Ivan: Sunt doua plangeri adresate presedintelui PE pentru Monica Macovei

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 22:11
2632 citiri
Ivan: Sunt doua plangeri adresate presedintelui PE pentru Monica Macovei

Eurodeputatul PSD Catalin Ivan isi mentine acuzatiile referitoare Monica Macovei, sustinand ca exista doua plangeri care i-au fost adresate presedintelui PE, Martin Schulz, pe numele europarlamentarului PDL, una dintre acestea fiind facuta in vara de delegatia USL.

"Intr-o foarte recenta postare pe blogul personal, europarlamentarul PDL Monica Macovei ma acuza de 'minciuna, dezinformare si defaimare'. Sunt convins ca stie bine despre ce vorbeste si ar recunoaste imediat o strategie de comunicare menita sa abata atentia de la problemele reale prin utilizarea unor insinuari otravite, jumatati de adevar si chiar a unor minciuni grosolane", afirma Ivan intr-o postare pe blogul sau.

Acesta sustine despre Macovei ca "a jurat credinta si a slujit cu maxima loialitate doar doi oameni in intreaga sa cariera", precizand aici numele fostului lider comunist, Nicolae Ceausescu, dar si numele presedintelui Traian Basescu.

"Va aduc aminte ca Monica Macovei a jurat credinta si a slujit cu maxima loialitate doar doi oameni in intreaga sa cariera. Pe Nicolae Ceausescu l-a slujit in calitate de procuror, arestand si pedepsind exemplar orice presupus dusman al regimului, iar pe Traian Basescu stim cu totii cum l-a slujit si-l slujeste inca.

Prin urmare, nu am nicio indoiala ca Monica Macovei este experta in minciuna, dezinformare si defaimare. I-a iesit destul de bine si impotriva Romaniei nu mai departe de aceasta vara, cand a intoxicat Parlamentul European cu scrisori in care vorbea de arestarea judecatorilor, presiuni asupra procurorilor, lovitura de stat si evenimente similare mineriadelor din anii '90", completeaza eurodeputatul PSD.

In acest context, Ivan isi mentine punctul de vedere, sustinand ca Macovei are doua plangeri ce au ajuns pe biroul Parlamentului European, Martin Schulz.

"Prin urmare, sunt doua plangeri adresate Presedintelui Parlamentului European Martin Schulz. Prima facuta de delegatia USL din Parlamentul European in vara acestui an in care Monica Macovei era acuzata ca fiind varful de lance al unei campanii de dezinformare a deputatilor europeni si de defaimare a Romaniei. A doua dateaza din 19 octombrie 2012 si a fost semnata la Stockholm de catre toti directorii de agentii europene ca raspuns la campania de dezinformare si de defaimare a doamnei Jaqueline McGlade, directorul Agentiei Europene de Mediu. Sunt doua documente cat se poate de oficiale, usor de gasit si verificat", sustine pesedistul.

"Inca si mai usor de consultat sunt Regulamentul de procedura si Anexa 1 "Codul de conduita a deputatilor in Parlamentul European in materie de interese financiare si conflicte de interese". La pagina 124, Art. 7 din Anexa 1, vorbeste despre infiintarea Comitetului consultativ pentru conduita deputatilor. La o simpla citire a modului de alcatuire si functionare, oricine poate realiza ca este vorba despre o "Comisie de etica" avand alta denumire. Ii transmit europarlamentarului Monica Macovei ca si sanctiunile sunt prevazute in Regulamentul de procedura la pagina 89, Art. 153", explica Ivan.

In incheiere acesta precizeaza ca "pentru o cat mai clara si corecta comunicare, europarlamentarul Monica Macovei este in analiza Comitetului consultativ privind conduita deputatilor, in urma plangerilor facute de europarlamentarii USL si a EU Agencies Network" si subliniaza ca aceasta "este acuzata de minciuna, dezinformare si defaimare".

Monica Macovei a explicat duminica, intr-o declaratie de presa, ca nu exista in Parlamentul European o Comisie de Etica care sa o cerceteze pe motiv "ca a mintit", asa cum "fabuleaza" Catallin Ivan, sustinand astfel ca europarlamentarul PSD se ocupa "cu minciuna, dezinformarea si defaimarea".

"Catalin Ivan fabuleaza si intoxica presa cu informatii false. In incercarea de a acoperi haosul creat de dezastruoasa guvernare Ponta, se vede ca singura strategie electorala ramasa pentru USL este minciuna, dezinformarea si defaimarea. Responsabil cu promovarea acestora este europarlamentarul Catalin Ivan", a sustinut Monica Macovei intr-o declaratie de presa.

Citeste si:
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a declarat joi, 17 ianuarie, că actualul edil, Dominic Fritz, a a minţit când a susţinut că are de plătit peste 50 milioane lei, facturi...
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...