Macovei il ataca pe Iohannis: Un candidat slab, care nu a dovedit inca nimic in politica

Luni, 11 August 2014, ora 19:21
3238 citiri
Macovei il ataca pe Iohannis: Un candidat slab, care nu a dovedit inca nimic in politica
Foto: Facebook/ Monica Luisa Macovei

Candidatul independent la alegerile prezidentiale, Monica Macovei, a declarat luni ca presedintele PNL, Klaus Iohannis, desemnat prezidentiabilul dreptei unite, este un candidat slab care nu a dovedit inca nimic in politica nationala si internationala.

Europarlamentarul PDL sustine ca primarul Sibiului este "rezultatul negocierilor de culise" si ca nu ii poate mobiliza pe alegatorii nehotarati.

"ACL a formalizat astazi o decizie cu care toata lumea era de mult timp la curent. Domnul Iohannis este acum in mod oficial rezultatul negocierilor de culise si al unui proces de selectie lipsit de transparenta in interiorul celor doua partide.

Domnul Iohannis nu ii poate mobiliza pe nehotarati si pe cei dezamagiti de politica si nici nu a fost confirmat in vreo lupta electorala majora pentru dreapta. A recunoscut acest lucru astazi, declarand ca ACL nu are voie sa piarda alegerile cu o echipa de mii de alesi locali. Ii reamintesc ca functia de presedinte al Romaniei se obtine obtinand increderea si votul romanilor, nu aducand oamenii cu autobuzele la urne", spune Macovei, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarul PDL a amintit ca Iohannis "a fost desemnat premier", in anul 2009, de PSD, PNL, si Dan Voiculescu.

"Actualul presedinte al PNL este un candidat slab, fara experienta politica relevanta la nivel national sau international. Astazi a sustinut ca nu vrea sa fie parte a jocului politic, pentru ca vrea sa schimbe regulile jocului.

Sa nu uitam insa ca este contrazis chiar de propriul CV - a fost desemnat premier, in 2009, de catre PSD, PNL si Voiculescu. Domnul Iohannis nu reprezinta cea mai buna solutie pentru a ne asigura ca Ponta va fi invins in lupta pentru Cotroceni, iar Romania va evolua in bine", continua Monica Macovei.

Klaus Iohannis, candidatul dreptei la prezidentiale. Predoiu, desemnat premier

De asemenea, presedintele PMP, Elena Udrea, a spus intr-o conferinta de presa sustinuta luni ca "anuntarea candidatul ACL este un punct castigat pentru aceasta alianta, pentru ca au reusit sa-si desemneze candidatul".

"Asteptam ca cel care a fost desemnat candidatul ACL sa ne prezinte si viziunea pe care o are legat de independenta justitiei. (...) E important ca in turul 2 voturile sa mearga catre candidatul care poate garanta independenta justitiei si stat de drept in Romania pe mai departe", a mai afirmat Elena Udrea.

Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

Alianta Crestin Liberala, formata din PNL si PDL, si-a anuntat luni candidatul comun la Presedintia Romaniei, in persoana lui Klaus Iohannis. Prezidentiabilul dreptei a fost ales dintre liderul PNL si prim-vicepresedintelui PDL Catalin Predoiu.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat, marti seara, ca va candida la Presedintia Romaniei, ca independent, afirmand ca este o provocare pe care si-o asuma cu hotarare.

F.N.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Macovei Iohannis candidat dreapta, #Iohannis anuntat candidat dreapta, #Iohannis candidat prezidentiale, #Udrea Iohannis candidat dreapta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014