Ziare.com

Scrisoare deschisa a Monicai Macovei impotriva modificarii Legii Minelor

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 22:33

   

Scrisoare deschisa a Monicai Macovei impotriva modificarii Legii Minelor
Europarlamentarul Monica Macovei ii adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, in care ii solicita organizarea unei dezbateri publice pe tema proiectului de modificare a Legii Minelor, aprobat in Senat si aflat in prezent in atentia deputatilor.

"Domnule Presedinte, va trimit atasat 'Raportul de analiza privind expunerea viciilor de constitutionalitate si de tehnica legislativa a propunerii de modificare a Legii minelor nr. 85/2003', datat 31 august 2011, si va rog sa organizati o dezbatere in cadrul Comisiei pentru Industrii si Servicii cu reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media, avand in vedere aspectele controversate ale acestei initiative legislative, impactul major si interesul public", se arata in documentul citat, in care se precizeaza ca raportul a fost intocmit de Asociatia Alburnus Maior, Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Transilvania Verde si Asociatia Mai Mult Verde.Proiectul este inregistrat la Camera Deputatilor cu numarul 549/02.11.2009 si este puternic contestat de societatea civila.

Rosia Montana si legea marii exproprieri nationale (Opinii)

Propunerea legislativa initiata de senatorii Toni Grebla (PSD) si Ioan Ruset (PDL) a fost adoptata de Senatul Romaniei in sedinta din data de 27 octombrie 2009 si este in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor, camera decizionala in acest caz.

In raportul remis presedintelui Comisiei pentru Industrii si Servicii, deputatul Iulian Iancu (PSD) se arata ca proiectul legislativ incalca grav drepturile fundamentale ale cetatenilor Romaniei.

Astfel, articolele propuse spre a fi introduse in Legea Minelor restrang in mod dramatic dreptul de proprietate privata prevazut de Constitutia Romanei la articolul 442, si incalca alte tratate si conventii internationale ratificate de Romania sau norme elementare de tehnica legislativa.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2495 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@valll

Nu carteam impotriva demersului doamnei M.Macovei (am scris madame fara nicio umbra de peiorativ, ci cu politete europeana) ci incercam sa subliniez ca 'scrisoarea deschisa' va ramane 'deschisa', fara niciun rezultat ba chiar fara nici un raspuns pe toata durata mandatului celui ce a hotarat, cu totala ignorare a necesitatii oricarui aviz sau oricarei expertize ale specialistilor romani asupra cauzei.
Se strevad pe dedesuptul robei zanganitoare a declaratiilor sforaitoare ale celui care, din pacate, se crede ca si unul dintre predecisorii sai ca fiind: 'cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz', poalele murdare si urat mirositoare ale autocratiei (ca sa nu spun altfel)ce e posibil sa va sa vina.
sj7

 

 

Tipic dambovitean. In loc sa te te inclini

in fata atitudinii deosebit de corecte, neobisnuite la politicienii romani, a DOAMNEI Monica Macovei, in loc sa te preocupe problema in sine, dumneata folosesti prilejul ca sa-ti exprimi anumite resentimente.
De aceea nu se rezolva niciodata nimic la noi.

 

 

Felicitari doamnei Monica Macovei

In momentul actual, este cea mai competenta femeie din politica romaneasca. Faptul ca tine seama de glasul celor competenti si reapossabili din societatea civila si ca are curajul sa aiba un punct de vedere corect fata de natiunea romana, iar nu fata de partid, arata un grad ridicat de demnitate, inteligenta si cultura.
De-ar fi mai multi astfel de politicieni, altfel ar arata Romania. Astfel de oameni trebuie promovati.

 

 

Madame M.Macovei n-o fi auzit ca exploatarea are gir prezidential?

Asa ca 'scrisoarea deschisa adresata presedintelui comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, in care ii solicita organizarea unei dezbateri publice pe tema proiectului de modificare a Legii Minelor, aprobat in Senat si aflat in prezent in atentia deputatilor este fara susbtanta, fara obiect.
Cazul a fost judecat de puterea prezidentiala la locul faptei pr baza rapoartele expertilor in domeniu cerute si primite inaintea interventiei intempestive (altfel cu ce suport credeti ca si-ar fi permis sa spuna ce a spus?) precum si pe baza constatarilor personale privitoare la subiectivismul actiunilor 'bolsevicilor' locali care in mod dusmanos se opun fatis propasirii patriei strabune.

 

 

Monica Macovei bate la o usa inchisa,

Si ramane pe tusa alaturi de Cristian Preda,Sever Voinescu si Paleologu.Pacat !

 

 

De regulă, trebuie să fie pe dos cu interesul National orice ar

pretinde Doamna Ministru. Da', mai stii?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor