Congresmen american, in vizita in Romania: Ce a discutat cu Monica Macovei

Luni, 30 Martie 2015, ora 21:20
3808 citiri
Congresmen american, in vizita in Romania: Ce a discutat cu Monica Macovei
Foto: Facebook/Monica Macovei

Congresmenul american Loretta Sanchez, aflat intr-o vizita in tara noastra, s-a intalnit luni cu europarlamentarul Monica Macovei.

Sanchez este co-presedinta Grupului de Prietenie cu Romania din Congres (Congresional Romanian Caucus), membru lider al Subcomisiei de Forte Tactice Aeriene si Terestre si membru al Subcomisiei Fortelor Strategice.

"In timpul intalnirii, am discutat despre evolutia situatiei din zona in urma conflictului din Ucraina, amenintarea ruseasca si Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA, precum si noi oportunitati de intarire pe toate planurile a relatiei dintre tarile noastre.

Am fost de acord ca noi toti, europenii si americanii, trebuie sa continuam sa ne implicam in regiune, inclusiv in Balcani, prin colaborare politica si diplomatica, prin investitii, aparare si relatii culturale, pentru a asigura stabilitate, pace, dezvoltare si democratie in regiune, cu precadere in fiecare tara din Europa Centrala si de Est. Acest lucru este valabil si pentru Balcani, doamna Sanchez fiind implicata si interesata de situatia din aceasta zona. Stiind ca sunt presedinta Comisiei din Parlamentul European care se ocupa cu Albania, a fost interesata si de situatia din aceasta tara", scrie pe Facebook Monica Macovei.

Europarlamentarul scrie ca i-a multumit oficialului american pentru tot ceea ce a facut in Congres in decursul timpului pentru Romania,"cu precadere pentru ca a sustinut scutul de la Deveselu si baza de la Kogalniceanu".

"I-am multumit si pentru faptul ca astazi este la Bucuresti ca prieten al Romaniei si sustinator al Parteneriatului Strategic Romania-SUA. In calitatea pe care o are in Congress, de membru al Comisiei de Aparare, i-am multumit pentru prezenta militarilor americani stationati in Romania, care prin prezenta lor aduc stabilitate Romaniei si intregii regiuni.

Loretta Sanchez ne-a felicitat pentru ca Romania a aniversat 11 ani de la aderarea la NATO si, de asemenea, a marturisit ca este o iubitoare a Romaniei. S-a referit si la relatia extraordinara pe care o are cu comunitatea romaneasca din Statele Unite, care pledeaza continuu in Congres pentru intarirea relatiei dintre Romania si Statele Unite", mai noteaza Macovei.

Potrivit acesteia, "Sanchez mi-a multumit si ea pentru faptul ca Romania a dovedit in atatea ocazii ca este un partener si aliat de incredere al Statelor Unite si m-a asigurat ca, din pozitile cheie pe care le are in Congres, va face totul ca Romania sa fie in siguranta, astfel incat toti romanii sa poata trai in pace, democratie si prosperitate".

"Am incheiat discutia fiind de acord ca trebuie sa ne aparam drepturile pe care le-am castigat si sa construim o democratie puternica si durabila in Romania printr-o implicare continua in societate", conchide Macovei.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Loretta Sanchez vizita Romania, #Monica Macovei intalnire Loretta Sanchez , #europarlamentar