Ridzi, 5 ani de inchisoare cu executare: Pedeapsa e profund netemeinica! Cum este posibil?

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 23:15
10047 citiri
Ridzi, 5 ani de inchisoare cu executare: Pedeapsa e profund netemeinica! Cum este posibil?

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu, considera ca solutia pronuntata de instanta de fond este "profund netemeinica" in raport cu probele pe care actualul deputat le-a prezentat in cursul judecatii.

Intr-o declaratie de presa, Monica Iacob Ridzi afirma ca va declara recurs impotriva sentintei, manifestandu-si speranta ca instanta superioara "sa se aplece asupra limitelor si responsabilitatilor functiei de ministru in lumina probelor din dosar".

"Apreciez solutia pronuntata de instanta de fond ca fiind profund netemeinica in lumina probelor administrate de catre mine, in cursul judecatii", se arata in declaratia de presa.

Monica Iacob-Ridzi afirma ca a depus documente in instanta din care reiese ca in calitate de ministru nu a dispus efectuarea de plati prin semnarea unor ordine de plata si sustine ca din interceptarile facute de procurori rezulta ca ea nu ar fi comis, cu intentie, faptele de care este acuzata.

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare

"Cum este posibil sa condamni ministrul pentru ca ar fi abuzat in functie si ca ar fi platit unor societati comerciale niste bani, in conditiile in care s-au depus documente in instanta din care reiese ca ministrul in functie nu a dispus aceste plati prin semnarea ordonantarilor de plata?

Cum este posibil sa condamni pe cineva pentru abuz in functie facut cu intentie, cat timp au fost martori si coinculpati care au spus (in interceptarile procurorilor), textual 'Deci, chestiunea este ca ea (Iacob-Ridzi Monica Maria -n.n.) NU stie ca s-a facut pe genunchi treaba! Tu poti intelege chestia asta?! Ea nu stie cum s-a facut, ea stie ca s-a facut!?", se arata in textul declaratiei de presa.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului mai spune ca expertiza financiar-contabila nu a evidentiat un prejudiciu in ceea ce o priveste si ca atribuirea contractelor catre firmele implicate in organizarea Zilei Tineretului s-a facut in baza consilierii primite de la ANRMAP.

"Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegala a unor contracte, in contextul in care nu ministrul decide acest fapt, in contextul in care ANRMAP a consiliat MTS in legatura cu procedurile adoptate-atribuire directa-pentru ca ulterior, printr-un raport, aceeasi institutie a statului sa aprecieze ca toate procedurile de achizitie au fost respectate?", se spune in declaratia de presa citata.

Nu a semnat nimic, a delegat toate atributiile

Monica Iacob-Ridzi afirma ca nu poate fi condamnata pentru fals deoarece nu a intocmit niciun document si a delegat, in scris, prin ordin, toate atributiile legate de organizarea evenimentelor legate de Ziua Tineretului.

Fostul ministru neaga si acuzele referitoare la faptul ca ar fi dispus stergerea unor e-mail-uri din sistemul informatic, precizand ca exista declaratii ale unor martori si coinculpati care recunosc ca o asemenea fapta nu s-a comis din dispozitia ei.

Ridzi, 5 ani de inchisoare: Un apartament, jumatate de casa si un teren, sub sechestru

"Din pacate, eu nu am un raspuns la toate aceste intrebari si nici la altele similare. Voi declara, prin avocatii mei, recurs impotriva acestei sentinte penale si sper ca instanta superioara sa se aplece asupra limitelor si responsabilitatilor functiei de ministru, in lumina probelor din dosar", conchide fostul ministrul al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada guvernului Emil Boc, a fost condamnata luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului.

In plus, lui Ridzi i se aplica interzicerea unor drepturi civile pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei. Decizia nu e definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#Monica Iacob Ridzi inchisoare, #Ridzi recurs condamnare inchisoare, #Ridzi declaratie condamnare inchisoare , #stiri Monica Iacob Ridzi