Macovei: Viitorul DNA nu mai exista daca Ponta, Iohannis, Tariceanu sau Udrea castiga alegerile

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 00:17
5205 citiri
Macovei: Viitorul DNA nu mai exista daca Ponta, Iohannis, Tariceanu sau Udrea castiga alegerile

Candidatul independent la alegerile prezidentiale Monica Macovei a afirmat, marti seara, la Ploiesti, ca viitorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) "nu mai exista" daca Victor Ponta, Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu sau Elena Udrea vor castiga in noiembrie.

"In cazul in care Ponta, Iohannis, Tariceanu, Udrea vor castiga aceste alegeri, viitorul DNA nu mai exista. Fie ca se schimba seful, fie ca se face o comasare cu alta institutie, se gasesc multe modalitati. De altfel, Tariceanu a incercat sa faca asta inca din 2007, dupa ce m-a dat afara din Guvern. Avea ordonanta de urgenta pregatita pentru comasarea DNA cu altcineva", a declarat candidatul la prezidentiale.

"Politicienilor nu le place sa fie anchetati, cercetati. Nimanui nu-i place, dar diferenta este ca politicienii pot folosi mijloace politice, de exemplu schimbarea legii, ordonanta de urgenta, hotarare de Guvern, lege, asa incat sa isi satisfaca aceasta pofta, sa nu mai fie cercetati, sa ramana cu averile intregi, sa fure si sa ramana si cu banii si liberi", a spus Macovei.

In context, ea a sustinut ca este singurul candidat la alegerile prezidentiale care poate garanta continuarea luptei anticoruptie, cel mai bun presedinte pentru tara fiind un jurist.

"Singurul garant al legii si al continuarii luptei cu coruptia si in general cu criminalitatea, dintre toti candidatii sunt eu. Un presedinte jurist e cel mai bun presedinte, ca stie legea. (...) Primul lucru pentru o societate e legea. Cu o justitie dreapta si cu legi bune schimbi societatea in bine", a adaugat Monica Macovei.

Candidatul independent pentru functia de presedinte al Romaniei Monica Macovei a efectuat, marti, o vizita in municipiul Ploiesti, a mers intr-o piata din oras si a avut o intalnire cu sustinatorii sai.

#Candidat alegeri Prezidentiale 2014, #Monica Macovei Candidat Alegeri Prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014