Barbati sarind cu bocancii pe Monica Macovei (Opinii)

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 08:40
9946 citiri
Barbati sarind cu bocancii pe Monica Macovei (Opinii)
Foto: Arhiva

In lipsa de adversari cu care sa-si dovedeasca masculinitatea, vajnicii barbati ai natiei propasiti pe la Putere si pe langa au tabarat toti pe o femeie. Monica Macovei se afla in situatia nu numai de a raspunde unor elegante lovituri de ghioaga, ci si de a face fata singura cohortei.

Voinicii USL se afla iar in competitie, cine are bocancul mai tare si flegma mai groasa in relatie cu Monica Macovei. Dupa campionatul din vara trecuta, castigat de liberali, iata-ne acum la a doua editie, in care PSD tine mortis sa-si ia revansa.

Liderul PSD are asigurat deja un mare avantaj, de saptamana trecuta. "Cred ca doamna Macovei e dusa cu sorcova. Banuiesc ca s-a convins toata lumea ca e cu sorcova. Sa vad cum o sa traduca in engleza, sa ma parasca la Parlamentul European", a punctat premierul la Bruxelles. Nu era nevoie de traducere, partenerii socialisti din Europa ai lui Ponta au remarcat cu siguranta ca premierul nostru acorda o grija speciala doamnelor, le promoveaza nu numai pe cele din partidul sau, dar atrage atentia si asupra celor din Opozitie.

Ce-i drept, terenul era pregatit de Ponta inca de acum cateva luni, cand a comparat-o pe Monica Macovei cu Morticia din "Familia Adams": "Lasati-o in pace pe Macovei, stiu ca se ocupa cu pictoriale, iar eu nu ma mai uit de ceva timp la 'Familia Adams'". Hlizeala si aplauze in galerie, iar Ponta, ranjind satisfacut, nu a observat ca el insusi seamana ciudat de bine cu Uncle Fester, doar ca are capul mai mic.

Pentru a se asigura ca seful chiar va iesi invingator de aceasta data, la stalcirea Monicai Macovei au sarit in ajutor si aghiotantii Codrin Stefanescu si Catalin Ivan. Antrenat in discutii elevate cu Vadim Tudor, Stefanescu a catalogat-o "inepta" pe Macovei, in timp ce Ivan sustine ca este "mincinoasa" si "lipsita de patriotism".

"Am dubii daca simte si traieste romaneste", "si-a permis sa denigreze, sa minta, sa dezinformeze", "a dus o campanie de denigrare a candidatului Romaniei", a declarat chiar luni Catalin Ivan. Monica Macovei a indraznit sa atraga de fapt atentia ca Romania a trimis pentru locul care i se cuvine oricum la Curtea Europeana de Conturi un fost administrator de camin, cu facultatea terminata pe aceasta specialitate la 53 de ani, in timp ce facea naveta intre Bucuresti si universitatea din Galati. Probabil ca este un act patriotic sa faci de ras Romania cu asemenea candidaturi.

Spectacolul a trei barbati sarind cu picioarele pe o femeie a incitat la maximum si UDMR-ul. Sensibilizat de regretul lui Ponta ca nu are si UDMR la guvernare, deputatul Marko Attila s-a gandit sa-si ofere sprijinul macar pentru aceasta grea batalie.

"Doamna Macovei este frigida. Ea are orgasm doar cand vede oameni dupa gratii". Uite cum s-a ales Catalin Ivan cu un aliat care simte cu adevarat romaneste.

In fata unor asemenea grei, competitorii de la PNL par cam inhibati, se vede ca Gigi Becali este retinut cu alte treburi. "Eu ma tem ca doamna Macovei este animata de o rautate politica inimaginabila, ma rog, cu resorturile pe care nu sunt calificat sa le judec, dar care s-a transformat intr-un calomniator de profesie", a incercat o lovitura Crin Antonescu.

Slab, foarte slab, e clar ca bocancii lui Ponta vor atarna victorios dupa acest campionat.

In timp ce toate aceste evenimente sunt in desfasurare, la o distanta apreciabila sta si scuipa seminte cu chipiul dat pe ceafa Vasile Blaga. Din partea PDL, nu s-a auzit nici cea mai mica remarca de sustinere, nimeni nu a intervenit sa ia apararea unei colege aflate sub asaltul badaraniei si marlaniei.

Monica Macovei incaseaza singura loviturile grobiene si tot singura se lupta sa reziste.

Asta este adevarul, opozitia fata de mamutul USL este reprezentata in acest moment doar de un om, o femeie, Monica Macovei. Nu se teme, nu se lasa intimidata, actioneaza consecvent si mai ales eficient exact asupra punctelor slabe ale monstrului, localizate pe la Bruxelles, de unde si furia imbalosata si disproportionata a USL.

Vasile Blaga a declarat deunazi ca habar nu are daca Monica Macovei va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, cu alte cuvinte nici nu-l intereseaza. Pai si atunci de ce se zbate Monica Macovei asa? Daca o sinecura, ceva, nu vrea, iar in fata lui Basescu nu se mai poate afirma, ca s-au cam racit de cand cu coabitarea pe procurori, ce intentioneaza sa obtina?

Oare ce o indeamna la lupta, ca afaceri n-are, rude de promovat nici atat. O fi cu "sorcova" in lumea asta de politicieni patrioti si mai ales manierati.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta atac Monica Macovei, #Crin Antonescu atac Monica Macovei, #Catalin Ivan Monica Macovei, #UDMR Monica Macovei , #europarlamentar