Macovei a castigat procesul cu europarlamentarul Catalin Ivan: Cat trebuie sa-i plateasca despagubiri morale

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 20:07
6477 citiri
Macovei a castigat procesul cu europarlamentarul Catalin Ivan: Cat trebuie sa-i plateasca despagubiri morale
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondatorul M10, Monica Macovei, a castigat definitiv procesul cu europarlamentarul Catalin Ivan.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Ivan sa-i plateasca Monicai Macovei despagubiri morale de 5.000 de euro si sa publice decizia instantei in trei ziare nationale, dupa ce a respins recursurile celor doi politicieni si a pastrat solutia Tribunalului Bucuresti.

Amintim ca Macovei l-a dat in judecata pe Ivan dupa ce acesta a sustinut ca ea fost anchetata de o comisie a Parlamentului European.

"Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a inventat o 'Comisie de etica' a Parlamentului European care m-ar fi anchetat si nu a putut sa-si sustina minciunile si in sala de judecata. Nimeni nu m-a anchetat in Parlamentul European, iar Catalin Ivan, desi stia acest lucru, a ales sa minta pentru a ma denigra.

(...) Ivan va plati acum, la finalul procesului, despagubiri morale si cheltuieli de judecata si va trebui sa publice in trei ziare nationale hotararea definitiva si irevocabila care demonstreaza ca a mintit", a scris Macovei, la randul ei europarlamentar, pe Facebook.

Pe 29 iunie 2015, Judecatoria Sectorului 5 a stabilit ca Ivan sa-i plateasca lui Macovei despagubiri morale de 25.000 de euro si sa publice hotararea instantei in trei ziare nationale.

Decizia a fost atacata de Catalin Ivan la Tribunalul Bucuresti, instanta care a hotarat, pe 13 aprilie 2016, reducerea despagubirilor pana la 5.000 de euro, decizie contestata de ambele parti.

In final, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa respinga ambele recursuri si l-a obligat pe Ivan la plata sumei de 5.000 de euro despagubiri morale si 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Monica Macovei l-a dat in judecata pe Catalin Ivan, in decembrie 2012, "pentru repetatele acuzatii mincinoase, denigratoare si defaimatoare", conform carora ea ar fi fost anchetata de o "Comisie de etica" a Parlamentului European.

Macovei spunea atunci ca acuzatiile lansate de Ivan "au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare" in care se spune ca e vorba despre "informatie falsa, acuzatie falsa si (...) de neacceptat".

"In loc sa isi ceara scuze publice ca a dezinformat opinia publica si ca a mintit, Catalin Ivan a continuat sa ma atace si sa ii denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezmintit minciunile", arata la acea vreme Monica Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Macovei castigat proces Ivan, #Catalin Ivan despagubiri Macovei , #europarlamentar