Macovei: Ponta ar trebui sa fie cercetat pentru obstructionarea Justitiei in cazul Lukoil

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 13:22
2237 citiri
Macovei: Ponta ar trebui sa fie cercetat pentru obstructionarea Justitiei in cazul Lukoil

Candidatul independent la alegerile prezidentiale Monica Macovei sustine ca premierul Victor Ponta ar trebui sa fie cercetat pentru "obstructionarea Justitiei" privind dosarul Lukoil.

"Ponta ar trebui sa fie cercetat pentru obstructionarea Justitiei. Exista aceasta infractiune. De data aceasta ma refer la o infractiune din Codul Penal. Sa vedem unde am ajuns si ce se intampla cu PSD-ul la putere.

(...) Si daca domnului Nitu nu i-a trecut prin cap sau altui procuror, poate ar trebui acum sa se sesizeze din oficiu, sa inceapa cercetarile pentru Victor Ponta. O sa ii trimit si o scrisoare", a declarat Macovei sambata seara, la postul B1 TV.

Ponta, in vizorul Inspectiei Judiciare - analizeaza daca a incalcat independenta justitiei

In opinia sa, declaratia premierului privind sechestrul impus pe bunurile companiei Lukoil, ale ambasadorului Federatiei Ruse si vicepresedintelui Lukoil "sunt legate".

Declaratiile lui Basescu si Ponta despre Microsoft si Lukoil, analizate de Inspectia Judiciara (Video)

Ambasada Rusiei, despre declaratiile pe tema Lukoil: Un limbaj departe de cel aсceptat

"Au pus sechestru, ceea ce e conform legii. Ponta a intervenit si (...) a fost nemultumit de acest sechestru. (...) Din pacate, s-a ridicat imediat partial sechestrul de pe unele bunuri.

(...) Ponta ataca procurorii pentru sechestru, ambasadorul Rusiei intervine in ancheta si le spune sa tina seama de relatiile romano-ruse si vicepresedintele Lukoil spune ca daca nu se ridica tot sechestrul, pleaca. Toate astea sunt legate. In plus, domnul Nitu stim ca este prieten vechi cu Ponta si prieten de facultate", a mai afirmat Macovei.

#Macovei Ponta obstructionare Justitie, #Ponta declaratii scandal Lukoil , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014