Presa de azi: Ridzi cheltuie banii statului pe imaginea ei

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 07:06
2469 citiri
Presa de azi: Ridzi cheltuie banii statului pe imaginea ei

Monica Iacob Ridzi spune ca daca ar demisiona ar da dovada de lasitate, titreaza Gandul in editia de miercuri. Prezenta marti timp de patru ore in fata Comisiei de ancheta a Camerei Deputatilor, ministrul Monica Iacob Ridzi a declarat ca nu ia in considerare demisia pentru ca ar fi "un act de lasitate" atata timp cat se stie nevinovata.

"Cu siguranta voi demisiona daca se incepe urmarirea penala", a completat ea, dupa ce, timp de patru ore, a repetat la fiecare 15 minute ca a venit cu toata bunavointa in fata deputatilor si ca le sta la dispozitie.

Pledoaria pedelistei nu i-a impresionat pe cei de la PNL si PSD, care i-au reprosat ca a venit nepregatita si a evitat sa raspunda la cele mai multe dintre intrebari.

Sedinta a fost presarata cu nenumarate si lungi certuri pe diverse pretexte "procedurale" intre PSD, PD-L si PNL, astfel ca, spre final, Ridzi nu s-a putut opri sa nu exclame la dresa anchetatorilor "Doamne, ce penibil!".

Ridzi: "Ar fi un act de lasitate sa demisionez", scrie si Evenimentul Zilei. Mult circ, putine raspunsuri. Astfel se poate rezuma prima audiere in Parlament a ministrului Monica Iacob Ridzi, care a durat marti patru ore.

O ora, deputatii s-au certat pentru a stabili daca activitatea comisiei de ancheta este sau nu in afara legii, in a doua, ministrul a trebuit sa explice de ce nu a trimis pana acum in Parlament niciun document

care sa lamureasca subiectul, pentru ca alte doua ore sa fie alocate raspunsurilor lapidare si ironiilor intre PD-L si PSD.

In final, ministrul Tineretului a anuntat ca nu are de gand sa demisioneze decat in cazul in care procurorii vor incepe urmarirea penala. "Cred ca ar fi un act de lasitate din partea mea sa demisionez atata timp cat ma consider nevinovata. Toate actiunile au fost desfasurate in mod legal. (...) Cu siguranta voi demisiona daca se va incepe urmarirea penala in ceea ce ma priveste", a spus Ridzi.

La audierea propriu-zisa insa, raspunsul predilect al lui Ridzi la mai toate intrebarile PSD si PNL a fost "nu stiu".

Ziua anunta ca Ridzi cheltuie banii statului pe imaginea ei. Acuzata ca a cheltuit 600.000 euro pentru o scena, ministrul Tineretului si Sportului (MTS), Monica Iacob Ridzi, anunta ca nu se va opri aici cu cheltuielile din visteria institutiei pe care o conduce.

Marti, in fata Comisiei de ancheta constituita la nivelul Camerei Deputatilor pentru a se verifica legalitatea cheltuielilor facute de Ziua Tineretului, ministrul Monica Iacob Ridzi a spus ca va mai cheltui alte zeci de mii de euro pentru o expertiza ce va fi efectuata de o companie internationala de prestigiu care sa arate daca exista vreo legatura de rudenie intre ea si cele doua firme care au contracte cu MTS.

Pentru Monica Iacob-Ridzi, acuzata de cheltuieli nejustificate din banii Ministerului, si pentru pesedistul Nicolae Nemirschi, caruia i se reproseaza incredintarea fara licitatie a unui contract de publicitate de o jumatate de milion de euro, au fost constituite comisii parlamentare de ancheta.

Iacob-Ridzi a incercat marti la audieri sa ii convinga pe deputati de faptul ca nu vrea sa obstructioneze in nici un fel activitatea institutiilor statului. Ea a promis ca va trimite deputatilor toate documentele care vor atesta nevinovatia sa.

Din Gandul aflam ca Monica Ridzi vrea sa fie expertizata de o companie internationala. Dupa o intalnire scurta la Guvern cu premierul Emil Boc, ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, s-a prezentat marti, chiar in ziua sa de nastere, la audieri, la Parlament, la comisia care ancheteaza cum au fost cheltuiti banii pentru "Ziua Tineretului".

Printre altele, Ridzi a spus ca vrea sa fie expertizata de o companie internationala si a negat orice legatura cu firmele implicate in organizarea Zilei Tineretului. Intamplator sau nu, peste audierea Monicai Iacob Ridzi de catre comisia parlamentara s-a suprapus o interventie televizata a presedintelui Basescu pe teme de infrastructura.

Spre deosebire de alte aparitii publice, Monica Icob Ridzi a incercat sa aiba o mai mare deschidere catre presa si parlamentari. Inainte de audiere, ea a declarat ca nu se simte deloc vinovata, mentionand ca nu a dorit dizolvarea comisiei, desi cu o zi inainte ceruse acest lucru.

Manifeste anti-Ridzi, noteaza Jurnalul National. Ministrul Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi este acuzata in mai multe manifeste distribuite luni seara in Petrosani si alte localitati din zona ca a deturnat fonduri si ca, "dupa mineriade, a aruncat din nou Valea Jiului in rusine!". PSD Hunedoara ii recomanda ministrului sa-si dea demisia de onoare.

Ministrul Tineretului si Sportului este atacat dur in manifestele ce au aparut in Petrosani si in alte localitati din Valea Jiului, colegiu in care Monica Iacob Ridzi a fost votata pentru Parlamentul Romaniei.

Manifestele, care au ca moto "Valea Jiului, trezeste-te!", sunt tiparite pe foi A4 lucioase, in conditii grafice de exceptie, pe prima pagina fiind o fotografie a ministrului din Valea Jiului. Monica Iacob Ridzi este acuzata ca a deturnat fonduri si ca, "dupa mineriade, a aruncat din nou Valea Jiului in rusine!".

"Hotiile PD-L si ale Monicai Iacob Ridzi au devenit rusinea Vaii Jiului si ale tarii". "In timp ce minerii mor ca nu au materiale de lucru, bolnavii de la Petrosani, Lupeni si Vulcan fac foame in spitale, Monica Iacob Ridzi si PD-L isi imbogatesc protejatii cu milioane de euro" sau "Deturnare de fonduri" sunt titluri ce apar scrise cu majuscule in interiorul manifestului, acolo unde se regasesc si declaratii ale presedintelui PNL, Crin Antonescu, sau ale lui Haralambie Vochitoiu, prim-vicepresedintele PSD Hunedoara ori ale lui Adrian Paunescu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Monica Iacob Ridzi, #Ridzi audiata comisie, #Ridzi demisie minister , #stiri Monica Iacob Ridzi