Macovei cere demisia Guvernului Ponta: A lasat doi oameni sa moara de frig!

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:48
3329 citiri
Macovei cere demisia Guvernului Ponta: A lasat doi oameni sa moara de frig!

Europarlamentarul Monica Macovei crede ca intreg Cabinetul de ministri ar trebui sa plece dupa ce a lasat doi oameni care au supravietuit unui accident aviatic sa moara de frig.

"Solutia morala si responsabila, in acest moment, este sa plece tot Cabinetul. Guvernul Ponta, care a lasat doi oameni sa moara de frig dupa ce au supravietuit unui accident aviatic, nu mai trebuie sa ramana in functie", a aratat Monica Macovei intr-un articol de pe blogul sau.

Basescu a semnat decretul privind demiterea lui Stroe. Oprea preia interimatul

Monica Macovei il acuza pe Victor Ponta ca nu-si asuma responsabilitati, ci doar isi apara ministrii incompetenti, si sustine ca in timp ce 7 oameni luptau pentru viata lor, Ponta "a pierdut o ora intr-un studio de televiziune" (Victor Ponta se afla la un talk show de la B1 TV in seara accidentului - n.red.).

"Responsabilii pentru reactia intarziata in cazul accidentului aviatic sunt langa Victor Ponta, in Guvern: Radu Stroe, ministrul Internelor, care are in subordine Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, inclusiv SMURD, Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, care are in subordine ROMATSA, Mircea Dusa, ministrul Apararii, care ar fi putut lua masuri de interventie in zone dificile, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, care ar fi trebuit sa se ingrijeasca de viata medicilor aflati in misiune", apreciaza europarlamentarul.

Evaluarea anuntata de Crin Antonescu, "praf in ochi"

Totodata, aceasta crede ca anuntul facut de Crin Antonescu la 48 de ore de la producerea accidentului, acela legat de faptul ca isi va evalua ministrii la 1 februarie, este "praf in ochi".

Mai mult, Monica Macovei afirma ca insusi Victor Ponta a intarziat sa ofere o reactie privind accidentul, dar si ca demisia lui Radu Stroe "nu are niciun gram de onoare in ea".

Radu Stroe (PNL) si-a dat demisia de la conducerea Ministerului de Interne, joi, la 4 zile de la tragedia aviatica din Muntii Apuseni, care a curmat doua vieti - pe cea a pilotului Adrian Iovan si pe cea a studenteo Aura Ion.

Radu Stroe: Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare

Liberalul a declarat ca a facut acest gest in semn de onoare si respect fata de subalternii din MAI care au depus eforturi pentru salvarea victimelor tragediei de luni.

In ultimele zile, demisia lui Stroe a fost ceruta atat de voci din randul Opozitiei, cat si din cadrul propriului partid. Motivele invocate sunt, printre altele, coordonarea deficitara a echipelor de cautare si salvare a victimelor si declaratiile prin care ministrul spunea ca "nu-si reproseaza nimic" sau ca regreta doar "ca accidentul s-a petrecut in timpul mandatului sau".

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...