De la Londra, Macovei ii cere demisia lui Ponta: Cine a chemat jandarmii la Paris?

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 23:35
7760 citiri
De la Londra, Macovei ii cere demisia lui Ponta: Cine a chemat jandarmii la Paris?
Foto: Captura Youtube

Europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat la presedintia Romaniei, ii cere socoteala premierului Victor Ponta pentru faptul ca mii de romani din diaspora nu au putut vota in turul doi, in schimb au fost bruscati de fortele de ordine la Torino si Paris.

"Victor Ponta, cine a chemat jandarmii la Paris?", scrie pe Facebook Monica Macovei, care s-a aflat duminica la Londra, pentru ca si-a dorit sa voteze alaturi de romanii din diaspora.

Europarlamentarul posteaza si un video cu violentele inregistrate la Paris dupa ora 21, la care s-a oprit procesul de votare.

Romanii care n-au reusit sa voteze, goniti cu gaze lacrimogene la Paris si Torino LIVE

Intr-o postare ulterioara, Monica Macovei ii cere demisia premierului pentru faptul ca si de aceasta data mii de romani au fost impiedicati sa voteze.

"Ponta, da-ti demisia! La Londra sunt mii de oameni inca la cozi la sectiile de votare. In Paris si Torino, romanii sunt alungati de la sectiile de votare cu gaze lacrimogene. Guvernul pe care il conduci si-a batut joc de romani", scrie pe Facebook Monica Macovei.

Rezultate exit poll - Ponta si Iohannis, la diferenta infima. Sondaje contradictorii LIVE

Comentariile europarlamentarului au strans mii de like-uri in doar cateva minute.

La scurt timp, europarlamentarul PMP Siegfried Muresan a postat urmatorul comentariu pe Facebook: "Sa fie o coincidenta sa nu, faptul ca gazele lacrimogene au fost folosite impotriva romanilor la ‪Paris si ‪Torino, tari conduse de prietenii socialisti ai lui Ponta?".

#Macovei demisie Ponta vot diaspora, #Macovei vot Londra diaspora prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014