Monica Macovei: Ponta, Tariceanu si conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei (Video)

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 12:40
5569 citiri
Monica Macovei: Ponta, Tariceanu si conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei (Video)
Foto: B1 TV

Proiectul UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc, precum si propunerea privind suspendarea presedintelui Traian Basescu pot provoca o criza politica, iar acesta este un lucru iresponsabil in contextul crizei din Ucraina, a declarat duminica Monica Macovei.

Aceasta a afirmat ca "cei care fac asemenea declaratii fac in realitate jocul Moscovei impotriva intereselor nationale ale Romaniei".

"Este iresponsabil sa produci o criza politica atunci cand ai un razboi la granita de est a Romaniei. (...) Propunerea venita de la conducerea UDMR este grava si iresponsabila pentru ca la granita de est Federatia Rusa a pornit o confruntare armata", a declarat Monica Macovei in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit acesteia, solutia nu este separarea, ci crearea unei punti intre oameni.

"Solutia este sa dezvoltam aceste regiuni din Tinutul Secuiesc, sa nu mai lasam primarii sa plece de la un partid la altul", a continuat Monica Macovei.

Ce zice UDMR de suspendarea lui Basescu

De asemenea, tema suspendarii presedintelui, "este una falsa", in conditiile in care Traian Basescu isi termina mandatul in doua luni, si "insulta inteligenta romanilor", a mai spus acesta, care a cerut Guvernului sa se ocupe de problemele reale ale tarii, printre care recesiunea economica.

Tariceanu face calendarul unei noi suspendari a lui Basescu: Referendum la 2 noiembrie (Video)

"Este iresponsabil sa produci o criza politica. Stam pe un butoi de pulbere, nu aprindeti chibritul. (...) Ponta, Tariceanu si conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei, lansand aceste teme", a subliniat Monica Macovei.

Monica Macovei si-a anuntat pe 2 septembrie demisia din PDL.

C.S.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...