Monica Macovei, despre femeia pe care romanii ar vota-o presedinte: Si eu am crescut un copil

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 22:41
6001 citiri
Monica Macovei, despre femeia pe care romanii ar vota-o presedinte: Si eu am crescut un copil

Monica Macovei, care si-a depus, duminica, candidatura pentru Cotroceni, a declarat ca este convinsa ca romanii nu au o problema sa voteze o femeie, cu conditia ca aceasta sa aiba cateva calitati.

Monica Macovei si-a depus candidatura: Cadouri pentru Ponta si Iohannis. Nu si pentru Udrea

Citand un sondaj aparut recent, Monica Macovei a spus ca 47% dintre romani, indiferent de sex, ar vota un presedinte femeie. Daca se ia in considerare marja de eroare, este vorba despre 44 - 50% dintre romani, adica jumatate din populatie, a spus ea la Realitatea TV.

Totusi, femeia care ar fi votata de romani ar trebuie sa fie "integra, serioasa, sa scoata din sfera politica limbajul necivilizat". In plus, aceasta trebuie sa fi dovedit ca "poate sa faca, ca e puternica, cinstita, in care sa se poata avea incredere".

"Si eu am crescut un copil"

"Apoi, toti avem sau am avut mame", a punctat candidatul la prezidentiale. "Stim cum tin femeile o gospodarie, si munca, si copii", a mai afirmat Macovei, amintind: "Si eu am crescut un copil, nu sunt genul care sa vorbeasca despre viata personala".

Monica Macovei, care a specificat ca-si va lansa candidatura intr-un mod "decent, cu oameni, cu intelectuali, artisti, cu cei care ma sustin", complet diferit fata de "manifestatia faraonica, orbila" a lui Victor Ponta, a tinut sa intareasca faptul ca nu are o "masina de partid in spate".

"Candidez ca sa fiu angajatul romanilor (...). Nu vreau sa fiu tartorul romanilor", a spus aceasta.

Monica Macovei a spus si ce ar schimba in invatamantul actual, mentionand ca acesta "trebuie sa fie orientat catre oameni care gandesc, sunt vii", care vor schimba si Romania in final, pentru ca, atunci cand merg la vot, "au mintea lor si gandesc".

Monica Macovei este de parere ca "in scoli trebuie sa dam meserii, nu doar scoli profesionale".

Cele 10 porunci trebuie studiate in scoala, indiferent cum se numesc

Candidatul la prezidentiale este de parere ca religia nu trebuie neaparat sa fie predata in scoli, dar este important sa se predea Istoria religiilor, pentru ca este istoria omenirii.

Monica Macovei: Copiii nu trebuie sa fie amenintati si speriati ca vor arde in focurile Iadului

"Nu sunt impotriva predarii religiei in scoli; traim intr-o tara normala, in care avem crestini, musulmani, atei", a afirmat Macovei, afirmand ca nu i se pare insa normal ca cei doi elevi musulmani dintr-o scoala sa fie obligati sa studieze o alta religie.

Totusi, dupa parerea sa, in scoli ar trebui sa se studieze valorile morale, in fapt cele 10 porunci, indiferent cum se numesc ele. "Pentru atei, aceleasi valori sunt valori morale", a specificat ea.

In ceea ce priveste referirile anterioare ale altor candidati la presedintie legat de religie, Macovei este de parere ca "un presedinte nu trebuie sa intre in sufletele si in credinta oamenilor, cum nu trebuie sa intre in patul oamenilor sau in alt loc privat".

Despre rivalii Ponta si Iohannis

Potrivit lui Macovei, principalii sai rivali in cursa pentru Cotroceni sunt Victor Ponta si Klaus Iohannis. Despre acestia, insa, sustine ca, "din punct de vedere al atributiilor unui presedinte, niciunul nu are puncte tari".

"Ponta e marginalizat la nivelul UE, iar cu America are o relatie proasta, nu au incredere in el, este criticat", a spus Macovei, amintind un episod in care Joe Biden i s-a adresat premierului: "Victore, ce faci cu tara ta?".

In plus, afirma ea, "Ponta vrea sa ne mute pe un parteneriat cu Rusia si nu mai vrem cu rusii".

Referitor la Klaus Iohannis, Monica Macovei spune ca acesta are "zero experienta externa". Din punctul ei de vedere, Romania trebuie sa aiba un parteneriat strategic cu SUA si NATO, tinand cont de situatia tensionata din zona.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...