Macovei: ProTV mi-a anulat emisiunea si a sters inregistrarea cu Iohannis, la cererea CNA

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 21:00
12428 citiri
Macovei: ProTV mi-a anulat emisiunea si a sters inregistrarea cu Iohannis, la cererea CNA
Foto: Facebook / Monica Macovei

Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, afirma ca o emisiune online la care urma sa participe a fost anulata la solicitarea CNA. "CNA il slugareste pe Ponta si vrea sa cenzureze Internetul", sustine Macovei.

"Maine, (miercuri, n.red.) ar fi trebuit sa particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anuntata de reprezentantii ProTV ca emisiunea a fost anulata ca urmare a unui telefon din partea CNA. Mai mult, emisiunea la care a participat astazi contracandidatul Johannis a fost stearsa de pe site.

Orice interventie a CNA asupra continutului unui site de Internet reprezinta un abuz si o incalcare flagranta a legislatiei romane si europene. CNA are atributii doar in audiovizual si functioneaza intr-o tara UE, nu in Rusia sau China", a scris pe Facebook, Monica Macovei.

Europarlamentarul subliniaza ca "suntem in fata unui precedent periculos pentru democratie".

"Internetul este un spatiu liber de comunicare in afara reglementarilor CNA, iar asta sperie un partid cu valente totalitare, asa cum este Partidul Social Democrat. Dezvoltarea Internetului a oferit oportunitati societatilor deschise: a intarit libertatea de exprimare si a obligat guvernele sa fie mai transparente.

Reglementarea Internetului poate inrobi cetateanul. Intr-un stat de drept nu avem nevoie de structuri birocratice si politizate precum CNA. Audiovizualul este deja reglementat si vedem cu totii mizeria de pe micile ecrane la care CNA inchide ochii. Internetul este un spatiul al libertatii si trebuie sa ramana asa! Ii cer lui Victor Ponta si slugilor sale de la CNA sa nu mai cenzureze libertatea de exprimare", mai spune Monica Macovei.

Proteste la Budapesta: Sediul partidului lui Viktor Orban, atacat cu.. calculatoare

Duminica are loc primul tur al alegerilor prezidentiale, in cursa electorala fiind inscrisi 14 candidati. Pana la aceasta ora nu a fost organizata nicio confruntare directa, iar initiativa Institutului de Politici Publice in acest sens s-a soldat cu un esec, dupa ce Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta au refuzat sa participe, iar alti candidati, printre care Kelemen Hunor, nu au raspuns invitatiei adresate pentru miercuri, la ora 19:00.

Ponta, acuzat ca si-a facut publicitate electorala mascata la TVR

C.B.

#Macovei Ponta CNA cenzura Internet, #Macovei emisiune Protv cenzurata , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014