Ziare.com

Macovei: E cel mai murdar Guvern, in care Ponta nu conteaza - Interviu

de Lucian Lumezeanu
Luni, 21 Mai 2012, ora 19:10

   

Macovei: E cel mai murdar Guvern, in care Ponta nu conteaza - Interviu
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a atacat dur Guvernul USL, considerand ca acesta face o "restauratie" a perioadei 2000-2004, cand la conducerea Executivului se afla Adrian Nastase.

Macovei considera ca mai multe dintre initiativele acestui Guvern, precum intentia ca numirea procurorului-sef al DNA si a procurorului general al Romaniei sa se faca de catre CSM, incalca obligatiile stabilite de catre Romania cu Uniunea Europeana, prin Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Mecanismul de Cooperare si Verificare prevede ca procedura de numire si revocare a procurorului-sef al DNA sa nu se schimbe si sa nu se schimbe nici institutia, cadrul legal si institutional, deci legea de organizare si functionare a DNA sa nu se schimbe, inclusiv procedura de numire", a spus Macovei.

Ea a afirmat si ca, desi Ponta a spus ca e "cel mai curat Guvern", e de fapt unul din cele mai murdare, cu o multime de ministri cu probleme de coruptie si moralitate.

"Justitia subjugata, dosare decise la partid, nu la parchet sau instanta, o minciuna practicata numai in regimuri dictatoriale - cand spui ca e alb si in realitate e negru", a rezumat Macovei la ce se asteapta.

In opinia sa, va fi o "dictatura Nastase-Rodica Stanoiu", in care premierul Victor Ponta aduce doar aroganta. Referindu-se la Nastase, eurodeputatul PDL l-a acuzat ca face "presiune psihologica" asupra judecatorilor care se ocupa de dosarele sale.

Citeste mai jos interviul acordat Ziare.com de fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei:

Spuneati recent ca Guvernul USL vrea sa desfiinteze DNA - credeti ca noul Executiv vrea sa schimbe sistemul de justitie instituit incepand cu 2005, de la institutii la legi?

Primul pas pe care il va face va fi numirea noului procuror sef la DNA, in luna iunie. Sunt convinsa ca pana atunci nu se vor atinge de institutii si vor face o numire. Problema e pe cine vor numi, pentru ca daca vor numi o persoana ca fostul procuror sef al PNA, Amariei, sau pe unii din reteaua senatorului Voicu, de pilda, ne intoarcem la vremea in care mersul dosarelor era stabilit la partid, nu la Parchet. Asta apropo de declaratii publice ale lui Ponta, care zicea "cand vom veni la Putere, o sa anchetam numai Opozitia, va promit ca ma pricep la asta".

Inteleg ca nu vei ancheta pe nimeni de la Putere, ori DNA tocmai asta a facut, a adus echilibrul acesta, sa fie anchetat orice politician, din orice partid, chiar aflat la Putere. Vedeti ca in ultimul timp cei mai multi erau de la PDL, cat erau la putere. Primul pas va fi numirea acelei persoane si mi-e teama ca va fi una de tipul acesta, care sa stabileasca mersul dosarelor la partid si nu la Parchet, nu va fi independent si puternic, pe structura lui Daniel Morar.

In timp, s-ar putea sa doreasca sa termine cu acest DNA care enerveaza politicienii - printr-o unire cu DIICOT, prin diverse mijloace. Iarasi m-a ingrijorat declaratia lui Ponta referitoare la procedura de numire a procurorului-sef al DNA, de pilda, si a procurorului general, sa fie data la CSM, cum era in 2004. El vrea sa faca totul cum era in 2004 - o sa ne-o aduca si pe Stanoiu (fost ministru al Justitiei - n.red), pe doamna Teodoroiu, secretar de stat pe vremea doamnei Stanoiu, cand nu eram in Uniune si aveam multe stegulete rosii pe Justitie.

Nu e bine sa treaca numirea procurorului sef DNA si procurorului general la CSM, e bine sa fie la ministru propunerea si, apoi, decizia la presedinte, sigur, prin aviz CSM, cu intrebari, cu presa, toata lumea vede cine-i persoana. Asa se aplica principiul responsabilitatii - "daca eu va propun pe dumneavoastra, eu raspund pentru activitatea dumneavoastra. Daca faceti ceva rau, toata lumea stie la cine sa se uite - X sa-l dea jos, X sa demisioneze". Daca se duce la CSM, care e organ colectiv, voteaza si prin vot secret, ca atare, indiferent de cat de proasta ar fi numirea, nimeni nu ar raspunde. Daca nu exista raspundere individuala, nu exista raspundere pentru faptele tale. Caracteristic pentru democratie e raspunsul pentru faptele tale.

Se poate ajunge intr-o situatie in care ministrul Justitiei propune procurori-sefi, iar presedintele nu-i accepta?

Sigur ca da. Si eu ca ministru am avut o asemenea situatie - l-am propus pe domnul Doana ca sef al Sectiei Militare din Parchetul General si presedintele a refuzat aceasta numire. Exista un precedent si o prevedere in lege, dar se motiveaza.

Procurorul-sef al DNA, sa intelegem, va fi numit ca rezultat al unui compromis?

Nu as folosi cuvantul compromis pentru aceasta chestiune.

Vedeti numirea sefului DNA ca un punct de divergenta intre presedintele Basescu si Guvernul USL?

Nu stiu, dar stiu ca Traian Basescu l-a numit pe Morar pe care eu l-am propus, fara sa-l cunoasca si dupa ce Morar arestase un membru PDL - PD pe vremea aceea - si a sustinut totdeauna in a investiga pe oricine. Comisia Europeana, eu si Traian Basescu l-am sustinut, si PDL pentru ca, spre deosebire de alte partide, n-a intervenit in justitie.

Stiti ce ne va arata aceasta procedura? Ne va arata cum stau lucrurile, ne va arata pe cine propune Corlatean. Si mai mult isi vor da arama pe fata, deja si-au dat-o.

Eu cred ca va trebui sa fie o persoana care lucreaza la DNA si care face parte din aceasta echipa extrem de laudata de Uniunea Europeana. Uitati-va in toate rapoartele pe Mecanismul de Cooperare si Verificare, ca DNA are "coronita" intotdeauna, are locul 1, pe rapiditatea anchetelor, pe politicieni, pe eficienta anchetelor. Si atunci, logic e ca, atunci cand ai un lucru bun, sa nu-l schimbi. Bun, se termina mandatul lui Morar, pui pe unul din aceasta echipa, care stie cum se lucreaza, care a lucrat intr-o echipa si intr-o institutie care a mers bine, asta e logica lucrurilor.

Cum credeti ca sunt percepute toate aceste schimbari de Comisia Europeana, in Mecanismul de Cooperare si Verificare?

Foarte prost. Mecanismul de Cooperare si Verificare prevede ca procedura de numire si revocare a procurorului-sef al DNA sa nu se schimbe si sa nu se schimbe nici institutia, cadrul legal si institutional, deci legea de organizare si functionare a DNA sa nu se schimbe, inclusiv procedura de numire. Asta o prevede pentru ca a existat "frica" de la finalul lui 2006 - clasa politica sa nu dea de pamant cu DNA.

Cu alte cuvinte, spuneti ca intentia domnului Ponta de modificare a modului de numire a procurorilor contrazice regulile MCV?

Contrazice si deja a transmis un mesaj foarte prost catre Comisia Europeana si catre toate capitalele europene.

Ce riscam, atunci?

O sa vedem in raport ce riscam. Semnalul prost a fost si numirea domnului Corlatean, echipa de monitorizare a Comisiei era aici in aceasta perioada. Faptul ca deja amenintase procurorii cu arestarea daca Nastase e achitat, faptul ca fusese la Pitesti (la mitingul de sustinere a lui Nicolescu - n.red) toate astea ei le stiu. Daca pui ministru al Justitiei un om cu asemenea trecut e un mare semn de intrebare in legatura cu ce urmeaza. Iar numirea doamnei Teodoriu (ca secretar de stat la Ministerul Justitiei - n.red.) a pus, daca era nevoie, cireasa cea neagra pe tort, cei de la Comisia Europeana o cunosc pe Simona Maya Teodoriu si nu vor s-o vada si sa auda de ea. E echivalent cu intoarcerea Romaniei la perioada de preaderare.

Riscam probleme pe aderarea la Schengen?

Riscam un raport prost, cel putin pe vointa politica a acestui guvern. Pe gura spune Ponta "zero coruptie" - si Nastase zicea "zero coruptie" - si in realitate pune oameni care vor face exact invers si pana acum au dovedit ca influenteaza justitia, ca nu si-au facut treaba si ca nu au luat vreo masura anticoruptie reala. Si Ponta, si Corlatean vor trebui sa dea socoteala daca raportul pe partea de vointa politica va fi prost.

Credeti ca vor modificarea legii ANI, eventual sa o lipseasca de puteri?

Da. Si nu numai. Cred ca toti vor, unii n-o spun. Cred ca au aceasta intentie, o au demult. Daca va aduceti aminte, pe mine m-au dat afara (din Guvern-n.red.) inclusiv pentru asta, inainte de a se adopta legea ANI pentru ca nu le convenea proiectul pe care il facusem. Oricum, proiectul adoptat dupa ce am plecat din Guvern si a venit Chiuariu a fost mult mai slab decat proiectul meu. Dupa aceea, cand au vazut ca ANI functioneaza si asa, in fiecare an i-au taiat din puteri, probabil ca vor continua.

Spuneati ca Guvernul USL ne duce spre dictatura. Cum adica? In ce sens? Prin ce mijloace?

Justitia subjugata, dosare decise la partid, nu la parchet sau instanta, o minciuna practicata numai in regimuri dictatoriale - cand spui ca e alb si in realitate e negru, cand spui "vin cu cel mai curat guvern" si, cand te uiti la ei, e unul din cele mai murdare guverne, pe diverse aspecte - conflicte de interese, contracte cu statul, declaratii impotriva justitiei, incompatibilitati si altele.

Mai am un motiv - legea votului uninominal asa cum vrea USL s-o adopte poate duce spre o majoritate foarte mare, care poate sa insemne dictatura, sa schimbe si Constitutie si orice. A uitat si de vointa poporului - a spus "vrem 300 de parlamentari si o camera". Daca ignori vocea poporului, esti dictator. Ati mai auzit ceva de reducerea numarului de parlamentari la 300? N-am auzit, inteleg ca legea ramane ca si acum, cu aproape 500 de parlamentari.

Ati vorbit mult despre regimul Nastase-Stanoiu, despre dosarele dansului, despre domnul Corlatean, care e un apropiat al dansului, ca "instrumentul Corlatean". Credeti ca Adrian Nastase are un rol in modificarile pe care le acuzati?

Cred ca salvarea lui Adrian Nastase a fost unul din motivele pentru care a cazut Guvernul Mihai Razvan Ungureanu. Dupa schimbarea de guvern si venirea "instrumentului Corlatean" - ii spun instrument pentru ca a spus ca procurorii trebuie arestati daca Nastase e achitat sau a facut alte afirmatii din care rezulta clar ca il apara pe Nastase sau alti inculpati din PSD impotriva justitiei.

Am vazut, dupa venirea domnului Corlatean la Justitie, schimbarea de atitudinea si a lui Nastase in instanta de judecata, are gesturi care vor sa transmita judecatorilor intr-un mod arogant: "suntem la putere". Se incearca o presiune cel putin psihologica - "am sedinta la 10 jumatate, am 5 avocati, dar unul nu e in tara", al 5-lea zicea "sa mi se aduca si mie dosarul in birou". Am lucrat si eu ca avocat, orice avocat primul lucru pe care il face isi copiaza tot dosarul.

Se incearca o presiune psihologica asupra judecatorilor, dar cred ca judecatorii sunt puternici si rezista acestei presiuni, vor lua o decizie dreapta pentru ca e testul justitiei. Trebuie sa stie ca tot ce spune Adrian Nastase in sedinta de judecata si e publicat apoi in presa e tradus si a ajuns pe masa tuturor cancelariilor occidentale.

Toata lumea vede aroganta si cum trage de timp Adrian Nastase in aceste dosare. Ar fi de neconceput intr-un stat democratic ca inculpatul si avocatii sa traga de timp. Trage de timp sa ajunga la implinirea termenului de prescriptie. Adrian Nastase a spus ca, "si daca se implineste termenul de prescriptie, voi cere continuarea judecarii recursului pentru ca sunt nevinovat si vreau sa fiu achitat", juristii stiu ca e o minciuna.

Indiferent de rezultatul procesului, dupa prescriptie, tot prescriptia se aplica, chiar daca e vinovat, pedeapsa nu se executa.

Cum vedeti justitia daca USL castiga alegerile parlamentare din toamna?

Probabil se va extinde reteaua senatorului PSD (Catalin - n.red) Voicu, care spunea ca are oameni peste tot - in Politie, in Parchet, intre judecatori. Citez "unde nu am obtinut achitare, am obtinut suspendare".

Mi-e foarte teama si e clar ca nu vom mai avea ce am avut timp de 7 ani de zile - anchetarea oricarui politician, inclusiv de la putere. Asta e testul, si al procurorilor si al judecatorilor. O sa vedem numai Opozitie - nu spun ca nu sunt unii din Opozitie care nu trebuie anchetati, dar nu doar de la Opozitie, trebuie sa fie si de la Putere.

Sunt convinsa ca nu se va intampla asta sub aceasta dictatura Nastase - Stanoiu, Ponta nu conteaza. Ponta e instrumentul lor, ce aduce in plus e aroganta, o aroganta care il depaseste si pe Nastase. In plus, aduce si nestiinta, vezi gafele de politica externa se tin lant.

Referitor la declaratiile ambasadorului SUA favorabile lui Daniel Morar, e un semnal ca SUA considera bun ce s-a intamplat in justitie, din partea DNA mai ales?

Sigur ca da, si pe partea de DIICOT, ei colaboreaza si pe partea de crima organizata transfrontaliera. E clar ca Departamentul de Stat al SUA apreciaza foarte mult activitatea DIICOT si Directia Nationala Anticoruptie, cu care lucreaza. Cu alte cuvinte, are un cuvant de spus. Ceea ce spune ambasadorul reflecta opinia Departamentului de Stat si a Departamentului de Justitie.

Lumea trebuie sa stie ca Departamentul de Stat a finantat ambele structuri, cu echipament si cu pregatire. Aveau tot interesul, sunt infractiuni care se comit pe raza mai multor tari si atunci trebuie sa lucreze impreuna. Daca noi doi vrem sa facem echipa, trebuie sa fim mai bine pregatiti.

Da, apreciaza activitatea DNA cum si Comisia Europeana apreciaza activitatea DNA sub conducerea lui Morar.

Un alt motiv pentru care ambasadorul Statelor Unite poate sa evalueze activitatea DNA e faptul ca nici SUA nu vor ca in Romania sa existe coruptie - vin investitori americani si se lovesc de coruptie, au interesul ca in Romania sa existe un organ eficient anticoruptie.

Isi spune parerea, foarte bine face si trebuie sa continue. Politicienii romani care spun ca ambasadorul SUA sa taca habar n-au politica externa si nici interesul Romaniei, se fac de ras.

PDL e jos in sondaje, ce-i trebuie pentru a se revigora?

Acum suntem in campanie electorala pentru alegerile locale, contribui si eu sustinand anumiti candidati. Sper ca dupa alegerile locale sa facem o improspatare in partid. Improspatare inseamna si sa scoatem ce nu merge si ce e putred, si adus ceva nou, care sa ajute partidul. Sper sa avem capacitatea sa facem acest lucru, e obligatoriu.

Sigur ca am facut greseli, una din ele, pe langa comunicare si explicarea masurilor de austeritate, e faptul ca au fost ministri sau sefi de agentii care nu au trait in austeritate. Ceri oamenilor sa traiasca in austeritate, cu mai putin, te umfli de bani...

Ce rol vedeti pentru Mihai Razvan Ungureanu in PDL - ar trebui sa-l conduca sau sa ocupe un anumit rol?

Nu pot sa raspund la aceasta intrebare eu, domnul Ungureanu isi face calculele, evalueaza, se duce in tara, va cunoaste si organizatiile si va lua o decizie daca va vrea sa lucreze cu acest partid, din partid sau din afara lui.

Are nevoie PDL de domnul Ungureanu?

Sigur ca da. In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
89 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce si-a dat demisia Monica Macovei, fosta Gherghescu, din parchet

Monica Macovei si-a dat demisia, in anul 1997, din functia de procuror pentru a nu fi data afara din magistratura, in urma unui control care i-a gasit o groaza de bube in activitate si o vraiste totala in dosarele pe care le avea in lucru. Controlul a avut loc in anul 1996, cand Monica Macovei era procuror in cadrul Parchetului General, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica – Serviciul pentru drepturile omului si criminologie. Seful direct al acesteia, procurorul Adrian Vlad, a constatat ca procuroarea Macovei avea nesolutionate 5 lucrari din 1993, 54 din 1994, 46 din 1995 si 93 din anul 1996.

De asemenea, controlul a mai stabilit ca lucrarile nesolutionate de procuroarea Macovei aveau o vechime intre ...60 si 1030 de zile, ceea ce inseamna ca aceasta le-a tinut la sertar, in timp ce justitiabilii au asteptat aproape trei ani de zile ca sa primeasca un raspuns la o sesizare facuta procuraturii. Situatia e cu atat mai grava cu cat, in mare parte, dosarele pe care le avea de solutionat Monica Macovei se refereau la abuzuri savarsite de catre alti procurori, la incalcari ale drepturilor omului, adica exact tipul de activitate pe care a desfasurat-o, ulterior, cu succes ca avocat si presedinte al APADOR-CH.
Controlul s-a finalizat prin constituirea unui dosar de cercetare disciplinara pe numele procuroarei Monica Macovei, dosar care urma sa fie inaintat Consiliului de Disciplina al Ministerului Public in vederea sanctionarii acesteia, cel mai probabil prin excluderea din magistratura. Acest lucru nu s-a mai intamplat pentru ca, asemenea altor judecatori si procurori cu bube Monica Macovei si-a dat demisia pentru a avea CV-ul nepatat.

 
 

 

uite cine vorbeste !!

Tu nu simti ca base nu te mai baga in seama si ca in curand vei fi legata si uitata?
Incerci, cu ultimele puteri sa te bagi singura in seama.

 
 

Macovei are dreptate

E cel mai patetic si corupt guvern adus la putere de vre-o 30 de traseisti. E o umilinta pentru romanii cinstiti sa fii condus de oamenii lui Voiculescu, de toti hotii, mincinosii. Daca romanii nu se trezesc in asta o sa zaca patru ani de zile. Cei care mai raman in tara, ca multi tineri or sa fuga de ciuma rosie.

 

Ha ha ha !

A gasit-o Ponta ca a pedelizat ceva banuti si s-a gasit sa-i sara la gat.
Pe Macovei o credeam serioasa, aveam impresia ca vrea sa faca ceva cu justitia atarnata politic de PD dar, se pare ca si ea a bagat vastu' :P
Daca a furat, sa infunde puscaria !

 

tov procuror

tov procuror , boc conta mai mult in guvern?
guvernele cu ridzi si botis au fost mai curate?
tov procuror catua in dex la penibil, nu cumva te regasesti in definitie? daca nu cumva e chiar poza ta acolo, spre exemplificare

"mama" mafiotilor portocalii jefuitorii Romaniei

"mama" mafiotilor portocalii jefuitorii Romaniei

o femeie de nota 10

In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

si PDL pentru ca,

spre deosebire de alte partide, n-a intervenit in justitie.

In curand Macovei v-a conduce cu MRU PDL!

Dupa alegeri, va veti trezi cu un tandem de neoprit: MRU-Monica Macovei, secondati de Cristian Preda, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu si condusi de Traian Basescu!
USL va pierde alegerile la pas in fata acestui tavalug!!!

WOW. Partidul Turnatorilor si Securistilor sare...

... sa-i apere pe Felics, Ilici si Paturiciu.

- Atentie securisti si turnatori: nu se poa' in Ioropa cu Mafia socalisto-labarala!

Murdari indivizi sunt postacii pro-PDL !Asa zice gardiana Macovei M.

Daca ceri date exacte despre infractorii,proxinetii, contrabandistii PDL ce au izolat international Romania, daca ceri precizari si argumentari la minciunile debitate de o "jurista" gurista securista la Bruxelles ,ti se transmite ,citat: "Andradda ora 14:52 Chiar nu iti este rusine?"
In acest caz, Macovei Monica nu este alta ceva decat o gardiana a marei inchisori de exterminare umana numita regimul criminal stalinist PDL-Traian Basescu.

rade ciob de oala sparta

daca ati fi fost voi mai breji nu se ajungea aici...sa ziceti merci, ca INCA nu e hotarat Vadim...ca tre ma tem ca ia peste 20% la alegeri si atunci sa vedeti pe dracu cu totii :))

 

Mda... eu simt un fior rece pe sira spinarii...

Nu as fi vrut ca tzara sa treaca din nou prin ce va urma de aici inainte...

Ba sa treaca !

Sa fie epurata politica romaneasca de talharii securisti comunisti !
Sa infunde puscaria ! In frunte cu Incendiatorul de la Rouen xcare ne-a facut flota praf !!!

FIOR RECE ZICI?...

Pe shira spinarii?
Ai tu asa ceva?, ca nu ne-ai spus pina acum!...

Pune, prietene, si tu niste vata in urechi.
Ca de la curentul intre ele ti se trage!

Ia o aspirina, bea un ceai firbinte, 2 paracetamoale si...
...las-o mai moale cu postatul.
Ca am auzit eu ca si intre ... bitzi li se face unora un "cureeeeent", mama-mama!

In-succesuri, procurorule!

 

O somam pe impostoarea jurista Macovei Monica sa spuna cu

nume si pronume despre alti politicieni din Romania care sunt contranbandisti,proxineti sau traficanti de droguri,arme si fiinte umane asemeni PDL-[lor ,din randul vcarora face parte." "Activitatea infractionala derulata de grupul infractional al carui lider a fost invinuitul Boldea Mihail a fost circumscrisa si comiterii unor infractiuni de spalare de bani, respectiv in ajutorul dat unor terte persoane in a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni, respectiv infractiuni legate de traficul de fiinte umane cat si in ajutorul dat in dobandirea unor bunuri imobile (terenuri, cladiri si apartamente) cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni", se arata in referatul intocmit de procurorii DIICOT si prezentat parlamentarilor," scrie Evenimentul Zilei .
Ii cerem numitei,acuzate penal, Macovei Monica sa spuna cati alti politicieni romani sunt incrimiNati complici la terorism international ,ca Basescu traain in dosarul lui Viktor Bout.
Si exemplele murdariei gruparii de crima orgaanizata PDL-Udrea-basaescu -Macovei pot continua.

Chiar nu iti este rusine?

Cuop-cirip-ciripoi. SRS!?

Cine adica "o somam"?

Cumva "noi pacientii spitalelor psihiatrice si slugile plecate ale varanilor Felix si Ilici"?

mare adevar

In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

ai citit ultimul paragraf?

In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

Monica Macovei a baut un pahar mare de cocteil votca+uree,

ca pe vremea cand dansa goala pe masa lui Grig Bivolaru, la Costinesti, si a inceput sa urle.
Ce urla e mai putin important.
Ce e important este sa se inteleaga de ce procuroarea isterica este promovata de anumiti oameni din UE.
O promoveaza in special Barroso, prietenul de afaceri murdare cu Basescu, care a inventat dintr-o procuroare comunistoida o justitiara. O sprijina PPE, care stie ca nu va mai pupa un mandat majoritar dupa 2014.
Dar se mai lamuresc lucrurile si in PE. Adrian Severin, tarat de Macoveica in toate noroaiele, a fost recunoscut implicit nevinovat, unul din gazetarii de la Sunday Times fiind acum arestat pentru sustragerea de acte secrete din resedinta primului ministru, cu ajutorul unui complice din staff.
Se stie ca "ziaristii" lui Murdoch au avut complicitati si in Parlamentul European. In mod normal, este de banuit ca nici betivanca isterica nu e straina de afacere.

Odiseea viseaza zine goale..???

Odiseea viseaza zine goale..??? este posibil pt ca acesti pontaci si bomboneii altceva nu stiu sa faca decit sa se hlizeasca la Femeile goale din USLa si psD siPRM..!!
Acest guvern este murdar?? nu aveti dreptate d-na Macovei
Acest guvern este f. muradar si plin de Jeg adunat pe timpul a 22 de ani....Rusine USLasilor..Rusine..

Ziare.com: agentul securist "PeDeLe" raspandeste

... minciuni. Acestea sunt minciuni dovedite si arhicunoscute si este pacat sa nu deveniti o sursa credibila cat timp mai este posibil.

Niciodata ,dar niciodata comunistii nu sunt curati

Ciuma comunista a distrus floarea inteligentei romanesti,in lagare si puscarii iar acum lupta sa distruga ce a mai ramas.Jos comunismul!

 

nusual, cand zici jos comunismul, zici jos basescu !!!

Pentru ca el, cu guritza lui a spus in 2004....Adriene, cu ce a gresit poporul roman sa aleaga intre doi comunisti?....

Toti comunistii

Dar mai ales cei care continua cu minciuna si dezbinare.Comunismul a ridicat ura la rang de politica interna si o continua.

.

"E cel mai murdar Guvern, in care Ponta nu conteaza" ... nu loveste dar primeste ... ce conteaza ... el boxeaza !

 

criza betzivancei, salariul basescian provenea din medicamente

in plus si aia de la PE ii dau flit cu minciunile ei nesimtite... credea ca ii merge ca pe dambovita... sa dezimformari precum in vechile "colaborari" cu "profesionistii" securitatii... iar o jumatate din pitecantropii votanti sa o creada!

i-o gasi portuaru vre-un loc in africa... cu ailalta "priceputa" iE-BA... unde poat sa refaca "justitia" precum in orice dictatura! on plus or sa aibe ambele... mare "succesuri"... ca sunt albe ca votca!

nu ma refer la voi, voi faceti deja politica..

In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

@mareavan, vezi ca aici mai jos am

..... scris romaneste precum Traftoristu :-)))
"AceEasi ..". Lasa ca m-am si luat singur peste picior imediat.
Tu esti iarasi Pravda, n'asa? Auzi, mai lasa toate avatarurile astea noi, ca tot pe "Garlei 1B" ajung IP-urile. Ia-tzi unul acolo si gata, nu te-ai plictisit sa-tzi tot faci la inscrieri?
Asa va datzi, si PDL si USL, de ceasul mortzii de parca de punctajul la Ziare.com ar atarna alegerile urmatoare.
Cate procente citesc toate astea aici? 1-2% ? N-are rost chinuiala, coane!

N-ai vazut tu bautura cata scapa pe nas Chucky

Este religia uslamului bolshevizat care cere asta: fantosa cu doi papusari - Ilici si Felics - are nevoie de energie etilica.

in lumina afirmatiilor din ultimele zile, spusele madamei macovei

suna fix ca o rafuiala personala, intre procurori...

si pe vremea pdl criticile la adresa portocaliilor nu ii erau bagate in seama...nici acum n-o baga nimeni in seama...

e distractiv cum principala critica a pdlistilor a devenit acum principala trompeta a lor, in lupta cu puterea actuala...ca ailalti portocalii stau pe burta pe motiv de morcov intrat fesier...

 

cu o diferenta.

Macovei era procuror pe vremea lui Ceausescu.
Ponta in schimb este om tanar cu vana, care lupta impotriva talharilor comunisti ce conduc tara de 22 de ani de cand l-au impuscat pe nea Nicu.
Pun pariu ca Macovei era procuror dar nu avea carnet de partid de la PCR la fel cum si Basescu pleca din tara dar nu avea carnet de partid de la PCR :)) oameni curati ca lacrima, dom'le

poanta

cea mai buna poanta care am auzito de vreo 22 de ani incoace,cica poanta ar lupta cu comunistii si securistii ca sa duca romania pe noi culmi,ha ha ha ,alo tovarase trezestete la realitate poanta este noua generatie de securisti mult mai putin educata dar mult mai agresiva si fara scrupule,sa ne fereasca dumnezue sa dea coltul nea nelu zimbaretul cind beglerbegul asta e prim ministru pe 4 ani (daca bizonii il vor vota ,si dupa cit se pare asa se va intimpla pentru ca cei care ar vota sigur impotriva psd-ului ,sunt raspinditi prin toata lumea scirbiti de ceea ce reprezinta )

pentru chibiti...

In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

@pentru mareavan

http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk

Poate gasesti ceva coincidentze cu citatul tau ;)...

Deci,

1. "Ponta nu conteaza in acest Guvern" - Corect !
2. "E cel mai murdar Guvern" - Incorect !, Murdari sunteti cu totii ! chiar nu am timp de detalii...

 

fa-ti timp, este spre binele copiilor tai...

In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

Oare sa fie doar coincidentza? ...

Aceeasi care proslavesc activitatea de provocari a USraelului, sunt si cei care sustzin ce zice Macovei p'aici: amerlocizatzi de tot felul, dgydowi zionisti, in general aia care se invart in "taberele" Israel & USA, Petrol & Finantze, plus FMI in cazul RO.
______
Ceva tangentza cu Sörösz la voi totzi, stimabili ..vorbitori straini de limba romana? (sic!)

 

 

DRAGULUI TYREX,

Pot spumega cat doresc trandafirii din gradina lui Ilici, dar legislatia anti-coruptie propusa de Doamna Monica Macovei, intregii Europe, a fost votata! P.S. Un sfat prietenesc: daca nu esti VC Tudor, nu merita sa faci transferul de personalitate! De mintit puteti minti cat doriti, problema este ca romanul este alaturi ce OMUL care a construit ceva in viata!

A construit sau a distrus ?

Cate vieti o fi distrus pe vremea lui nea Nicu ?
Torturi d-alea comuniste, chestii d-alea oribile demne de inchizitia evului mediu...
Se stie cum anchetau procurorii comunisti, nu ?

Procuroarea comunista Monica Macovei colabora cu securitatea

si batea la anchetati ca la fasole.

Victor Petre din Bucuresti, fost director al complexului restaurant din Gara de Nord, la 31 ianuarie 1986 a fost retinut impreuna cu alti 80 de angajati ai complexului sub acuzatia de luare de mita. Procurorul anchetator al cazului a fost chiar...Monica Macovei, pe care la vremea respectiva o chema Monica Gherghescu.
...
Dupa 20 de ani, inca imi mai este frica de aceasta doamna, care m-a batut cu mana dumneaei, declara Victor Petre. M-a batut timp de 4 ore, dadea cu pumnii si cu picioarele, ca sa recunosc ca am luat bani. Vazand ca nu recunosc, m-a intrebat daca am spus bancuri cu Ceausescu. Am raspuns ca da si atunci m-a pus sa scriu acest lucru, dupa care a inceput sa ma faca bandit si criminal si a ordonat sa fiu arestat - de securitate", a spus Victor Petre.

Mey, PeDeLe, l-ai vazut pe Victor Petre?

Are peste 200 de kg in viu, fata de 60 ale doamnei Macovei. Ala e un secursit turnator ca majoritatea uslamishtilor angajati.

- usurel cu minciunile ca-ti scapa pe scari.

FELICITARI,

stimata Soamna Monica Macovei! Continuati, va rog!

 

Pentru binele nostru, eu sper sa inceteze.

Genul asta de basisme nu ne fac niciun bine.

Arthas, cand te-ai uitat ultima data in oglinda?

Zici ca vrei ca tzara sa mai treaca din nou prin ceea ce a mai trecut in anii in care a fost condusa de FSN_PDSR_PSD?
Esti sigur ca vrei asta?
Ori ai foat prea tanar pe vremurile alea, ori esti acum prea batran si nu prea iti mai amintesti...
Ca o idee-generala, aia a fost perioada cand tara a fost furata cu totul, cand ziaristii sciau articolele la ordin (nu ca acum nu ar mai fi destui care fac asta), cand procurorii primeau listele cu "pushcariabili" de la Nstase, cand, daca aparea vreo "scapare" a sistemului, Voicu si cu Costiniu erau acolo sa faca curatenie...
Asta vrei tu?
Asta este ceva care sa-ti dea tie satisfactie?
Cine esti tu de fapt Arthas?

 

Tragicomedian, minti

1.Victor Petre a fost mutat la Romvared si a cerut pasaport de serviciu. Securistul care raspundea de Romvared a spus ca ii da pasaport cu conditia sa toarne. Petre a refuzat si si-a gasit loc la Gara de Nord. Din nefericire, acolo era responsabil acelasi securist (probabil tu, sau taica-tau, sau alta ruda de-a ta), care a trimis-o pe Macovei sa-l pedepseasca.
Deci cel care refuza colaborarea , tu il denumesti securist. Incearca cu nevinovatul de la Cotroceni.
2.V.Petre a fost condamnat la 12 ani inchisoare pentru delicte impotriva regimului comunist. A fost eliberat in dec.1989.
3.In 20 de ani putea sa se ingrase.

sa-l pupe pe soros?

Continuati continuati pe soros sa-l pupati si banii sa n-i luati

**Iata PeDeLe ai citatul in cauza, in intregime!!!

Aaa, si sa-i zici lui Felics ca n-a mers.

"Mircea Dinescu a dezvaluit la Realitatea Tv ce contine dosarul secret al lui Vociulescu privind politia politica savarsitt de presedintele Traian Basescu: marturia unui octogenar.
Timp de aproape doua saptamani, liderul Partidului Conservatori, Dan Voiculescu, a declarat ca detine dovezi ca Traian Basescu a facut politie politica. Nu a vrut insa sa le faca publice pana cand nu CNSA nu emite un verdict. Voiculescu a precizat insa ca sunt date despre Basescu dinainte si dupa 1989. Presedintele Basescu nu a avut nicio reactie, iar zilele trecute deputatul PC Sergiu Andon a depus mediatizatul dosar la institutia menita sa lamureasca daca Basescu a facut sau nu politie politica. “Cum stiti, procedurile CNSAS sunt secrete, asa ca nu va pot spune inainte ca membri Colegiului sa fi vazut si analizat documentele", a precizat deputatul conservator. Misterul a fost lamurit de Mircea Dinescu, care a povestit plictisit ca este vorba de “aceeasi supa reincalzita“. De fapt, marturia unui pensionar de 82 de ani. At]t. Poetul a mai spus ca este vorba de un interviu cu sursa lui Voiculescu. Inca nu s-a discutat la CNSAS despre acest dosar misterios. Acesta este al doilea dosar de politie politica adus de Dan Voiculescu, supranumit de Basescu Felix Motanul. In primul caz, presedintele conservatorilor a adus la o conferinta de presa pe una dintre “victimele tortionarului Monica Macovei". Victor Petre, fost sef de restaurant de la Gara de Nord, s-a plans in direct ca ii este frica si acum de Macovei dupa ce a fost anchetat de ea. Presupusa victima, un munte de om, a marturisit ca a fost batut ore in sir de Monica Macovei, care l-a lovit cu pumnii si picioarele pentru cs nu a vrut ss colaboreze cu securitatea.
“Un calau a ajuns ministru al Justitie", a strigat revoltat fostul puscaria, flancat protector de Voiculescu. Povestea acestui dosar a fost privia[ cu suspiciune de presa, iar liderul PC a uitat repede cazul dupa ce Monica Macovei a fost schimbata de Tariceanu de pe postul de ministru.
Pentru a intari acuzatia, seful conservatorilor a promis la acea conferinta de presa ca poate sa mai aduca un martor, dar nu a facut-o. Deocamdata, singurul “practicant" de politie politica cu atestat de la CNSAS a ramas tot acuzatorul Voiculescu, fosta sursa Felix."

PeDeLe, postarile ale sunt mincinoase

Asadar, de la restaurantul Garii e "mutat" disciplinar la Romvared; mai copile, pe cine aiuresti tu? E ca si cum ai zice ca a fost pedepsit prin promovare si trimis sa viziteze Occidentul. Chiar asa?

- omul e doar cu 50 de kile peste ce avea la restaurantul Garii. Era cunoscut cum conducea furaciunile in toata Gara; era seful manglitorilor, al aurolacilor, al turnatorilor... nici Politia Garii nu se atingea de el. Las-o jos ca macane rau! Mai bine ai zice ca Felics suferea cand turna.

domnule,

argumentul dummneavoastra este fals! indiferent cate kg ar fi avut, nu ar fi dat si nici macar nu s-ar fi aparat de procurorul care il ancheta! asta ca sa restabilim logica, nu stiu daca dna Macovei batea sau nu pe cineva!

Cine pe cine plagiaza,Macovei pe Basescu ,sau invers?

La Chicago si Traian Basescu l-a incriminat cu manie proletara tot pe ..Nastase Adrian, ca altul mai la indemanan si dintre dusmani nu gasea!citat: "Nu mai poti să pui institutii in subordinea partidului, un lucru extrem de important.(..) Vă aduceti aminte de sedintele de la PSD unde domnul Năstase spunea cum să il ancheteze, să il aresteze pe Băsescu, erau stenogramele acelea...Nu se mai poate azi, Inalta Curte de Casatie nu mai poate fi pusă la dispozitia partidului care guvernează,."(sursa stiri yahoo.com)a zis Basescu,dar uita,ca la ICCJ in 2011 a fost musamalizat dosarul de spionaj economic ALRO, dosar in care si Basescu e incriminat.
Pe ziare.com Macovei il plagiaza pe Basescu si-l ataca tot pe ,deja judecatul ,Nastase Adrian cu aceiasi manipulare securista de culpabilizare a tuturor,doar pentru ca la Bruxelles Macovei Monica a ajuns de rasul si dispretul Parlamentului European,pentru ca la bruxelles s-a inteles ca Macovei este trompeta politiei politice PDListe,asadar calificata securist-stalinista.
http://www.agentia.org/anchete/in-scandalul-severin-se-dezumfla-balonul-36964.html

 

Basescu greseshte...

Timpurile alea se vor intoarce cu indivizi de teapa astora la putere.
Doar ca in momentul in care si voi veti pricepe.. va fi oricum prea tarziu si prea greu de recuperat timpul pierdut.
Ma intreb daca nu cumva poporul asta este blestemat sa se auto-distruga...
Au ales oricum bine metoda acceptandu-l pe Ponta prim-ministru, pe Marga ministru de externe si... probabil si pe Antonescu presedinte de la toamna...

BRAVO!... BRAVO!... BRAVO!...

Exceptzional comentariu!
Il "indosariem" alaturi de celelalte, pt. la ... iarna?!?

In-succesuri, procurorule!

Macovei pe Basescu.

Basescu e spontan, nu plagiaza pe nimeni, pur si simplu face exact ce vrea cand vrea. Cum a fost si gestul ala infantil din episodul cu Marga.
Macovei in schimb, trebuie sa faca si sa spuna ce ii traseaza Basescu si cand ii traseaza Basescu.

Gestul cu Ministrul Marga nu-i infrantil,e insulta

Numai un primitiv in comportamEnt si gandire,un alcoolic , asemeni lui Traian Basescu putea sa se comporte, in fata ziaristilor ,asa cum s-a comportat Basescu, care a vrut sa arate ca Ministerul de Externe al Romanie trebuie dispretuit.Cum revine in tara grobianul Basescu trebuie dus direct in fata judecatorilor, EU nu inteleg de ce il mai suportam, pentru ca asa vrea kgb-ul iliescu ion?

Daca era spontan, ii zicea si Firstladitzei

"Tziganca im.p00tz.ita" :-)

Pentru "Ioana-nhspe-i-uri"

Pacat de nepotii tai sa aibe asemenea mentor ca tine.

- Iata si link-ul, daca tot mai vfrei cu tot dinadinsul sa crezi minciunile: http://lovinpress.wordpress.com/page/126/?archives-list&archives-type=tags

Dna Macovei, daca PDL'u ar fi avut doar "probleme de comunicare",

fiind in rest un stup de autishti justitziari care-shi faceau treaba cinstit si cu sudoare, fitzi sigura ca va plangea si iubea tot poporu de sfintzi proshti si eratzi pt un mileniu la guvernare.
Ca partid avetzi toate semnele dementzei senile: nimeni nu recunosahte nimic. Cat despre MRU...hm, ashteptam si de la Trei-Litere si de la Ponta rezolvarea acelei probleme a banilor din rezerva facutzi scrum pe arierate de partid. Trei-Litere era oricum naucit dupa 78 de zile de jecmaneala a pensionarilor... Posibil, speram, ca localele sa rezolve si reforma in PDL.

 

DRAGULUI IMANUEL,

Veti avea o mare surpriza la locale! Dar obisnuita! Nu veti castiga Ardealul si nici integral, Bucurestiul! Iar ca bombonica, PDL-ul de va dori sa mai ramana trenulet pe sine, va renunta la PROSTIE si AROGANTA in favoarea IDEII reprezentate de alti oameni! Si o va face! De aceasta data, de nevoie!

PD-L nu mai exista.

s-a desfiintat dupa ce un stramb a tinut mortis sa puna in varf "valori" ca Udrea, Boc si Anastase.

Ce adunatura, mai sus!

USL face campanie pe bani grei, nu gluma!
Bine ca strainii o apreciaza pe macovei, iar la noi o jignesc toti penalii.

@MARIAMM : Nu tot ce "apreciaza" /cumpara Strainii

..... are vreo valoare pe plan natzional, uite de exemplu PACEPA.
Sau, poate, fi deja OK ca-i securist uns cu toate alifiile posibile, principalu-i ca-i in tabara "care trebE", nu? Vorba lui Caragiale: "Daaar ...daca-l aducem sa voteze cu noi?"
Quasi pe "sens invers", era al nostru Vlad Tzepes, cel "fooaaarte apreciat" tot pe-acolo pe unde-i apreciata si Macovei acum, prin ..."Zona-Etalon a Moralitatzii, Adevarului si Dreptatzii" in Europa ;-).....

Cel mai bun ministru!!!

De departe Monica Macovei a fost,dupa parerea mea,cel mai bun ministru pe care l-a avut tara asta de cacao.Dovada:atacurile jego.silor pdlaci,psdaci,securisti,etc.Spun asta cu convingere,desi parerea mea este ca femeile din ministere/politica sint niste i.dioate (vezi udrea,boagiu,sulfina,plumb,im.becila aia cu nepoata votanta-parca norica,stanoiu,cre.tinele lui wc tudor-vasilescu,baba cu fundita-bandana,etc,etc,etc.Dar Monica are cap.Rusine,b.oilor barbati,fata asta va da clasa.Cred ca s-a dus in pdl deoarece trebuia sa fie intr-un partid care,cit de cit,sa conteze.Somnoriciul de antonescu si pacaliciul de ponta,doua marionete sinistre,care vor sa ne duca in 2004,cu inflatie de 400%Huooo.

 

@travis :Na sooo was ! ... :-))

Sper sa te citeasca ex-ministra Elena Udrea acum ! => pai chiar de Sf Constantin & Elena, tzi-ai gasit s-o dai jos de pe tron?! :-))

Coane, ....de maine deja scrii ptr USL, ca de la PDL nu mai vezi un banutz :-))))))

Nu fii pro.st taica!

..ca tara geme.Vezi ce-am scris,sintem condusi de niste cre.tini notorii.Am liucrat/vazut nsite tari civilizate,am trait in comunism vreo 2x ani,asa ca stiu ce spun.Nu ma plateste nimeni,ii injur pe toti.Sint furat zi de zi,prin birurile nesimtite pe care le platesc,mai ales cas-ul,si n-am parte de nimic in schimb.Tiganii care nu dau un ban au parte de toate,la fel ca si hotii.Asta-i problema,taica.Vezi ca ti-a spalat creierul felix.

Curatenie de... iarna stalinismului

As vrea sa intreb daca dna Macovei a dat inapoi imobilul ala obtinut... asa cum l-a obtinut si cum a fost acuzata mai demult, ca l-a obtinut pe vremea lui Ceausescu (apropo, toti fostii securisti sunt astazi "responsabili" de "dreapta"?). As vrea sa intreb despre Adrian Severin, la "ingroparea" nereusita a caruia, cica, a contribuit (este articol in Jurnalul National!). Ue a inceput sa-i dea inapoi, tacit, si tacut, lui Severin, biroul, si ceea ce ii apartinea acolo. Oare ce raspuns va da ne-onorabila dna Macovei? Nu de alta, da' cu atatea minciuni, sa n-o dea afara din masonerie...

 

Pe limba lor

securistii 'e disperati" !

 

comentariu

Asa e dna Macovei! E cel mai murdar; avand in vedere ca acest guvern trebuie sa faca curat defecalele lasate in urma de guvernele PDL - cele 4 guverne Boc si guvernul mru, conduse in facto de cel care se ocupa cu cele mai mari cacanarii...Se stie!!! In noiembrie vom scapa definitiv de Udrea, Boc, MRU, Videanu, Berceanu, Olteanu, matematiciana renumita si de toti pdl istii in frunte cu seful lor cel mare!

 

Boul tot bou

Mai murdar guvernul asta dacat Bou - pardon Boc?


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor