Macovei cere demisia Guvernului Ponta: A lasat doi oameni sa moara de frig!

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:48
3329 citiri
Macovei cere demisia Guvernului Ponta: A lasat doi oameni sa moara de frig!

Europarlamentarul Monica Macovei crede ca intreg Cabinetul de ministri ar trebui sa plece dupa ce a lasat doi oameni care au supravietuit unui accident aviatic sa moara de frig.

"Solutia morala si responsabila, in acest moment, este sa plece tot Cabinetul. Guvernul Ponta, care a lasat doi oameni sa moara de frig dupa ce au supravietuit unui accident aviatic, nu mai trebuie sa ramana in functie", a aratat Monica Macovei intr-un articol de pe blogul sau.

Basescu a semnat decretul privind demiterea lui Stroe. Oprea preia interimatul

Monica Macovei il acuza pe Victor Ponta ca nu-si asuma responsabilitati, ci doar isi apara ministrii incompetenti, si sustine ca in timp ce 7 oameni luptau pentru viata lor, Ponta "a pierdut o ora intr-un studio de televiziune" (Victor Ponta se afla la un talk show de la B1 TV in seara accidentului - n.red.).

"Responsabilii pentru reactia intarziata in cazul accidentului aviatic sunt langa Victor Ponta, in Guvern: Radu Stroe, ministrul Internelor, care are in subordine Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, inclusiv SMURD, Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, care are in subordine ROMATSA, Mircea Dusa, ministrul Apararii, care ar fi putut lua masuri de interventie in zone dificile, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, care ar fi trebuit sa se ingrijeasca de viata medicilor aflati in misiune", apreciaza europarlamentarul.

Evaluarea anuntata de Crin Antonescu, "praf in ochi"

Totodata, aceasta crede ca anuntul facut de Crin Antonescu la 48 de ore de la producerea accidentului, acela legat de faptul ca isi va evalua ministrii la 1 februarie, este "praf in ochi".

Mai mult, Monica Macovei afirma ca insusi Victor Ponta a intarziat sa ofere o reactie privind accidentul, dar si ca demisia lui Radu Stroe "nu are niciun gram de onoare in ea".

Radu Stroe (PNL) si-a dat demisia de la conducerea Ministerului de Interne, joi, la 4 zile de la tragedia aviatica din Muntii Apuseni, care a curmat doua vieti - pe cea a pilotului Adrian Iovan si pe cea a studenteo Aura Ion.

Radu Stroe: Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare

Liberalul a declarat ca a facut acest gest in semn de onoare si respect fata de subalternii din MAI care au depus eforturi pentru salvarea victimelor tragediei de luni.

In ultimele zile, demisia lui Stroe a fost ceruta atat de voci din randul Opozitiei, cat si din cadrul propriului partid. Motivele invocate sunt, printre altele, coordonarea deficitara a echipelor de cautare si salvare a victimelor si declaratiile prin care ministrul spunea ca "nu-si reproseaza nimic" sau ca regreta doar "ca accidentul s-a petrecut in timpul mandatului sau".

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...