Macovei, despre candidatul Iohannis: E o vulnerabilitate pe care nu trebuia sa si-o asume nimeni

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 22:28
4132 citiri
Macovei, despre candidatul Iohannis: E o vulnerabilitate pe care nu trebuia sa si-o asume nimeni

Monica Macovei, candidat independent la prezidentiale, e de parere ca ACL a facut o alegere nefericita oprindu-se asupra candidatului Klaus Iohannis in cursa pentru Cotroceni. Potrivit acesteia, candidatul Klaus Iohannis este o "fragilitate" a aliantei, o "vulnerabilitate", o "problema".

Monica Macovei, fosta membra PDL, a declarat la TVR 1, miercuri seara, ca nu intelege declaratiile facute de Klaus Iohannis in ultima vreme: "Cand esti in recurs... aceasta declaratie ca e sigur de solutia instantei eu nu as face-o si nimeni nu ar trebui sa o faca".

Iohannis si procesul cu ANI: Numele meu e pe buletinul de vot. Nu ma tem de nimic

Vorbind tot despre candidatul ACL la fotoliul de la Cotroceni, Monica Macovei a continuat: "Esti singurul candidat al acestei aliante. Ca atare, mie mi se pare o fragilitate din partea aliantei sa aiba un astfel de candidat, o astfel de problema".

"Iohannis este o vulnerabilitate pe care nu trebuia sa si-o asume nimeni", a continuat candidatul independent, completand ca acest candidat al ACL "nu crede din suflet in lege, in justitie".

Monica Macovei, care a intrat in PDL in 2009, demisionand la inceputul lui septembrie, a afirmat ca in urma cu un an nu stia ca va candida. De altfel, a spus ea, a si intrebat-o Catalin Predoiu, care atunci era anuntat drept candidat la prezidentiale, si a raspuns negativ.

In perioada petrecuta in PDL, "am tot incercat sa schimb, am facut tot ce-am putut", a afirmat Macovei, amintind ca a candidat la conducerea partidului, a pierdut, dar nu a plecat. Cel putin nu atunci. "Nu-ti iei jucariile si pleci", a explicat ea.

In ceea ce priveste parasirea formatiunii, aceasta a fost una "frumoasa si civilizata", a explicat Macovei.

Cand s-a rupt lantul de iubire cu Traian Basescu

Legat de momentul in care "lantul de iubire cu Traian Basescu" s-a rupt, acesta a fost in 2013, a afirmat candidatul independent, "cand acesta a facut pactul de coabitare cu Ponta".

"Si pe mine m-a durut ca se rupe relatia asta asa. Dar daca se rupe, se rupe", a povestit Macovei despre cum au decurs lucrurile.

Monica Macovei se vede un "presedinte moderator", asa cum prevede Constitutia, specificand ca, dupa 25 de ani, ea vrea sa "schimbe jocul". "Constitutia prevede ca presedintele sa fie independent. Eu sunt singura care e, pe bune", a afirmat Macovei.

Alegeri prezidentiale 2014: Macovei, program de "presedinte arbitru" cu 10 porunci pentru politicieni

Intrebata cum va conduce tara in contextul relatiei extrem de tensionate pe care o are cu PSD, Monica Macovei a amintit ca in prezent Romania face parte din "familia Europa" si ca mersul lucrurilor din 2012 s-ar fi stiut oricum si la Bruxelles, cu sau fara ea.

"Familia noastra e Europa. Eu puteam sa nu exist, aceleasi informatii plecau peste tot", a afirmat ea.

In postura de presedinte, daca Victor Ponta va ramane premier, Monica Macovei a explicat cum vor sta lucrurile: "Voi lucra cu el si cu toata lumea din partid. Ma astept ca partidele sa se trezeasca; s-ar putea sa nu mai fie alesi" altfel.

Intrebata cine este premierul cu care i-ar placea sa "lucreze", Monica Macovei nu a vrut sa nominalizeze pe nimeni, spunand insa ca acesta va trebui sa fie "un tehnocrat care impartaseste aceeasi viziune".

Cum vor decurge lucrurile cu ea presedinte? "Devin presedinte pe un cod popular. In acel moment, chem pe toata lumea la masa, pun pe masa acest proiect, totul se poate face prin schimbare de legislatie, si-i voi ruga sa faca. Voi cere Guvernului sa faca", a explicat candidatul la prezidentiale.

#Macovei Iohannis vulnerabilitate, #Monica Macovei Klaus Iohannis prezidentiale, #Macovei iesire PDL, #Macovei presedinte Ponta premier , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014