Macovei: Dragnea, realizezi ce ai facut ca sa scapi? Ai scos Romania de pe harta tarilor democrate

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 13:18
9426 citiri
Macovei: Dragnea, realizezi ce ai facut ca sa scapi? Ai scos Romania de pe harta tarilor democrate

Europarlamentarul Monica Macovei a criticat in termeni duri Guvernul Grindeanu pentru ordonanta privind modificarea Codurilor Penale adoptata pe furis, la orele serii, si a cerut sa retraga actul normativ.

"Dragnea, realizezi ce ai facut ca sa scapi de dosarul penal? Ai scos Romania de pe harta tarilor democrate. Retrageti OUG de modificare a Codurilor din justitie!", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Fondatorul M10 a subliniat ca Liviu Dragnea si ministrul Justitiei, Florin Iordache, "si-au dat legi pentru ei noaptea, ca hotii, iar acum au fugit ca lasii: ministrul Justitiei nu a mers la sedinta CSM, unde este membru de drept, Dragnea nu a mers la sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, pe care o conduce. Au actionat cu premeditare, scotand din Codul Penal infractiunile pe care le-au comis tocmai prin adoptarea modificarilor: abuzul in serviciu in legatura cu acte ale Guvernului si favorizarea infractorului".

Macovei a insistat ca nu exista nicio urgenta care sa justifice modificarea Codurilor Penale prin ordonanta si "nu exista nicio obligatie stabilita de CCR de a modifica abuzul in serviciu si conflictul de interese, astfel incat sa devina irelevante si inaplicabile politicienilor".

"In acest moment, niciun demers nu este de prisos pentru a bloca OUG de modificare a Codurilor din Justitie. Orice varianta trebuie incercata: sesizarea Curtii Constitutionale, motiuni, actiuni pentru modificarea textului ordonantei si proteste in Parlament, proteste pasnice in strada.

Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a mintit din prima ora de la instalare. A mintit si noaptea trecuta, cand a ascuns ca pe ordinea de zi avea planuita adoptarea modificarilor la Codurile din Justitie si gratierea colectiva", a precizat Monica Macovei.

Europarlamentarul a sublinit ca, potrivit Constitutiei, "ordonanta de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei".

"Publicarea a avut loc, iar Parlamentul este in sesiune. Modicarile Codului de procedura penala au intrat deja in vigoare, iar modificarile Codului Penal intra in vigoare in 10 zile. Trebuie facuta orice actiune care poate duce la modificarea OUG in partea care priveste Codul Penal", a spus Macovei.

"Banda de hoti care noaptea trecuta a calcat in picioare statul de drept si democratia trebuie oprita. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trecut definitiv de partea hotilor, refuzand sa prezinte o opinie pe marginea OUG de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala", a conchis ea.

Citeste mai multe despre reactiile dure provocate de ordonanta adoptata pe furis:

Judecatorii condamna modul profund netransparent in care Guvernul a ales sa modifice Codurile Penale

Sefa CSM va sesiza chiar azi CCR pe ordonanta Iordache. Consiliul da si un mesaj public de aparare a sistemului judiciar

Iohannis a fost in vizita la Ciorbea sa-i spuna ca poate ataca acum ordonanta Iordache. Exista un precedent!

APADOR-CH sustine ca Ciorbea minte: Poate legal sa atace chiar acum ordonanta Iordache

"Lichea" - cuvantul zilei pe Dexonline.ro este ilustrat cu poza lui Sorin Grindeanu

PNL renunta la demisia in bloc, care ar fi imatura, si depune motiune de cenzura

D.T.

Citeste si:
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentari susţinători ai lui Ludovic Orban au transmis, vineri, mesaje în care le cer preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedintelui PNL Florin Cîţu să nu accepte susţinerea din partea...
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Într-o discuție cu Florin Cîțu despre componența guvernului, premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării, susțin surse politice pentru...
Sursa: Ziare.com