Alegeri prezidentiale 2014: Macovei, program de "presedinte arbitru" cu 10 porunci pentru politicieni

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 18:06
4751 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Macovei, program de "presedinte arbitru" cu 10 porunci pentru politicieni
Foto: romanialibera.ro

Candidatul independent pentru presedintie Monica Macovei si-a lansat, miercuri, la o conferinta de presa, viziunea sa ca presedinte, in prezenta mamei sale, a lui Gabriel Liiceanu si a Mihaelei Mihai, anuntand zece "porunci" pentru clasa politica si o suta de masuri pentru cetateni.

"Va prezint viziunea mea pentru urmatorii cinci ani, sunt zece porunci pentru clasa politica si o suta de masuri concrete", a spus Macovei.

Ea a precizat ca cele 10 "porunci" sunt: sa nu ai alt stapan decat cetateanul, sa nu tradezi interesul national, sa nu ataci institutiile statului, statul de drept si justitia, sa nu furi si sa nu risipesti banul public, sa nu minti, plagiezi, calomniezi, sa inmultesti banii si creatia, libertatea economica, sa-ti educi copiii, sa-ti respecti parintii si sa-ti respecti semenii, sa cultivi pamantul, sa-ti respecti identitatea, valorile si trecutul.

Monica Macovei, atacuri dure la Udrea si Melescanu. Merg pana la dizolvarea Parlamentului! Va crea o forta politica noua? Interviu video

"Voi fi un presedinte arbitru, nu un jucator. Cand se va incalca legea voi ridica cartonasul rosu pentru a arata ca s-a incalcat legea", a mai spus Macovei, adaugand ca va fi angajatul romanilor si nu "un tartor peste toate".

Ea a aratat ca este pentru un Parlament cu 300 de alesi si o singura Camera, pentru eliminarea imunitatii alesilor, ca toata lumea sa voteze electronic si prin corespondenta si pentru utilitatea formarii unui partid cu trei membri.

Macovei a mai spus ca este pentru confiscarea extinsa a averilor si pentru verificarea tuturor privatizarilor din ultimii 25 de ani si acolo unde s-a incalcat legea si se poate sa se recupereze banii.

"Vreau un limbaj civilizat in politica, sa ne rupem de limba de lemn din comunism, de limbajul golanesc, vreau un limbaj serios, decent, dar si plin de respect fata de ceilalti", a adaugat Macovei.

Ea a mai spus ca oamenii politici care detin trusturi de presa trebuie sa si le asume public, nu sa le declare independente, iar radioul si televiziunea publica sa fie scoase de sub control politic.

Monica Macovei a venit la TV pe motocicleta si cu un cartus de mitraliera

Potrivit lui Macovei, o firma trebuie sa se infiinteze intr-o singura zi pe Internet, sa aiba un ghiseu unic si totul sa se rezolve "cu un click si cu un zambet".

Ea a mai spus ca turismul este privat si nu vede de ce ar exista un minister al turismului, adaugand ca va milita si pentru acordarea a 6% din PIB pentru educatie si respectiv sanatate si 1% pentru cercetare.

"Sunt crestina, credincioasa, dar respect libertatea de opinie a tuturor. Voi sustine diversitatea oamenilor, diversitatea de opinie, de credinta", a mai spus Macovei, adaugand ca adevaratul crestin este bun si tolerant si nu este fundamentalist si discriminatoriu.

Ea a mai aratat ca doreste infiintarea, la Bucuresti, a unui muzeu al totalitarismului si demararea unui program de refacere a industriei de aparare.

Monica Macovei a mentionat ca se opune ferm intrarii la facultate fara bacalaureat si a spus ca Romania nu-si poate permite 80 de universitati de stat, cate sunt in prezent.

Potrivit lui Macovei, singurele categorii de persoane care trebuie asistate social sunt batranii, bolnavii, copiii si persoanele cu handicap si a adaugat despre pensii ca "banul omului este dreptul omului".

Gabriel Liiceanu a vorbit la lansarea viziunii de presedinte a Monicai Macovei, aratand ca el s-a recunoscut in omul Macovei si in ideile sale.

"Este un program politic frumos, ca un basm. Nu exista nicaieri in lume un asemenea program pus in practica", a spus Liiceanu, adaugand ca a venit alaturi de Monica Macovei pentru a-i reprezenta pe cei absenti, care simt ca lucrurile in tara nu mai pot continua in acest fel si care doresc o Romanie de alta factura.

#Monica Macovei decalog politic lansare, #Macovei viziune presedinte lansare, #Macovei lansare program politic , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza zambila
zambila
rank 1
Se poate o Romanie moderna, europeana, ...fara hoti ...fara FSN