Alegeri prezidentiale 2014: Macovei cere BEC sa-i permita verificarea celor peste 200 de mii de voturi nule

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 20:50
4918 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Macovei cere BEC sa-i permita verificarea celor peste 200 de mii de voturi nule
Foto: Facebook / Monica Macovei

Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, a solicitat, marti, Biroului Electoral Central sa permita ca un reprezentant din echipa sa de campanie sa asiste la renumararea voturilor nule.

Macovei a postat pe Facebook documentul prin care a adresat oficial solicitarea catre BEC, reamintind ca, fiind candidat independent, nu a avut dreptul la un reprezentant in sectiile de votare.

"Va rog sa permiteti accesul unui reprezentant al meu la sediul BEC si care, alaturi de personalul BEC, sa revada buletinele de vot declarate nule si sa asiste la renumararea lor. Potrivit comunicarii oficiale a BEC, date finale provizorii, au fost 237.761 de voturi nule, adica 2,44%.

Tinand cont de faptul ca, in calitatea mea de candidat independent, nu am avut dreptul de a-mi desemna reprezentanti in Birourile Electorale ale Sectiilor de Votare, doresc sa stiu cate buletine de vot stampilate in dreptul candidatului independent Monica Macovei au fost anulate.

Cererea mea este cu atat mai justificata, cu cat la acest tur de scrutin au fost reclamate mai multe furturi ale stampilelor din sectiile de votare (de exemplu, in Sectiile de votare nr.182 si nr. 183 din Bucuresti) si legea a fost incalcata prin neafisarea proceselor verbale incheiate de toate Birourile Electorale ale Sectiilor de Votare la sediile acestora" se arata in solicitarea adresata BEC si inregistrata oficial marti, 4 noiembrie.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014: Creste diferenta dintre Ponta si Iohannis

Conform rezultatelor finale anuntate marti de BEC, Monica Macovei a obtinut la turul intai al alegerilor prezidentiale, desfasurat duminica, 421.648 de voturi (4,44%), cu care s-a situat pe locul 5 in clasament.

Monica Macovei, contestatie la BEC: S-a incalcat dreptul constitutional de a vota

Macovei isi face partid: Am vazut cine suntem si cati suntem

Numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente a fost de 18.284.066, iar numarul total al celor care s-au prezentat la urne a fost de 9.723.232, adica 53,17%.

Numarul celor care au votat pe liste suplimentare a fost de 1.126.284, iar cu ajutorul urnei mobile au votat 76.016 alegatori.

Numarul de voturi anulate a fost de 237.761, adica 2,44%.

Curtea Constitutionala analizeaza pana vineri sapte sesizari in care se cere invalidarea turului intai pe diverse motive de procedura, urmand ca vineri magistratii Curtii sa decida daca valideaza rezultatele finale si se poate continua cu organizarea turului al doilea al alegerilor prezidentiale, care este programat sa aiba loc pe 16 noiembrie.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Macovei renumarare voturi nule BEC, #Macovei sesizare BEC voturi nule , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014