Macovei cere BPN sa explice gafa lui Blaga privind valorile comune cu China

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 15:07
2176 citiri
Macovei cere BPN sa explice gafa lui Blaga privind valorile comune cu China
Foto: Le Monde

Europarlamentarul PDL Monica Macovei solicita BPN sa isi precizeze public pozitia fata de declaratiile presedintelui PDL, Vasile Blaga, privind valorile comune pe care le impartasesc democrat-liberalii din Romania si comunistii chinezi.

"Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, si asta ma bucura, impartasesc aceleasi valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii in partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizatiilor, cat si a modului in care te raportezi la cetatean", a declarat Blaga in timpul unei vizite oficiale in China.

Blaga, bucuros ca Partidul Comunist Chinez impartaseste "aceleasi valori cu noi"

In opinia europarlamentarului, declaratia este "o gafa politica, este o afirmatie care a starnit deja reactii si comentarii ce pun intr-o lumina proasta intregul partid".

"De aceea, solicit si eu in mod public Biroului Permanent National sa analizeze declaratia presedintelui PDL si sa-si precizeze public pozitia fata de aceasta: impartaseste sau nu opinia domnului Blaga, care, din pozitia pe care o ocupa, poate angaja intregul partid.

Cred ca este important pentru fiecare membru de partid sa stie clar care sunt optiunile celor care ii conduc pe linie de partid, daca valorile pe care le-au apreciat cand au intrat in PDL s-au schimbat. Pozitionarea BPN este astfel mai mult decat necesara, intrucat membrii de partid trebuie sa analizeze in cunostinta de cauza daca se mai regasesc sau nu in doctrina PDL", a precizat Monica Macovei intr-un comunicat remis Ziare.com.

C.S.

#Macovei Blaga declaratii China, #Blaga colegi China, #Macovei pozitie BPN , #europarlamentar