianul. Sedinta comisiei de ancheta parlamentara in cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a fost marcata, miercuri, de multe pauze, dar si de mai multe schimburi de replici destul de dure intre membrii comisiei.

Primele replici "otravite" au fost schimbate intre presedintele comisie Alina Gorghiu (PNL), si reprezentantul PD-L Cristian Boureanu, totul pornind de la acuzele aduse de deputatii PD-L presedintelui comisiei, cum ca abuzeaza de functia pe care o are permitand desfasurarea activitatii comisiei, desi DNA a inceput cercetarea in cazul ministrului anchetat.

Dupa sapte ore de dezbateri, reprezentantii PD-L din comisie s-au retras, nemultumiti ca deputatii PSD si ai PNL propuneau ca saptamana viitoare sa fie audiate trupele care au cantat de Ziua Tineretului, ceea ce a determinat suspendarea sedintei din lipsa de cvorum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#comisie Ridzi amanti, #Monica Iacob Ridzi, #ancheta Ridzi , #stiri Monica Iacob Ridzi