Macovei, despre Severin: Rusinea se intinde, s-a intins deja

Luni, 21 Martie 2011, ora 22:18
4839 citiri
Macovei, despre Severin: Rusinea se intinde, s-a intins deja
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca este rusinos faptul ca Adrian Severin nu si-a dat demisia din PE si nici Victor Ponta nu i-a cerut acest lucru pana in prezent, spre deosebire de ceilalti lideri de partide care i-au retras imediat pe europarlamentarii implicati in scandalul "Mita pentru amendamente".

Intr-o interventie la postul public de televiziune, Monica Macovei a explicat ca motivul pentru care Adrian Severin trebuia sa demisioneze inca de duminica, dupa publicarea inregistrarilor compromitatoare, este acela ca nimeni nu mai poate avea incredere in activitatea unui europarlamentar care este suspectat ca a promovat amendamente pe bani.

In opinia europarlamentarului PD-L, scandalul in care este implicat Adrian Severin afecteaza nu doar credibilitatea sa si a PSD, ci si a Parlamentului European si a Romaniei.

"Cu fiecare ora cu care intarzie sa ia o decizie face foarte mult rau PE si Romaniei", a subliniat Macovei.

Aceasta a pus in paralel si atitudinea lui Victor Ponta cu cea a presedintelui Partidului Popular Austriac, care inca de duminica i-a cerut europarlamentarului Ernst Strasser, implicat de asemenea in scandal, sa demisioneze.

"Domnul Ponta nu i-a cerut nici azi domnului Severin sa demisioneze din PE", a subliniat Monica Macovei, reamintind ca si cel de-al doilea europarlamentar implicat in scandal, slovenul Zoran Thaler, a demisionat luni, de asemenea, la presiunea colegilor de partid.

"Deja este prea tarziu, celorlalti doi li s-a cerut de catre partid si si-au dat demisia. Nu am vazut o declaratie publica a domnului Ponta in acest sens (...) Rusinea se intinde, s-a intins deja", a atras atentia Monica Macovei, referindu-se la refuzul lui Adrian Severin de a parasi Parlamentul European inainte de a fi indepartat de ceilalti.

Adrian Severin, asteptat sa isi dea demisia. Vezi cine i-ar putea lua locul

Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat duminica un articol potrivit caruia trei europarlamentari, slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin, s-ar fi declarat dispusi sa primeasca diverse sume de bani pentru a introduce in PE amendamente favorabile celor care ofereau banii.

Adrian Severin, anchetat pentru coruptie la Bruxelles

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Severin demisie, #Adrian Severin mita, #Severin coruptie, #Monica Macovei Severin scandal , #europarlamentar
Comentarii