Drept la replica Monica Macovei

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 13:33
2592 citiri
Drept la replica Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Macovei a solicitat Ziare.com un drept la replica la articolul publicat marti, 4 iunie 2013, si intitulat "Dezastrul PDL, in Romania si in UE".

In dreptul la replica, europarlamentarul PDL semnaleaza ca autorul articolului publica informatii false in legatura cu declaratii privind referendumul din 2012.

"Despre suspiciunile de frauda la referendum, am vorbit in plenul Parlamentului European la dezbaterea din 12 septembrie 2012 despre situatia politica din Romania, cand m-am referit la informatiile publice aparute in Romania, si anume ca ar fi vorba de 1,5 milioane de voturi furate la referendum, si la declaratiile procurorului-sef DNA, Daniel Morar. Interventia mea a fost imediat transcrisa si transmisa presei, deci este publica. Detalii aici.

In interventia mea am spus: "In acest moment, procurorii si judecatorii cerceteaza fraude aduse referendumului, in urma unor sesizari; sunt peste 500 de dosare. Vreau sa va dau doar cateva cifre: intr-unul din dosare este vorba de alegatii de 1, 5 milioane de voturi furate la referendum, iar acum cateva zile procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a afirmat ca in sectiile verificate s-au gasit indicii si probe de frauda intre 5-10-15%."

Sunt convinsa ca sunteti un jurnalist informat si ca stiti ca dupa referendum au aparut in presa informatii privind suspiciuni de frauda de 1,5 milioane de voturi. De pilda, un articol pe aceasta tema a fost publicat in Evenimentul Zilei, din data de 8 septembrie 2012, in care apare informatia privind fraudarea a 1,5 milioane de voturi. Este cifra pe care si eu am amintit-o, patru zile mai tarziu, pe baza informatiilor aparute in presa, ceea ce am si precizat in interventiile mele din cadrul dezbaterii despre situatia din Romania.

Nu aveam asadar cum sa dau "nastere mitului celor 3 milioane de voturi furate", cat timp nu am spus acest lucru", se arata in dreptul la replica remis Ziare.com de Monica Macovei.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...