Ziare.com

Deutsche Welle: Despre candidatura Monicai Macovei

de
Luni, 11 August 2014, ora 18:30

   

Deutsche Welle: Despre candidatura Monicai Macovei
Preocuparea momentului ar trebui sa fie aceea de a incorpora tema morala si lupta impotriva coruptiei in proiectele electorale fara a le compromite prin supraexpunere.

Intentia Monicai Macovei de a candida in alegerile prezidentiale a pus din nou in lumina o mare confuzie. Morala singura nu poate constitui o politica. Rezumand, proiectul politic al deputatei europene aseaza in centrul sau combaterea coruptiei, din care ar rezulta apoi toate beneficiile pe care si le-ar dori o societate, scrie Deutsche Welle.

Am mai aratat si cu alta ocazie ca destui dintre prietenii fostului ministru al Justitiei manifesta o viziune reductionista asupra societatii: ar fi destul ca oamenii sa aiba o riguroasa conduita etica pentru ca prosperitatea sa se abata asupra lor.

Citeste mai mult despre Despre candidatura Monicai Macovei pe Deutsche Welle.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inteleg ca Paraipan asta de pe la Deutsche Welle scrie din terasa

de pe la Ciresica sau ce stiu eu ce Pufoaica zburatoare, dar articolul pare scris de unu care n-a dat in viata lui cu roata-ntr-o tufa care acopera bun - si-asa - un capac de canalizare furat.
Adica benganeste de-aiurea, in vreme ce, fosaind cu barbia in piept, e mult preocupat de tactul savant al scosului burei, paslei si scamelor din adancul sau buric, una cate una caci vezi bine a incercat dintr-o data dopul poc si nu vrea sa iasa !

Ne propune cu exemple de pe unde si-a-ntarcat, modele pentru democratia lu' da asa ce-are proiecte de mare respiratie in timp si de mare orizont ideologic si social, in vreme ce ne scufundam in turba ca mamutii, ne haleste mlastina, malaria, tantarii, paduchii, tifosul, aligatorii, varanii, serpii boa si pitonii, furnicile glont, democratia originala tot umbland cu ochii scosi de grebla Antenelor.
Statul de Drept nu este o obsesie a Doamnei Macovei !
Chiar nu stie musiu autorasul ca la noi inca se mai cara apa cu cobilitza in vreme Creta exista apa curenta inca de pe vremea civilizatiei Minoene ?
Cum sa ajunga gazul la lampa saracului daca au inflorit cartiere de vile si piscine de-a lungul gazoductelor intzepate vartos si cu folos ?! Cand "Una mie" e mie si tie o fi cand o scrie pe ea "Una tie" ?!?!
Statul de Drept trebuie pus inainte precum bboii dinaintea carutei. Cand justitia nu umbla cu ochii scosi, umbla dreptatea cu capul spart.
Fara asanarea grajdurilor lui Augias, daca nu varam la beci toata pliota liota de canalii imbuibate, tot Fanarul incaftanit din flamanzirea neamului eu analfabet cu diploma si rupt de boale certificat, vom cara apa cu ciurul in veacul vecilor nespalati si insetati.
Amin.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor