Macovei, solidara cu moldovenii: Prin venele noastre nu curge gaz rusesc

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 18:22
1884 citiri
Macovei, solidara cu moldovenii: Prin venele noastre nu curge gaz rusesc
Foto: Facebook/ Monica Luisa Macovei

Candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei isi declara sustinerea pentru romanii din Republica Moldova, duminica, in ziua in care in Bucuresti are loc un mars pentru unirea tarii cu Romania.

"Marsul de 'Solidaritate cu Basarabia' este unul din acei pasi care pot da roade in istoria noastra. Nu sunt in Bucuresti astazi, ci in Timisoara. Gandurile mele sunt insa alaturi de cei cu care avem aceeasi limba, istorie si cultura. Suntem romani si de o parte si de alta a Prutului.

(...) Le spun celor de peste Prut ceea ce le spun si romanilor de dincoace de Prut: prin venele noastre nu curge gaz rusesc, ci sange de romani, si nu ne vindem libertatea pe gaz. O sa rezistam impreuna si vom ramane liberi", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Candidatul la prezidentiale a precizat ca va fi avocatul basarabenilor "pentru a fi impreuna in familia Uniunii Europene".

"Cand circumstantele internationale ne vor fi favorabile, vom indeplini unirea pe care trebuia sa o facem in 1990 si care nu s-a facut, pentru ca tradatorul de neam si comunistul Iliescu a spus 'nu', ascultand de Moscova, si nu de romani", a declarat europarlamentarul.

3.000 de oameni la Marsul pentru Basarabia, in Capitala

Aceasta spune ca, in ultimii ani a facut tot ce a putut pentru a-i aduce pe romanii din Republica Moldova cat mai aproape de Romania.

"Din 2009 pana in 2014 am fost presedinta Comitetului de Cooperare UE - Republica Moldova. Am fost de zeci de ori la Chisinau si la Tiraspol. Sunt in contact cu directorii si profesorii din cele 8 scoli din regiunea separatista Transnistria, unde se mai preda limba romana cu grafie latina. I-am sprijinit cu ce aveau nevoie pentru scoli si elevi.

Una din reusite, la care tin foarte mult si sentimental, a fost contributia la eliminarea vizelor cetatenilor Republicii Moldova pentru a calatori in Uniunea Europeana. Am fost singurul om politic din Romania care a mers cu 'avionul fara vize' pe 28 aprilie 2014, prima zi fara vize pentru Republica Moldova, in zborul simbolic organizat de guvernul de la Chisinau. A fost emotionant, pentru ca in avion erau inclusiv copii care nu isi vazusera parintii de ani de zile, deoarece acestia lucrau in tari ale Uniunii", a mai afirmat Monica Macovei.

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, duminica dupa-amiaza, in Capitala, la un mars de sustinere a unirii Romaniei cu Republica Moldova. Printre participanti s-au numarat multi tineri si multi cetateni moldoveni.

Oamenii au pornit din zona Muzeului Taranului Roman, in jurul orei 14.30, pe traseul Calea Victoriei - Strada Franceza - Piata "Sfantul Anton".

"Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca/ Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!" a fost una dintre scandarile preferate ale participantilor la mars.

F.N.

#Macovei unire Romania Moldova, #Monica Macovei unire Moldova, #mars unire Bucuresti, #mars unire Romania Moldova , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014