Monica Macovei: Am fost impotriva candidaturii lui Trasculescu, s-a votat altfel

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 22:26
3959 citiri
Monica Macovei: Am fost impotriva candidaturii lui Trasculescu, s-a votat altfel
Foto: Arhiva

Sefa Comisiei de Etica a ARD, Monica Macovei, a precizat, duminica, referitor la cazul lui Trasculescu, ca ea a votat impotriva candidaturii acestuia, "dar Comisia de Etica a decis altfel prin vot majoritar", iar raspunderea pentru cazul lui revine "fiecarui membru in parte" care a fost "pentru".

"In urma intrebarilor venite de la jurnalisti, le raspund ca eu am votat impotriva candidaturii dlui Alin Trasculescu, dar Comisia de Etica a decis altfel prin vot majoritar. Reamintesc ca eu nu am avut drept de veto. In aceste conditii, raspunderea pentru votul dat in Comisie este individuala, a fiecarui membru in parte", scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit procurorilor DNA, Alin-Silviu Trasculescu, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Vrancea a PDL, este acuzat de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, comisa in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori, a rezultat ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian-Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa-i remita lui Trasculescu sumele solicitate.

Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator, spun procurorii.

Din banii pretinsi, Alin Trasculescu a primit, prin intermediul lui Marian Calota, in mai multe transe, suma totala de 464.000 lei.

Ulterior, in acelasi scop, Alin Trasculescu i-a cerut denuntatorului inca 1.100.000 lei, pe care a impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 lei si, respectiv, 1.050.000 lei.

In acest context, pe 6 noiembrie, in scopul obtinerii acestor foloase materiale, Alin Trasculescu l-a determinat pe Marian Calota sa incheie in fals un contract, avand ca obiect o operatiune comerciala fictiva intre firma denuntatorului si SC Maryna Exclusiv SRL. Ca urmare, firma denuntatorului a transferat in contul SC Maryna Exclusiv SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintrodusi in circuitul civil.

Sambata, Marian Calota a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui Alin Trasculescu, la cererea acestuia. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Duminica, procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor doi pe o perioada de 24 de ore.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Monica Macovei Trasculescu candidat, #Comisie Etica ARD candidati , #ARD