Monica Macovei - De ce vrea sa fie presedinte

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 18:40
4310 citiri
Monica Macovei - De ce vrea sa fie presedinte

Monica Macovei candideaza la presedintia Romaniei pentru ca "romanii merita altceva" si au nevoie de "un presedinte independent si nu un presedinte al partidelor".

"Presedintele trebuie sa fie in toate un model pentru natiune. Voi face toate eforturile sa reprezint demn, profesionist si integru valorile natiunii si diversitatea identitara a tuturor cetatenilor romani, indiferent de limba materna, credinta religioasa sau optiunile personale. Va asigur ca voi fi altfel decat ei, ca voi fi presedintele vostru, si nu al lor, ca, din clipa in care voi depune juramantul, voi fi angajatul poporului roman. (...)

Voi fi angajatul vostru, nu un stapan peste tara, care se amesteca in toate si stie totul. Logica mea este: alegandu-ma, va angajati un presedinte pentru oameni, si nu pentru politicieni si clicile lor", se arata in programul politic al Monicai Macovei.

Programul integral poate fi citit pe site-ul macoveipresedinte.ro

Viziunea sa pentru Romania pe care o va conduce in calitate de presedinte este fundamentata pe "zece porunci pentru clasa politica", la care se adauga "o Suta de idei si proiecte" pentru cetateni.

Totul despre candidatul Monica Macovei

Monica Macovei subliniaza faptul ca un presedinte "nu guverneaza", dar poate ajuta la transformarea in bine a tarii, bazandu-se pe votul popular.

"Presedintele poate propune idei de buna guvernare si are datoria sa o faca. Presedintele te poate consulta, prin referendum", le transmite Macovei alegatorilor.

Monica Macovei, atacuri dure la Udrea si Melescanu. Merg pana la dizolvarea Parlamentului! Va crea o forta politica noua? Interviu video

Totodata, Monica Macovei doreste sa fie presedinte pentru a sustine puternic independenta justitiei si intarirea institutiilor din domeniu, dar si pentru a finaliza proiectul de revizuire a Constitutiei, abandonat de Parlament.

"O noua Constitutie a libertatii, care sa echilibreze puterile statului. O Constitutie facuta pentru tine, nu pentru politicieni. O Constitutie care sa prevada un guvern si un parlament reduse la minimum, in care Executivul sa administreze tara, Legislativul sa dea legi drepte, iar presedintele sa reprezinte unitatea natiunii si sa urmeze legea.

O Constitutie care sa evite conflictele intre palate si uzurparea prerogativelor unei puteri de catre alta putere. O Constitutie care sa reglementeze corect proprietatea, sa garanteze libertatea de asociere, sa asigure dreptul efectiv de vot al romanilor din tara si din strainatate", precizeaza Monica Macovei.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Candidatul independent la presedintie spune ca Romania la care "visam cu totii" poate fi obtinuta doar daca "starpim coruptia, necinstea, minciuna, invrajbirea si incompetenta" si se angajeaza ca va face acest lucru.

"Aduc o experienta nationala si internationala mare si aduc obiective atinse si la nivel national, si la nivel international. De asemenea, aduc integritate pe scena politica. Si, folosind aceste lucruri, imi voi realiza obiectivele pentru tara impreuna cu romanii", a mai declarat Monica Macovei.

#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Monica Macovei prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014