Buget 2015 Macovei: Micul Ceausescu Ponta vrea desfiintarea DNA?

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 16:10
3937 citiri
Buget 2015 Macovei: Micul Ceausescu Ponta vrea desfiintarea DNA?

Europarlamentarul si fostul ministru al Justitiei Monica Macovei ii reproseaza premierului Victor Ponta, pe care-l numeste "micul Ceausescu", dorinta de a reduce bugetul institutiilor judiciare, deci si al DNA, si de a da fonduri suplimentare "acolo unde se poate fura".

In plus, Macovei se intreaba chiar daca nu cumva premierul vrea desfiintarea DNA-ului din moment ce nu i-a fost atribuit un buget distinct.

"Ponta ia de la procurori si da la hoti. Micul Ceausescu care, de ziua lui de nastere, ocupa cel mai mare stadion din tara si paraliza Bucurestiul pentru o petrecere scumpa si grandomana, s-a decis sa fie zgarcit cu cei care apara banul public si ii destructureaza partidul-mafie pe care il conduce. Ponta a decis ca procurorii n-au nevoie de bani si a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, asadar si al DNA", scrie pe Facebook Monica Macovei.

CSM: Basescu, Macovei si Ponta au afectat independenta Justitiei

Europarlamentarul mentioneaza ca in ultimii 2 ani, DNA a identificat si a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro, "bani furati de la romani", si solicita acum un buget de 25 de milioane de dolari pentru 2015 "pentru a putea in continuare recupera banii romanilor de la cei care ii jefuiesc".

"Drept rasplata, PSD a decis sa nu le dea acest buget procurorilor anticoruptie, sa le taie fondurile si sa le dea acolo de unde se poate fura sau pentru a plati dezmatul pomenilor electorale din 2014.

Buget 2015 - Predoiu acuza: Ponta se razbuna pentru anchetele DNA

In plus, faptul ca bugetul DNA nu mai este precizat distinct inseamna ca va sta tot timpul cu mana intinsa la procurorul general Nitu. Sau pregateste oare Ponta comasarea DNA cu alte structuri de parchet daca nu mai precizeaza separat bugetul DNA, incalcand astfel legea?", conchide Monica Macovei.

Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga

DNA acuza ca, in proiectul de buget prezentat de Guvern, Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014 si, mai mult de atat, actul nu respecta legea si nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie.

Reactia institutiei vine dupa ce pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2015. In document se arata ca pentru Ministerul Public suma alocata este de 709,28 milioane lei. In 2014, Ministerul Public a primit in prima instanta 690,7 milioane lei, insa in urma rectificarilor s-a ajuns la 908,95 milioane lei.

O replica a venit de la premierul Victor Ponta, care sustine ca bugetul Ministerului Public de fapt creste, nu scade. De asemenea, Ponta mentioneaza ca solicitarile primite cu privire la bugetul DNA si DIICOT vor fi luate in calcul.

Intr-un interviu acordat Ziare.com la mijlocul lunii noiembrie, Laura Codruta Kovesi a aratat ca bugetul DNA trebuie majorat, existand necesitatea unui numar mai mare de procurori si de un sediu nou.

Kovesi cere sediu nou, mai multi bani si procurori pentru DNA: "Nu ne oprim!"

"Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro", a declarat atunci Kovesi.

D.R.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...