Macovei, interviu pentru France 24: Inca exista retele intre politicieni si judecatori sau procurori

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 20:42
4888 citiri
Macovei, interviu pentru France 24: Inca exista retele intre politicieni si judecatori sau procurori
Foto: France 24

Europarlamentarul Monica Macovei este de parere ca exista "retele" intre politicieni si magistrati, in Romania, subliniind ca, daca Victor Ponta ar fi castigat alegerile prezidentiale, ar fi afectat mersul justitiei din tara noastra.

Fostul ministru al Justitiei a vorbit, intr-un interviu acordat France 24, despre asteptarile pe care le are de la presedintele ales Klaus Iohannis.

"Ma astept de la el sa mentina lucrurile asa cum sunt, institutiile pe care le avem, pentru ca functioneaza foarte bine, si DNA. (...) Trebuie sa pastreze lucrurile asa cum sunt si nu sa le opreasca.

Multi de la social-democrati sunt investigati, multi primari sau presedinti de consiliii judetene sau ministri, si vor sa scape de aceste investigatii", a spus Monica Macovei.

Macovei il felicita pe Iohannis: Sunt mandra de romanii care au votat cu mic si mare

"Nu pot sa spun ca tot sistemul de justitie functioneaza cu aceeasi putere si acelasi profesionalism. Inca exista retele intre politicieni si judecatori sau procurori, dar suntem pe calea cea buna si avansam rapid", a mai afirmat europarlamentarul.

Vorbind despre arestarile si condamnarile din Romania, din ultimii ani, fostul candidat independent la alegerile prezidentiale a mentionat ca "a fost subiectul acestor alegeri pentru ca, daca Ponta ar fi castigat, ar fi oprit acest lucru. A spus public ca vrea sa preia controlul asupra DNA".

Ponta, glume si sfaturi la bilantul DNA: Nu puteam sa ratez ocazia de a avea un breaking news!

Macovei: Ponta e seful unui serviciu de informatii care nu e controlat decat de el

Totodata, europarlamentarul considera ca evaziunea fiscala si coruptia sunt printre cauzele care au afectat posibilul succes economic pe care l-ar fi putut avea tara noastra, la 25 de ani de la caderea comunismului: "In parte, din cauza coruptiei si evaziunii fiscale si esecului autoritatilor financiare sa recupereze si sa confiste bunurile celor care au comis infractiunile si banii, in cazul celor care au facut evaziune fiscala".

"Cred ca era in jur de 50 de miliarde de euro, in urma cu doi ani, suma care trebuia recuperata. Avem bani, problema este sa nu fie furati si, daca sunt furati, sa-i recuperam", a spus Monica Macovei.

Macovei: Problemele de la votul din strainatate, premeditate

Aceasta a comentat si alegerile prezidentiale si desfasurarea evenimentelor care l-au facut pe Klaus Iohannis presedinte al Romaniei.

"Ceva s-a intamplat cu tinerii, care au venit la vot, ceea ce nu se intampla inainte. De asemenea, si multi oameni din diaspora, multi romani din strainatate. (...) Am declarat public ca voi vota cu Iohannis si asa si alegatorii mei, daca vor.

(...) Eu si multi altii am cerut demisia intregului guvern, incepand cu prim-ministrul. A fost o incercercare deliberata (de a-i impiedica pe oameni sa voteze - n.red.) si am cerut demisia premierului si a intregului guvern. A fost premeditat - ai 3,5 de milioane de romani in strainatate, dar trimiti doar 600.000 de buletine de vot. Nu este o greseala. Sau refuzi sa deschizi noi sectii de votare, desi au fost cerute cu luni inainte de ambasadori.

(...) As vrea sa vad implementat votul prin corespondenta, atat pentru romanii din tara, pentru a le permite tinerilor sa voteze oriunde s-ar afla, cat si pentru cei din strainatate. Au fost umiliti, astepand, stand la cozi", a declarat europarlamentarul.

Macovei face o noua plangere la Parchet, dupa dezastrul de la votul din diaspora

Nu in ultimul rand, fostul ministru al Justitiei considera ca este un lucru bun ca puterea este impartita intre partide, in Romania, manifestandu-si increderea ca presedintele ales Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta vor putea conlucra, subliniind insa ca acest lucru depind doar de ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Monica Macovei retele politicieni judecatori, #Macovei alegeri prezidentiale, #Macovei Ponta justitie, #Macovei vot strainatate , #europarlamentar