Macovei, despre admiratia lui Ponta pentru Partidul Comunist Chinez: Acolo exista si acum detinuti politici

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 21:37
2913 citiri
Macovei, despre admiratia lui Ponta pentru Partidul Comunist Chinez: Acolo exista si acum detinuti politici

Europarlamentarul Monica Macovei l-a acuzat pe Victor Ponta ca "admira un sistem politic nedemocratic", dupa ce presa chineza a scris despre admiratia premierulu fata de Partidul Comunist Chinez.

"Probabil lui Ponta i-au venit idei despre cum sa organizeze si el PSD ca partid-stat de tip chinezesc. Exista un precedent: Ceausescu a vizitat China in anii '70 si a fost atat de 'inspirat' de modelul socialist chinez incat l-a aplicat si in Romania, cu restrangerea libertatilor si cultul personalitatii.

Prin recenta ordonanta de urgenta care permite 'migrarea' primarilor, Ponta a inceput deja sa construiasca modelul 'partidului unic', asa cum e in China", a acuzat europarlamentarul, care vrea sa candideze ca independent la presedintia Romaniei, intr-o declaratie de presa remisa miercuri Ziare.com.

Ponta versus Blaga, in relatia cu Partidul Comunist Chinez

Macovei a amintit ca Romania este o tara cu valori europene, cu cetateni care vor sa fie respectati si sa circule liber in Europa si ca "in urma cu 25 de ani, mii de romani au murit la Revolutie pentru a scapa de un sistem politic dictatorial, dupa model rusesc/chinezesc".

China, pe timpul lui Mao, a ucis milioane de oameni

"Romania mea nu poate admira Partidul Comunist Chinez care, pe timpul lui Mao, a ucis peste 60.000.000 de oameni. In China exista si acum detinuti politici.

Victor Ponta angajeaza Romania intr-o directie contrara interesului national si ne arata viziunea lui asupra pozitionarii Romaniei in lume. Ponta este suparat pe Vest pentru ca ii impune reguli si criterii - sa nu fure si sa actioneze in limite constitutionale - si e atras de modele politice nedemocratice", a precizat aceasta.

Monica Macovei a conchis spunand ca tara noastra trebuie sa aiba relatii economice cu China, o piata in crestere, insa modelele politice ale Romaniei trebuie sa fie "democratiile occidentale, unde libertatea si viata omului sunt protejate, iar proprietatea privata este sfanta. O astfel de Romanie imi doresc si pentru aceasta candidez".

De asemenea, PNL i-a cerut lui Victor Ponta sa retracteze declaratia referitoare la admiratia sa pentru Partidul Comunist Chinez si sa prezinte scuze in mod public, intrucat afirmatiile sale reprezinta "un act de dispret la adresa victimelor regimului comunist".

Ponta admira Partidul Comunist Chinez - Presa de la Beijing

Potrivit unei stiri transmise de agentia de presa chineza Xinhua despre vizita lui Victor Ponta in China, premierul ar fi declarat ca "Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si admira Partidul Comunist Chinez pentru modul in care a condus poporul chinez pe calea socialista".

D.T.

#Macovei Ponta China, #Macovei Ponta Partid Comunist Chinez , #europarlamentar
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Are mare dreptate doamna Macovei.
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5