Macovei, dupa votul in cazul Sova: Nu exista vointa politica de a lupta cu coruptia

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 17:13
1998 citiri
Macovei, dupa votul in cazul Sova: Nu exista vointa politica de a lupta cu coruptia
Foto: Facebook/ Macovei pentru Romania

Presedintele Asociatiei M10, Monica Macovei, critica decizia Senatului in cazul senatorului Dan Sova, subliniind ca aceasta hotarare intareste opinia ca nu exista vointa politica de a lupta cu coruptia, ci doar interese de partid si calcule politicianiste.

"Senatul il scapa pe Sova in cel mai rusinos mod cu putinta: nu ar fi fost suficiente voturi pentru aprobarea arestarii lui. Constitutia prevede ca Hotararile Parlamentului se iau cu votul majoritatii membrilor prezenti.

Dincolo de dezbaterea privind constitutionalitatea votului din Senat pentru arestarea lui Sova ramane o intrebare: pe cine a aparat astazi Senatul? Pe Sova sau si pe Ponta?", afirma Macovei, intr-un comunicat remis, miercuri.

Acuzatii din PNL: Daca il arestau pe Sova cadea Guvernul. Duce direct la Victor Ponta

Presedintele Asociatiei M10 critica inconsecventa Senatului in astfel de cazuri.

"Lipsa de consecventa a Senatului in privinta cererilor DNA de ridicare a imunitatii unor senatori nu face decat sa intareasca opinia potrivit careia nu exista vointa politica de a lupta cu coruptia, ci doar interese de partid si calcule politicianiste. Sova si Vosganian scapa de anchete si de justitie pentru ca asa vor colegii lor. Ce vor oamenii nu conteaza pentru ei", a spus Macovei.

Colega din Senat care l-a dat cu mir pe Sova: Lasati-ma cu Constitutia!

Macovei aminteste ca procurorii il cerceteaza pe Dan Sova pentru posibile ilegalitati in legatura cu contractele pe care le-a avut ca avocat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari si ca in septembrie 2009 vorbea ca presa a scris despre neregulile din contractele cu Turceni si Rovinari ale Casei de avocatura conduse de Sova, in timpul mandatului de parlamentar de Gorj al lui Victor Ponta.

Udrea acuza parlamentarii de dubla masura: Daca imi aplicau aceleasi reguli ca lui Sova eram libera

Presedintele Asociatiei M10 mentioneaza ca valoarea contractelor a crescut dupa ce Victor Ponta i-a devenit partener in Casa de avocatura.

Macovei arata ca Sova a dat-o in judecata si, pentru ca ea a pierdut in instanta de recurs din Romania, procesul se afla pe rolul CEDO, pentru ca este vorba de libertatea de exprimare. Ea spune ca acum, cand este o ancheta in curs, multi politicieni au curaj si vorbesc despre posibile ilegalitati din contractele lui Sova-Ponta cu statul.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Senatorii au respins miercuri solicitarea privind retinerea si arestarea preventiva a social-democratului Dan Sova, acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu in dosarul privind fapte de coruptie la companiile energetice Turceni si Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost in favoarea solicitarii, iar 67 impotriva. Cinci voturi au fost anulate.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....